NY FILM I SCALA GUDHJEM: BLIV [GEN]FORELSKET I NATUREN

Gennem et år gik Margreth Olin ture med sin far for at lære om livet, døden – og naturen. Foto©Filmbazar.

 SONGS OF EARTH:   Det bliver ikke meget større. Norske Margreth Olin har skabt et overvældende værk om livet, døden, naturen og om at være til stede i verden. Med Norges svimlende smukke bjerglandskaber som ramme indleder Olin en eksistentiel rejse med hendes egne, aldrende forældre som den menneskelige målestok ude i de umådelige vidder. Her har slægten altid levet – side om side med naturen. Også når jordens urkræfter har vist sig fra sine mest nådesløse sider. Forældrenes kærlighed vidner med stilfærdig ro om, hvordan ydre omgivelser giver resonans i de indre rum. Men selv ikke det mest klippefaste fjeld er uforanderlig …

53-årige Margreth Olin Mykløen er norsk filminstruktør, manuskriptforfatter og filmproducent. Hun er uddannet ved Universitetet i Bergen og Volda University College i Norge. Hun er mest kendt for sine dokumentarfilm, hvor hun fremhæver de svage i samfundet. Hun har modtaget mange nationale og internationale priser for sit arbejde.

Dokumentarfilmen er Norges bud på en Oscar-kandidat til uddelingen 2024. Den er produceret af den ikoniske, amerikanske filminstruktør Wim Wenders og den norske skuespiller Liv Ullmann.

SONGS OF EARTH
vises i Scala Gudhjem
fra fredag 26. januar til og med onsdags 31. januar 2024.
Biograf-cafeen åbner 45 minutter før filmstart.
Billetpris: 95 kroner.
Spilletid: 90 minutter.
Censur: Tilladt for alle.

Torsdag 25. januar er der ikke film, men intim-koncerten MINE AFTENER I PARADIS med Steffen Brandt, Gustaf Ljunggren og Jan Gintberg. Koncerten blev udsolgt på en uge.

ANMELDERNE er enige om at være meget begejstrede. Politiken, Morgenavisen Jyllands-Posten, Kristeligt Dagblad og Berlingske giver alle 5 ud af 6 stjerner. Netmediet Soundvenu nøjes dog med 4.

Som Politiens anmelder Nanna Frank skriver: ”En ærefrygtindgydende og monumental kærlighedserklæring til naturen … Overdådigt og svimlende smukt billeddigt vil have os til at genforelske os i naturen, som vi har behandlet så dårligt, at den er klar til at komme på krisecenter”.

Film Fakta
SONGS OF EARTH
Instruktion: Margreth Olin.
Manuskript: Margreth Olin.
Medvirkende: Jørgen Mykle og Magnhild Mykløen.
Producere: Lena Faye-Lund Sandvik, Margreht Olin , Wim Wenders, Liv Ullmann med flere.
Foto: Lars Erlend Tubass Øymo.
Musik: Rebekka Karijord.
Klip: Margreth Olin.
Lyd: Pål Baglo, Marius Brovold med flere.
Produktion: Speranza Film A/S.
Dansk distribution: Filmbazar.