NY FILM I SCALA GUDHJEM: DEN SIDSTE TUR

Madeleine Keller [Line Renaud] skal på sin sidste tur gennem sit elskede Paris. Foto©AngelFilms.

 MADELEINES PARIS:  Som Stephanie Caruana skriver om filmen i Alt for Damerne: ”En lille, fransk filmperle, som man roligt kan nyde i modent selskab.” Og tilføjer 5 ud af 6 mulige stjerner. Og mon ikke denne film især henvender sig til de gråhåredes brigade. I hvert fald er omtalte Madeleine og hende, der agerer hende, begge 92 år.

Madeleine vil en sidste tur gennem sit elskede Paris. Hun ringer efter en taxa, som skal bringe hende til det alderdomshjem, hvor hun skal flytte hen. Den desillusionerede chauffør Charles, der gemmer på et blødt hjerte, accepterer at køre Madeleine forbi alle de steder, der har haft en stor betydning for hendes liv.

Mens taxaen tager dem på en mindeværdig rejse gennem Paris’ gader, løftes langsomt sløret for Madeleines helt usædvanlige og forbløffende liv. Begge er de uvidende om, at de under køreturen vil knytte et helt enestående og unikt venskab, der for evigt vil ændre deres liv. Filmen er en overraskende fortælling om et uforudset venskab, om afslutninger og nye muligheder, og den dramatiske rejse, som er selve livet.

Det er den franske sanger og skuespiller Line Renaud, der spiller hovedrollen. Oprindelig hed hun Jacqueline Ente og født i Pont-de-Nieppe i Nordfrankrig 2. juli 1928.

Hendes mor var skrivemaskine-referent, og farmand kørte trucks. I weekenden spillede han i det lokale brassband. Så musikken er kommet til hende med ’modermælken’. Hendes musiske talent viste sig første gang, da hun som syv-årig vandt en amatørkonkurrence for en musik-komposition. Senere deltog hun i en audition i Konservatoriet i Lille. Her gjorde hun indtryk. Så meget, at hun fik en kontrakt med byens lokale radiostation.

I 1945 tog hun til Paris, hvor hun fik sit første job på Folies Belleville. Her mødte hun den kendte sangskriver Loulou Gasté. Hun var 16 og han 37. Han blev hendes mentor, som både ændrede hendes image og hendes nuværende navn. Siden gik det bare derudad. Et af toppunkterne var, da hun deltog i en række af den kendte amerikanske komiker Bob Hope tv-shows i USA.

MADELEINES PARIS
vises i Scala Gudhjem
fra torsdag 28. september til og med onsdag 4. oktober.
Hver aften kl. 19:15.
Biograf-cafeen åbner 45 minutter før filmstart.
Billetpris: 95 kroner.
Spilletid: 91 minutter.
Tilladt for alle.

En Biografklub Danmark film.

Max Borg, Filmmagasinet Ekko: Forrygende kemi mellem skuespillerne i morsomt og engagerende drama om en ældre kvindes sidste køretur igennem Paris inden plejehjemmet. 4 stjerner ud af 6.

Film Fakta
MADELEINES PARIS
Originaltitel: Une belle course.
Instruktion: Christian Carion
Manuskript: Cyril Gely og Christian Carion.
Medvirkende: Line Renaud, Dany Boon, Alice Asaaz, Gwendoline Hamon, Hadriel Roure, Christophe Rossignon, Christian Carion, Philippe Beautier, Nadir Legrand, Tom Hudson, Jémémie Leheurte, Julie Delarme, Thomas Alden, Elie Kaempfen, Léonie Carion, Meryl Mourey, Sylvie Audcoeur, Juliette Syeimer med flere.
Producere: Christian Carion, Laure Irmann med flere.
Foto: Pierre Cottereau.
Klip: Loic Lallemand.
Casting: Gigi Akoka.
Kostume-design: Agnès Noden.
Makeup og hår: Franck-Pascal Alquinet, Mabi Anzalone, Alexis KineBanyan, Fulvioi Pazzobon, Marie-Laure Thanneur.
Visuelle effekter: Yoann Copinet med flere.
Stunts: Michel Carliez.
Chauffør: Nicolas Nicolle.
Produktionsadministrator: Marie van Wambeke.
Produktion: Une Hirondelle Productionc, Pathé, TF1 Films Production, Artémis, Shelter Prod med flere.
Dansk distribution: Angel Films.