NY FILM I SCALA GUDHJEM: DØDSHJÆLP PÅ LUXUSHOTEL

Alt går ikke som planlagt på selvmordshotellet, hvor forsikringsmanden Max [Nicolai Coster-Waldau) har indlogeret sig. Foto©Scanbox.

 SELVMORDSTURISTEN:  Hvis nu du fik at vide af din læge, at den kræftsvulst som voksede i din hjerne var uhelbredelig, og den vil føre til en kraftig karakterændring inden du kunne dø ’naturligt’ som en grøntsag … hvad ville du så stille op.

Forsikringsagenten Max [Nikolaj Coster-Waldau] er ikke i tvivl. Han vil begå selvmord. Især fordi han gerne vil skåne sin hustru og jeg selv for et sygdomsforløb, hvor svulsten vil forandre ham stadigt mere og mere.

Derfor tager han til et hemmeligt, afsidesliggende luxushotel, der er specialiseret i at hjælpe folk med at begå selvmord.

Projektet forløber dog ikke helt, som han havde regnet med. Undervejs støder han nemlig ind i en foruroligende sandhed.

Filmen er et psykologisk drama om meningen med livet. Med et øde bjerglandskab som kulisse udspilles en magtkamp om retten til selve livet, forstanden – og kærligheden.

49-årige Nikolaj Coster-Waldau er født i Rudkøbing på Langeland. Efter roller i dansk film og teater i 1990’erne, påbegyndte han i 2000-tallet en international film-karriere. I 2011 var han med i HBO-serien ’Game of Thrones’. Rollen gjorde ham kendt i store dele af verden, og i 2017 var han en af verdens bedst betalte tv-skuespillere.

SELVMORDSTURISTEN
vises i Scala Gudhjem
fra torsdag 16. januar til og med onsdag 22. januar
Hverdage: 19:15
Lørdage og søndag: 16:15 med GRATIS kaffe
Biografcafeen åbner 45 minutter før forestillingen
Billetpris: 85 kroner
Spilletid: 90 minutter
Censur: 15+.

Anmelderne var rimelig veltilfredse:

Morten Kildebæk, netmediet Soundvenue: … et spændende og modigt bud på, hvordan man kan skabe et fascinerende filmisk sci-fi-univers på et dansk budget. Forhåbentlig fortsætter Arnby med at trække sine filmfortællinger i nye, uforudsigelige retninger. 4 stjerner ud af 6.

Bo Tao Michaëlis, filmmagasinet Ekko: SELVMORDSTURISTEN er mesterlig, en lille film om et meget stort emne. 5 stjerner ud af 6.

Nanna Frank Rasmussen, Politiken: Lyddesignet af Tormod Ringnes sikrer en sitrende dysterhed, mens Coster-Waldaus afdæmpede, næsten indadvendte spil også bidrager til at holde publikum på armslængdeafstand. Den ender med at være mere form end indhold. Men hvilken form! 4 hjerter ud af 6.

Søren Staal Balslev, Berlingske: Det kunne have været så godt, men skibet når på frustrerende vis kun halvt i havn. Uanset hvor smukt det så ellers måtte være. 3 stjerner ud af 6.

Katrine Sommer Boysen, Jyllands-Posten: … selv om plot-intrigen fader ud mod slutningen, og meningen med galskaben fortoner sig, står SELVMORDSTURISTEN som endnu en vellykket filmbedrift af Arnby, der om nogen skubber dansk film i nye, interessante retninger.
4 stjerner ud af 6.

Film Fakta
SELVMORDSTURISTEN
Alternativ titel: Suicide Tourist
Instruktion: Jonas Alexander Arnby
Medvirkende: Nikolaj Coster-Waldau, Tuva Novotny, Robert Aramayo, Jan Bijvoet, Sonja Richter, Slimane Dazi med flere
Produktion: Eva Jakobsen, Mikkel Jersin og bornholmske Katrin Pors
Manuskript: Rasmus Birch
Fotografi: Niels Thastum
Klip: Yorgos Mavropsaridis
Scenografi: Simone Grau Roney
Musik: Mikkel Hess
Land: Danmark
Produktionsår: 2019
Selskab: Mer Film, DCM Productions, Snowglobe Films og Charades
Biodistributør: Scanbox.