VERDENSPREMIERE I SCALA GUDHJEM: AVATAR 2 … 13 ÅR EFTER ETTEREN

Der er rigtig levende mennesker bag de blå fantasy-figurer: Zoe Saldama og Sam Worthington, som henholdsvis: Ney’tiri,og Jake Sully. Foto©20thCenturyFox.

 AVATAR 2 – THE WAY OF WATER:  Mange spørger, hvorfor det skulle tage så mange år, før der blev fulgt op på kanon-succesen AVATAR. Det har filmens producer Jon Landau faktisk et svar på:

”For det første havde vi brug for en pause efter AVATAR. Filmens instruktør James Cameron ville gerne udforske Marianergraven for at udfylde sine udforskerdrømme. Jeg siger altid, at hvis jeg skal bruge ét ord til at beskrive James, så ville det være ’udforsker’. Han udforsker i disse film, og han udforsker i sit liv, og han ville gerne udforske Marianergraven. Han slog i 2012 en vild rekord, da han som den første solo-dykker nogensinde ramte Marianergraven, der ligger intet mindre end 11 km under havets overflade”. Så kom han tilbage og sagde: Okay, det er 2012 nu. Lad os komme i gang”.

”Vi begyndte at skrive den historie, han gerne ville fortælle, og vi skrev over tusind sider med noter om de historier, vi gerne ville fortælle. Så bragte vi nogle manuskriptforfattere med på holdet og de brød de mange noter op til de fire film, vi havde besluttet at lave. Men vi ville gerne have alle fire manuskripter klar, inden vi begyndte optagelserne til den første. Så vi gav os god tid. Og nu er vi i fuld gang med de øvrige tre film.”

Kvartetten af de nye Avatar-film drejer sig om Jake Sully og Ney’tiri, De har stiftet familie og sammen udforsker de Pandoras mystiske verdener. Idyllen brydes da en ældgammel trussel bliver aktuel på ny.

Budgettet for Avatar 2 er på små to milliarder kroner. Ikke så mærkeligt. Find filmen på imdb.com og tæl de hundreder og atter hundrede af medvirkende både foran, men især bag kameraet. Det svimler, og man spørger sig selv, hvor mange der har medvirket til blot at hyre og samle alle disse medarbejdere. Filmen varer ’kun’ 3 timer og 10 minutter, så det kræver vel også en indsats fra publikum, at kunne fordøje dette mammut-værk.

AVATAR 2 – THE WAY OF WATER
vises i Scala Gudhjem

fra onsdag 14. december til og med torsdag 22. december.
Hverdage kl. 19:30.
Et kvarter senere end normalt de førte 22 dage i december. Så kan man nå at være med til dagens kalenderåbning rundt i byen kl. 19:00.
Weekend kl. 16:15.
Biograf-cafeen åbner 45 minutter før filmstart.
Billetpris: 105 kroner.
PS: Fribilletter kan IKKE benyttes.
Spilletid: 101 minutter.
Censur: 11+.

Da filmen har verdenspremiere i aften verden over, foreligger der endnu ingen anmeldelser.

Film Fakta
AVATAR 2 – THE WAY OF WATER
Instruktør: James Cameron
Medvirkende: Sam Worthington, Zoe Saldama, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Kate Winslet, Joel David Moore, Edie Falco, Jemainne Clement, Britain Dalton, Jack Champion, Filip Geljo, Michelle Rodriguez, Giovanni Ribsi, CCH Pounder, Wes Studio, Laz Alonso, Dileep Rao, Matt Gerald, Sean Anthony Moran, Jason Whyte, Scott Kawrence, Kelly Kilgour, James Patrick Pitt, Sean Patrick Murphy, Peter Dillon, Kevin Dorman, Kelson Henderson, Davis van Horn, Jacob Tomuri, MichaelBlain-Rozgay, Jon Curry, Julene Renee med mange flere
Manuskript: James Cameraon, Rick Jaffe og Amanda Silver
Producere: James Cmeron, Jon Landau med flere
Fotograf: Mauro Fiore
Musik: Simon Franglen og James Horner
Klipper: James Caneron, John Refoua og Stephen E. Rivkin
Casting: Mali Finn og Margery Simkin
Kostumer: Mayes C. Rubeo og Deborah L. Scott
Makeup: Richard Alonso, Michele Barner, Michal bigger med flere
Hår: Hayden Bloomfield, Linda DeVetta med flere
Modelmager: Greg Jein, Jason Mahakian med flere
Snedker: Te Ngaru Grant
Stunts: Hank Amos, Stella Angelova, Simone Bargetze med mange flere
Dansk distribution: 20th Century Studios.