NY FILM I SCALA GUDHJEM: DEN BEDSTE DAG I MIT LIV

Tre af de populære stykker lejetøj i TOY STORY-serien: Woody flankeret af Bo Peep og Buzz Lightyear. Foto©Walt Disney Studios Motion Pictures.

 TOY STORY 4   Det er en af de mest slidstærke serier inden for animationsfilm, der her popper op med nummer 4 i rækken. Den første så dagens lys i 1995, den anden i 1999 og den tredje i 2010. Skal man tro anmelderne, er der hverken blevet slækket på idé-rigdommen eller animationsteknikken. Snarere tværtimod.

Filmen vises både i sin originale version, hvor Tom Hanks lægger stemme til hovedfiguren Woody og i en dansk version, hvor Preben Kristensen erstatter Tom Hanks. I øvrigt har resten af den populære trio LINIE 3 også lagt stemmer til. Således er Thomas Eje Buzz Lightyear og Anders Bircow figuren Rex.

I USA havde filmen premiere 21. juni. Efter knap to måneder har den ifølge det amerikanske filmagasin Variety indtjent over én milliard dollars. Det sker til trods for, at filmen endnu ikke er kommet ud overalt i verden. I Danmark havde den først premiere 29. august, hvor den har fået en varm modtagelse.

Filmmagasinet Ekkos anmelder Wendy Ide så filmen sammen med sin 8-årige søn. Hun slutter sin begejstrede anmeldelse af med disse ord:

”Måske er det at være et legetøj uden barn ikke den værste skæbne, man kunne tænke sig. Måske er det at være tro mod sine egne ønsker og længsler det største ansvar, nogle af os bærer. Måske fortæller en film om levende legetøj os igen noget klogt om livet. Helt til slut, da jeg havde opgivet at skjule mine tårer, lænede min søn sig over til mig og hviskede: Det her er den bedste dag i mit liv, mor!” Ikke mærkeligt at Wendy Ide kvitterede den gode oplevelse med 6 ud af 6 mulige stjerner.

TOY STORY 4
vises i Scala Gudhjem
torsdag 26. september til og med onsdag 2. oktober
Hver aften: 19:15 UNDTAGEN weekenden 28-29. september kl. 16:15.
Torsdag-søndag med dansk tale.
Mandag til onsdag med engelsk tale og danske undertexter
Biografcafeen åbner 45 minutter før filmstert
Billetpris: 85 kroner
Spilletid: 100 minutter
Censur: Tilladt for alle.

Anmelderne var mere end glade:

Wendy Ide, filmmagasiner Ekko: Alene omfanget af visuel og sproglig hittepåsomhed og humor viser, at studiets hjernetrust har brudt hovederne for at mane enhver antydning af rutine i jorden. 6 stjerner ud af 6

Søren Vinterberg, Politiken: Toy Story-universets genialitet ligger i dette konstante, raffinerede og dog enkle spil mellem plot og undertekst, mellem legetøj og barn, mellem børns let genkendelige problemer og glæder og så de voksne(s) ikke slet så anderledes versioner af det. 5 hjerter ud af 6

Christian Monggaard, Information: … et vidunderligt, stimulerende og underholdende univers, befolket det med elskelige, morsomme figurer, hvis liv og skæbne man så gerne følger med i, og fortæller opbyggelige historier, der stiller nogle af livets helt store spørgsmål.

Henrik Queitsch, Ekstra Bladet: Den tager simpelthen både sin egen historie og sig selv alvorligt – uden at det går ud over morskaben. Og rent animationsmæssigt er der også tale om Pixar i det mest veloplagte hjørne.
4 stjerner ud af 6

Thomas Brunstrøm, B.T.: Det er virkelig morsomt, virkeligt velfortalt og blændende animeret, men frem for alt er det en god historie, der både har en medrivende romance mellem Woody og Bo Peep, en næsten lige så fin bromance mellem Woody og hans gamle rival Buzz Lightyear og temaer om loyalitet og at finde sin egen plads i livet. 5 stjerner ud af 6

Freja Dam, netmediet Soundvenue: … er den fortsættelse, du ikke vidste, du havde brug for: En møgskæg og rørende filosofisk fortælling om at finde sit formål i livet. 5 stjerner ud af 6.

Film Fakta
TOY STORY 4
Instruktion: Josh Cooley
Medvirkende danske stemmer: Preben Kristensen, Ann Hjort, Thomas Eje, Jesper Asholt, Kathrine Greis-Rosenthal, Puk Scharbau, Anders Bircow, Birthe Neumann, Peter Zhelder, Mikkel Arndt, Anita Lerche, Lars Thiesgaard, Brian Mørk, Christian Fuhlendorffmed flere. Stemmer i den originale version: Tom Hanks, Tim Alle, Annie Potts, Tony Hale, Keanu Reeves, Mel Brooks med flere
Produktion: Mark Nielsen og Jonas Rivera
Manuskript: Andrew Stanton og Stephany Folsom
Land: USA
Produktionsår: 2019
Selskab: Pixar Animation Studios og Walt Disney Pictures
Biodistributør: Walt Disney Studios Motion Pictures.