NY FILM I SCALA GUDHJEM: DINOSAURERNE KLAR TIL VERDENSHERREDØMMET

Dinosaurerne var jordens herskere i 200 millioner år. Så kom mennesket til og overtog rollen. Nu vil dinosaurerne have tronen tilbage. Foto· UIP.

 JURASSIC WORLD 3: DIMINION:  Det eneste sted i Danmark, hvor der har levet dinosaurer er Bornholm. Det skyldes, at på den tid lå det område, der i dag er Danmark, under havet. Men de store dyr, som både levede af planter og kød – fx spiste de hinanden – fandtes over hele jorden, da al land hang sammen i en stor klump.

Det har tidligere været antaget, at de kolossale dyr blev udryddet for 65 millioner år siden af en enorm meteor. Da den ramte jorden, skabte den ’solformørkelse’ i en række år, indtil støvet havde lagt sig. Nu har videnskaben fundet ud af, at de faktisk uddøde længe før. Men under alle omstændigheder var der på det tidspunkt ingen mennesker, de storspisende dyr kunne sætte til liv. Det er der til gengæld i Scala Gudhjems nye film JURASSIC WORLD 3: DOMINION.

I den nye Jurassic-film er dinosaurerne ankommet til fastlandet og jager nu mennesket over hele verden. I sin tid var disse dyr jordens herskere, og nu vil de have deres dominans tilbage. En drabelig kamp tager sin begyndelse. Den kommer til at afgøre én gang for alle, om mennesket skal forblive top-rovdyret på en planet, de nu deler med historiens mest frygtindgydende skabninger.

En drabelig og blodig affære, som delte anmelder-korpset. Henning Høeg fra B.T. var en af de positive: ”Ligesom teenage-tilskuerne i filmens ’Jurassic World’ kan nutidens biografgæster være svære at imponere. Men det skal nok lykkes med denne forrygende fortsættelse af Steven Spielbergs klassiske monsterfilm fra 1993.”

Hvis du vil have mere dino-eventyr efter at have konsumeret denne nummer tre, kan du være ganske rolig. Der kommer også en nummer fire og fem og …. Men som producenterne alligevel siger: ”Nu må vi lige først se på omsætningen”. Ikke så mærkeligt. Filmen har kostet 185 millioner dollars – altså et pænt stykke på den anden side af milliarden.

JURASSIC WORLD 3: DOMINION
vises i Scala Gudhjem
fra torsdag 7. juli til og med onsdag 13. juli.
Alle dage 19:15.
Biograf-cafeen åbner 45 minutter før filmstart.
Billetpris: 95 kroner.
Spilletid: 146 minutter.
Censur: 11+.

Anmelderne er meget delte:

Michael Solgaard, Børsen: Alle dino-elskere kan godt glæde sig til JURASSIC WORLD 3. Der er fuld power på dinosaurusserne, både de søde og de farlige, som er større og mere forskellige end i de tidligere film, og som med den nyeste teknik er mere virkelige end nogensinde.
4 stjerner ud af 6.

Thomas Conradsen, Berlingske: Selv om stort set hele det originale cast genforenes, redder det på ingen måde JURASSIC WORLD 3, der er den ringeste film i serien til dato. 2 stjerner ud af 6.

Per Juul Carlsen, Filmland P1: … vi mennesker skal lære at give naturen plads til at finde en balance – prædiker instruktøren Colin Trevorrow og medforfatter Emily Carmichael. […] Men det forekommer ærlig talt temmelig hult, når folkene bag ‘Jurassic World’ overhovedet ikke er interesseret i andre aspekter af dinosaurerne, end at de kraftedme er helt vildt sindssygt skræmmende. 1 stjerne ud af 6.

Nicki Bruun, filmmagasinet Ekko: Der er gensynsglæde, glimt i øjet og vild dino-action i blockbuster, som udmærker sig i kategorien ’hovedløs underholdning’. 3 stjerner ud af 6.

Christian Monggaard, Information: Jeg havde glædet mig til et gensyn med Sam Neill, Laura Dern og Jeff Goldblum i Colin Trevorrows JURASSIC WORLD, den tredje film i den nye ‘Jurassic World’-serie. Men hold nu op, hvor blev jeg dog skuffet.

Joakim Grundahl, Politiken: Filmen er annonceret som afslutningen på hele franchisen, der er blevet mere og mere udvandet siden Steven Spielbergs første filmatisering af Michael Crichtons roman i 1993. Og som sådan vil ‘Dominion’ blive husket som et uværdigt medlidenhedsdrab på en flok misrøgtede dyr. 1 stjerne ud af 6.

Lars R. Knudsen, netmediet Soundvenue: At JURASSIC WORLD 3 er bedre end sine to forgængere, skyldes primært det glædelige gensyn med Neill, Dern og Goldblum. Derudover er der ikke meget at komme efter i franchisen, der nu efter 30 år bør erklæres officielt uddød.
2 stjerner ud af 6.

Film Fakta
JURASSIC WORLD 3: DOMINION
Instruktør: Colin Trevorrow
Medvirkende: Sam Neill, Laura Dam, Jeff Goldbaum, Bryce Dallas Howard, Chris Pratt, DeWanda Wise, Isabella Sermon, Omar Sy, Daniella Pineda, Mamoudou, Justice Smith, Campell Scaott med flere
Manuskript: Colin Trevorrow og Michael Chricton
Budget: 185.000.000 $
Producenter: Frank Marshall og Patrick Crowley
Dansk distribution: UIP.