NY FILM I SCALA GUDHJEM: DET ER CLOONEY OG ROBERTS, DER ER SCOOPET

Skilsmisseparret George Clooney og Julia Roberts kan ikke tåle at komme for tæt på hinanden. Så er det godt, at en sprudlende flypassager kan muntre parret lid op med godt humør og rigelige mængder af champagne. Foo©UIP.

 TICKET TO PARADISE:  Man fornemmer det tydeligt, når handlingen for alvor begynder at udfolde i ’Paradiset’, at det er instruktøren bag ABBA-musicalen ’Mamma Mia! Here We Go Again’, der styrer løjerne. Der er de samme takter omend andre toner. Ung kærlighed med diverse forviklinger. Ikke som i Mamma Mia med tre mulige fædre, men i denne nye Ol Parker-film med ét fraskilt forældre-par.

De fraskilte spilles af superstjernerne George Clooney og Julia Roberts, som sammen haster til paradisiske Bali. Årsagen er, at her agter deres datter at gifte sig med en mand, hun næsten lige har mødt. Det vil de for alt i verden prøve at forhindre. Hun skulle nødig begå den samme fejl, som de mener, de begik 25 år tidligere.

Julia Roberts afslører, hvorfor det er 20 år siden, hun indspillede en romantisk komedie. ’Pretty Woman’-stjernen har en god grund. Som hun fortæller til New York Times: ”Folk har udlagt det som om, at jeg ikke har lavet en romantisk komedie i lang tid, fordi jeg ikke ville. Det er forkert. Hvis jeg havde læst noget, som jeg synes var på ‘Notting Hill’-niveau i forhold til manuskriptet, eller ‘Min bedste vens bryllup’-niveau i forhold til den skøre humor, så ville jeg gøre det. De har bare ikke været der før den film, jeg lige har lavet, som Ol Parker har skrevet og instrueret”.

Julia Roberts kommer også ind på vigtigheden af kvaliteten på et projekt, når det betyder tid væk fra familien og hendes tre børn: ”Det handler ikke bare om, hvorvidt materialet er godt, men det er også en større matematisk ligning, hvor min mands arbejdsskema, børnenes skoleskema og sommerferie skal passe ind. Det er ikke bare hvorvidt, jeg har lyst til at lave projektet. Jeg er meget stolt af at være hjemme hos min familie og anser mig selv for at være husmor. Som børnene bliver ældre – især min datter – har jeg et ansvar for at vise mine børn, at jeg kan være kreativ samt, at det er meningsfuldt for mig. Så meningsfuldt, at jeg i perioder vælger at fokusere mere på det end familien, hvilket har været svært for mig at forlige mig med”.

TICKET TO PARADISE
vises i Scala Gudhjem
fra torsdag 6. oktober til og med onsdag 12. oktober.
Alle dage kl. 19:15.
Biograf-cafeen åbner 45 minutter før filmstart.
Billetpris: 95 kroner.
Spilletid: 104 minutter.
Censur: Tilladt for alle.

Anmelderne er lidt lunkne:

Sarah Iben Almbjerg, Berlingske: For første gang i 20 år er Julia Roberts med i en af de romantiske komedier, der søsatte hendes karriere. Men desværre er den romantiske komedie hverken særlig romantisk eller særlig sjov. 4 stjerner ud af 6.

Michael Solgaard, Børsen: Forholdet mellem grin og sjov på den ene side og tårer og hjertevarme på den anden side finder aldrig den rigtige balance. 3 stjerner ud af 6.

Jonathan Lebeda, Filmmagasinet Ekko: Instruktør Ol Parker har udtalt, at filmen ikke ville eksistere uden Julia Roberts og George Clooney. Man fornemmer da også, at det at bringe de to stjerner sammen har vægtet højere end selve fortællingen. 3 stjerner ud af 6.

Christian Monggaard, Information: Der er ikke én eneste overraskelse eller original tanke i den romantiske komedie ‘Ticket to Paradise’, men den byder på sjovt skuespil af både Julia Roberts og George Clooney.

Kim Skotte, Politiken: … Julia Roberts og George Clooney ser ud til at have nydt opholdet på Bali […], og så er det jo svært ikke i et eller andet omfang at gøre det samme. Også selv om den opdaterede opskrift ikke er nær så vaks i dialogen som screwball-komedierne i Hollywoods storhedstid. 3 hjerter ud af 6.

Film Fakta
TICKET TO PARADISE
Instruktion: Ol Parker
Medvirkende: Julia Roberts, George Clooney, Kaitlyn Dever, Maxime Boutier, Geneviève Lemon, Lucas Bravo, Ilma Nurfauziah, Ifa Barry, Sean Lynch, Arielle Carver-O’Neill, Billie Lourd, Charles Allen, Francis McMahon, Romy Poulier, Dorian Djoudi, Agung Pindha, Cintya Dharmayanti med flere
Manuskript: Ole Parker og Daniel Pipski
Producere: Deborah Balderstone, Tim Bevan, Eric Fellner, Sarah Harvey med flere
Musik: Lone Balfe
Foto: Ole Bratt Birkeland
Klip: Peter Lambert
Casting: Nikki Barrett
Kostumer: Lizzy Gardiner
Makeup: Quinton Wallace
Hårstylister: Louise Coulston, Rick Findlater og Emma George
Lyd: Glenn Freemanle, Dayo James med flere
Stunts: Grace Conion, Lachian Robbie, Kevin Wille med flere
Animation: Spencer Ford og Faizan Munawar Varya
Dansk distribution: UIP