NY FILM I SCALA GUDHJEM: DRUKNET I PRISER FRA DEN GANSKE VERDEN

De to søskende Kim Ki-woo og Ki-taek ageret af Woo-sik Choi og Kang-ho Song opdager hemmeligheder, som burde have forblevet hemmeligheder. Foto©CameraFilm.

 PARASITE:  Det sker stort set aldrig, at seks af de mest fremtrædende medier i Danmark uddeler de maximale seks stjerner til en film. Men måske ikke så mærkeligt, da denne sydkoreanske PARASITE også betog resten af klodens anmeldere.

Filmen modtog både en Oscar for Bedste Film og yderligere tre for Bedste Instruktør, Bedste Udenlandske Film og Bedste Originale Manuskript, og i Cannes modtog den De Gyldne Palmer. Hertil en række andre højt profilerede priser verden over.

Rigtigt gættet! Det er sådan en film man SKAL se, og hvis du vil kalde dig ægte film-freak, kan du ikke forlade denne Verden uden at have sat et flueben ud for Parasite.

Som titlen antyder handler det hele om at snylte. Det sker da fattige Ki-taek af sin ven bliver tilbudt, at overtage hans job som engelsklærer for en ung pige i en velhavende familie. Arbejdsløse Ki-taek springer selvfølgelig til og begynder kort efter sit spil. Han indynder sig hos både pigen og hendes mor, og ved snilde og svindel overtaler han dem til også at ansætte sin mor, far og søster. Men familien gemmer på opsigtsvækkende hemmeligheder, som ikke skal røbes her.

Politikens Kim Skotte skrev blandt andet: ”Det er Kafka, Olsen-banden og Tarantino i samme film. Den er sjov, makaber og konstant overrumplende, mens instruktør Joon-ho Bong virtuost demonstrerer, han er en af filmmediets store troldmænd.”

PARASITE
vises i Scala Gudhjem
fra torsdag 27. august til og med onsdag 2. september
Hver aften 19:15
Biografcafeen åbner 18:30
Billetpris: 85 kroner
Spilletid: 132 minutter
Censur: 15+.

Anmeldere var aldeles henrykte:

Per Juul Carlsen, Filmland: Viser hvordan man kan bruge legende humor, spraglet fantasi, virtuos action og intens spænding til at skabe en suverænt underholdende fortælling. 6 stjerner ud af 6.

Kim Skotte, Politiken: Hyper-intelligente og dybt flabede PARASITE er groft underholdende. Sjov, makaber og stilsikker som bare pokker.
6 hjerter ud af 6.

Kristian Lindberg, Berlingske: … rig på overraskelser, spænding à la Hitchcock og barok, kropslig humor. 6 stjerner ud af 6.

Frederik Asschenfeldt Vandrup, Jyllands-Posten: … er fri fantasi forankret i reel klassekritik, og stilistisk bringer den minder om vanvidsvisioner som Leon Carax’ ’Holy Motors, Aranofskys ’Mother’ og selvfølgelig et udvalg fra øverste hylde fra den koreanske filmhistorie.
6 stjerner ud af 6.

Claus Christensen, filmmagasinet Ekko: Ingen kan kalde sig cineast, før man har set dette hovedværk i moderne filmkunst. 6 stjerner ud af 6.

Jacob Ludvigsen, netmediet Soundvenue: Årets bedste film er drama, horror, klassesatire, slapstick-farce, artfilm og guddommelig popcornsunderholdning i ét. Har du aldrig set en sydkoreansk film før, bør dette være den første, så det ikke bliver den sidste. 6 stjerner ud af 6.

Film Fakta
PARASITE
Originaltitel: Gisaengchung
Instruktion: Bong Joon Ho
Medvirkende: Kang-ho Song, Sun-kyun Lee, Yeo-jeong Jo, Woo-sik Choi med flere
Produktion: Young-Hwan Jang, Sin-ae Kwak og Yang-kwon Moon
Manuskript: Joon-ho Bong og Jin Won Han
Fotografi: Kyung-Pyo Hong
Klip: Jinmo Yang
Scenografi: Ha-jun Lee
Musik: Jaeil Jung
Land: Sydkorea
Produktionsår: 2019
Selskab: CJ Entertainment, TMS Comics og TMS Entertainment
Biodistributør: Camera Film.