NY FILM I SCALA GUDHJEM: DEN ULYKKELIGE SANGLÆRKE

Renée Zellweger har rigtig godt fat i rollen som den nedbrudte sangerinde, der på det sidste opretholder livet på piller. Foto©Scanbox.

 JUDY:  Den 1,51 meter høje sangerinde Judy Garland fik sin filmdebut som 14-årig i ’Troldmanden fra Oz’. Den gjorde hende med et slag berømt. Temmelig usundt for den lille pige, som ikke kunne klare berømmelsen og al den hurlumhej, der fulgte med.

Hun blev født 10. juni 1922 i Grand Rapids, Minnesota, USA og da hun når frem til 1968, hvor filmen starter, har hun levet et liv fyldt med misbrug, nedture og forliste ægteskaber og forbereder sig nu til sine optrædener i London, og selv om hun formår at charmere alle omkring sig, bliver det sværere og sværere for hende at skjule sit skrantende helbred.

I en scene spørger en læge om hun tager piller mod depression, svarer hun: ’Ja, jeg har forbrugt fire ægtemænd’.

Hun dør under sit ophold i London af en overdosis sovemedicin kun 47 år gammel.

Det er en stærkt forandret Renée Kathleen Zellweger, der agerer den berømte sangstjerne. Det gør hun så godt, at flere internationale medier spår hende Oscar-chancer for præstationen.

Renée Zellweger er ikke en klassisk Hollywood-skønhed, men i komedier som ‘Jeg, Mig & Irene’ (2000) og ‘Bridget Jones’ dagbog’ (2001) udstråler hun en charme og umiddelbarhed, der har smeltet mangen et hjerte.

Skulle hun snuppe den berømte statuette, er det ikke første gang. Hun fik en Oscar og en Golden Globe i 2004 for Bedste Kvindelige Birolle samt en Golden Globe i 2003 for Bedste Kvindelige Hovedrolle afdelingen for Komedie.

JUDY
vises i Scala Gudhjem
torsdag 14. november til og med onsdag 20. november
Hverdage: 19:15
Lørdage og søndage: 16:15 med GRATIS kaffe
Biografcafeen åbner 45 minutter før forestillingen
Billetpris: 85 kroner
Spilletid: 118 minutter
Censur: Tilladt for alle, men frarådes mennesker under 7 år.

Anmelderne var rimelige begejstrede:

Nanna Frank Rasmussen, Politiken: Med skrutryg og smøgrynket overlæbe fylder Renée Zellweger sit portræt af Judy Garland med stolthed og styrke midt i nedturen. Det lugter af en oscar-nominering.
4 hjerter ud af 6

Katrine Sommer Boysen, Jyllands-Posten: I stedet for blot at eftergøre Garland i udseende og udtryk, spiller Zellweger på hendes følelsesliv og ikke mindst på vores følelser for Garland – og så kan hun synge så loyalt, at intet lades tilbage at ønske. 5 stjerner ud af 6

Thomas Brunstrøm, B.T.: Både figur og handling ender med at være sært statiske, og man kan ikke lade være med at tænke, at fortællingen burde kunne noget mere. 3 stjerner ud af 6

Wendy Ide, filmmagasinet Ekko: Renée Zellweger rammer instinktivt Judy Garland og levendegør medrivende den store sanger i filmen om hendes livs efterår. 5 stjerner ud 6

Freja Dam, netmediet Soundvenue: Renée Zellweger er strålende som Judy Garland i en film, der ikke bringer meget nyt til historien om en udbrændt stjerne, men glimtvis byder på rørende scener og medrivende sceneoptrædener. 4 stjerner ud af 6.

Film Fakta
JUDY
Instruktion: Rupert Goold
Medvirkende: Renée Zellweger, Jessie Buckle, Finn Wittrock, Rufus Sewell, Michael Gambon, Gemma-Leah Devereux med flere
Produktion: David Livingstone
Manuskript: Tom Edge
Forlæg: Peter Quilter
Fotografi: Ole Bratt Birkeland
Klip: Melanie Oliver
Scenografi: Kave Quinn
Musik: Gabriel Yared
Land: Storbritannien
Produktionsår: 2019
Selskab: BBC Films, Twentieth Century Fox, Calamity Films og Pathe UK
Biodistributør: Scanbox.