NY FILM I SCALA GUDHJEM: DANSK DIGTER BAG AMERIKANSK SUCCES

To vidt forskellige søstre: Prinsesserne Anna og Elsa. Foto©WaltDisneyStudiosMotionPictures.

 FROST II  Den første FROST-film havde premiere i 2013 og blev en kæmpe succes. Den skovlede en masse priser hjem, blandt andet en Oscar, en British Academy Film Award og en Golden Globe Award. Alle for Årets Bedste Animationsfilm. Og sørme om den ikke også blev omskrevet til en musical opført på Broadway i New York.

Når først producenterne lugter en succes, skal den selvfølgelig følges op. Det sker så nu med Frost nummer to, der vises som endnu en Verdenspremiere i Gudhjem

Filmen er 100% amerikansk, men der står faktisk en dansker bag succesen – eller i hvert fald bag historien. Forlægget er nemlig H. C. Andersens ’Snedronningen’ fra 1844. Det litterære forlæg er dog blevet lettere omskrevet for at portrættere søster-solidaritet mellem to prinsesser. Anna er et normalt menneske og den anden, Elsa, har magiske is-kræfter. En dag skal Elsa til kroning, men det går grueligt galt, da hun fryser hele kongeriget Arendal til. Nu er gode råd dyre, men vær sikker på at de to prinsesser får temperaturen tilbage til nulpunktet … og lidt over.

FROST II
Verdenspremiere i Scala Gudhjem
1. juledag 25. december til og med mandag 30. december
Hver dag: 16:15 med GRATIS kaffe
Biografcafeen åbner 45 minutter før forestillingen
Billetpris: 85 kroner
Spilletid: 108 minutter
Censur: Tilladt for alle.

Da Scala har FROST II på programmet som en Verdenspremiere foreligger der endnu ingen anmeldelser. Men rygtet siger, at den godt kan hamle op med etteren. Det regner vi så med.

Film Fakta
FROST II
Instruktion: Chris Buck og Jennifer Lee
Danske stemmer: Kristen Bell, Kristine Yde Eriksen, Maria Lucia Heiberg, Kenneth Christensen, Christian Lund, Martin Brygmann, Rasmus Botoft med flere
Produktion: Peter Del Vecho
Manuskript: Jennifer Lee
Klip: Jeff Draheim
Musik: Christophe Beck
Land: USA
Produktionsår: 2019
Selskab: Walt Disney Animation Studios
Biodistributør: Walt Disney Studios Motion Pictures.