NY FILM I SCALA GUDHJEM: DU KAN IKKE LØBE FRA DINE RØDDER

Anmelderne roser Rosalinde Mynster til skyener for sin præsentation i ‘Hvor Kragerne Vender’. Foto©NordiskFilm.

 HVOR KRAGERNE VENDER:  Det er den 32-årige debutant Lisa Jespersen, der står bag HVOR KRAGERNE VENDER. Den er løst baseret på instruktørens egne oplevelser. Hun er også opvokset på landet, og flyttede til København, som ganske ung for at udforske storbyens kreative miljøer. Her endte hun på Den Danske Filmskole, hvor hun blev uddannet som instruktør og manuskriptforfatter i 2017.

Filmen har fået en varm modtagelse af de danske anmeldere. De kan lide det humoristisk drama om Laura [Rosalinde Mynster], der har lagt afstand til sin familie på landet for at leve det kunstneriske bohêmeliv som forfatter i København. Da Laura vender tilbage til sin hjemstavn for at deltage i broderens bryllup, opdager hun, at han skal giftes med barndomsfjenden Catrine. I sidste øjeblik indser Laura, at Catrine har overtaget hendes plads i familien, og mærker et stærkt ønske om at få sin position tilbage. Dramaet kan begynde!

Rosalinde Mynster stormede ind i danskernes hjerter, da hun optrådte som den velopdragne tjenestepige i den populære TV2-serie ’Badehotellet’ … og for at det ikke skal være løgn, spiller hun også denne gang over den lige så populære Bodil Jørgensen. Men her hører ligheden med tv-serien også op – bortset fra at anmelderne også her var imponeret over Mynsters ageren, som pigen fra landet. Dagbladet Politikens Nanna Frank Rasmussen forsynede filmen med fire hjerter med ordene: ”Rosalinde Mynsters kraftfulde, intense præstation får det hele til at sitre og dirre.’

Filmen har allerede været præsenteret på ikke mindre end tre internationale filmfestivaller: I Santa Barbara i Californien i USA, i Göteborg i Sverige og i Rotterdam i Nederlandene. Og så må det selvfølgelig tilføjes, at det er bornholmeren Daniel Mühlendorphs Hyæne Film, der har produceret filmen.

HVOR KRAGERNE VENDER
vises i Scala Gudhjem
fra torsdag 12. til og med onsdag 18. august
Hver aften 19:15
Biograf-cafeen åbner 45 minutter før filmstart
Billetpris: 85 kroner
Spilletid: 91 minutter
Censur: Frarådes børn under 7 år.

Anmelderne var alle meget glade:

Thomas Brunstrøm, Berlingske: En af filmens helt store forcer er de ekstremt skarpe replikker, der for det første lyder mundret (og DET er sandelig ikke en selvfølge i danske film) og for det andet skitserer forskellen på de to clashende kulturer på en virkelig elegant måde. 5 stjerner ud af 6.

Katrine Sommer Boysen, Mogenavisen Jyllands-Posten: … ud af filmens fortælling, som dygtige Mynster bærer smukt og rørende, strømmer der en varme og en nuancering, der ikke er helt så indlysende og forudsigelig, som filmens mere humoristiske elementer kan være. 4 stjerner ud af 6.

Nanna Frank Rasmussen, Politiken: Særligt Rosalinde Mynsters kraftfulde, intense præstation får det hele til at sitre og dirre, og gennem hendes udvikling forstår vi, at alle kan føle, at de bor eller bevæger sig i udkanten. 4 hjerter ud af 6.

Christian Monggaard, Information: … med humor og drama fortæller en genkendelig, velspillet og underholdende historie om at slippe sin vrede og forsone sig med fortiden

Patricia Smollerup, filmmagasinet Ekko: Lisa Jespersen har et forfriskende nøgternt blik på kulturkonflikten, hvor hun formår at se det latterlige i fordommene på begge sider og trænge ind til det genuint menneskelige. Det er faktisk en stor bedrift. 5 stjerner ud af 6.

Aleksandra Emilia Kida, netmediet Soundvenue: Stereotyperne i dramakomedien HVOR KRAGERNE VENDER er skåret så tykt som bølgepommes, men det er okay, for meget af filmens komik er også samtidssatiriske pletskud, nuanceret lunt og veloplagt af et hold dygtige unge spillere, der portrætterer livet i udkantsdanmark med varme og menneskelighed. 4 stjerner ud af 6.

Film Fakta
HVOR KRAGERNE VENDER
International titel: Persona Non Grata
Instruktion: Lisa Jespersen
Medvirkende: Rosalinde Mynster, Bodil Jørgensen, Jens Jørn Spottag, Anne Sofie
Wanstrup, Adam Ild Rohweder med flere
Produktion: Daniel Mühlendorph / Hyæne Film
Manuskript: Lisa Jespersen og Sara Isabella Jønsson Vedde
Fotografi: Manuel Alberto Claro
Klip: Mads Michael Olsen
Musik: Mike Sheridan
Land: Danmark
Dansk distribution: Nordisk Film.