NY FILM I SCALA GUDHJEM: AMERIKANSKE BONDERØVE

Der er så dejligt ude på landet … også her på Chester-parrets gård ved Los Angeles. Foto©AngelFilms.

 DEN STØRSTE LILLE GÅRD:  Denne film er 100% økologisk og vil tiltale alle de mange, som sværger til naturen, og som ikke kan få nok af den danske bonderøv i DR1s evindelige serie om det sunde liv på landet ­– langt fra storbyens kvælende bil-os, støj og usunde udstødninger.

Derfor har denne film fra 2018 fået et meget stort publikum og ikke mindst et hav af nomineringer og priser på filmfestivaler rundt om i verden. Fx Publikumsprisen for Bedste Dokumentar ved Palm Springs International Film Festival, ved American Film Institute Festival, ved Middleburg Film Festival og ved Annapolis Film Festival … og listen er alenlang.

Det handler om John og Molly Chester. De er næppe det første ægtepar, der har kastet sig ud i drømmen om at leve selvforsynende og i harmoni med naturen. Men de er muligvis de første, der så stædigt har holdt ved, er lykkedes med så meget – og har dokumenteret hele processen. John Chester, der er naturfotograf, har over syv år filmet parrets utrolige arbejde med at omdanne den golde, californiske ørkenjord uden for Los Angeles til en frodig plantage. Parret oplever alt fra prærieulve-angreb og insekt-sværme til skovbrande. Alligevel holder de sig fra pesticider og satser på biodiversitetens logik. Det er drømmen om et liv i harmoni med naturen, når den rent faktisk lykkes.

Som ugebladet Femina så rammende skriver: ”Skøn, personlig og ekstremt velfortalt … 6 hjerter ud af 6”.

DEN STØRSTE LILLE GÅRD
vises i Scala Gudhjem
fra søndag 8. marts til og med onsdag 11. marts
Hverdage: 19:15
Søndag: 16:15 med GRATIS kaffe
Biografcafeen åbner 45 minutter før forestillingen
Billetpris: 85 kroner
Spilletid: 91 minutter
Censur: Tilladt for alle.

Anmeldere var glade, men også en lille smule lunkne:

Joakim Grundahl, Politiken: Det er inspirerende at se vrimlen af ugler, lam og summende insekter, der trives i den nyetablerede økologiske biodiversitet i smukke billeder, som var det postkort fra en førindustriel tidsalder uden klimaproblemer, og filmen giver et genuint håb for fremtiden. Problemet er, at man snart får en fornemmelse af, at der er pyntet på historien. 3 hjerter ud af 6.

Jacob Wendt Jensen, Jyllands-Posten: Idealistisk dokumentar-film om økologisk landbrug er fantastisk flot. Men desværre også noget overfladisk og lige lovlig velredigeret. 3 stjerner ud af 6.

Katrine Hornstrup Yde, Information: … der tages ikke stilling til, om selvrealisering eller klima er vigtigst for dem. På et følelsesmæssigt niveau er den dog stadig et stærkt argument for biodiversitet, kærlighed til dyr og basal naturforståelse.

Lars Bukdahl, filmmagasinet Ekko: Den har nemlig en ubændig tro på det gode i mennesket og det harmoniske i naturen, hvor der altid er ænder til at æde de overflødige snegle. 4 hjerter ud af 6.

Film Fakta
DEN STØRSTE LILLE GÅRD
Originaltitel: The Biggest Little Farm
Instruktion: John Chester
Medvirkende: Molly og John Chester
Produktion: John Chester og Sandra Keats
Manuskript: John Chester og Mark Monroe
Foto: John Chester
Klip: Amy Overbeck
Musik: Jeff Beal
Land: USA
Produktionsår: 2018
Selskab: Diamond Docs og FarmLore Films
Biodistributør: Angel Films.