NY FILM I SCALA GUDHJEM: EMMA THOMPSON I SIT LIVS ROLLE

”En af de mest bevægende præstationer i Emma Thompsons karriere,” skriver en anmelder om stjerneskuespillerens arbejde i DOMMERENS VALG. Foto©Scanbox.

Af Bloggens filmexpert fra Gudhjem Uptown, Jesper Rovsing Olsen:

NÅR VALGET skal falde på hvilken film, man skal træde ind i biografmørket for at se, er det nogle gange klogt at læse om filmens handling. Men andre gange er det alt rigeligt at kaste et blik på rollelisten, og sådan er det med Dommerens Valg.

Først og fremmest er der Emma Thompson. Hun er ikke bare Oscar-vinder, men faktisk den eneste person, der nogensinde har vundet Oscars for både skuespil og forfatterskab (hun fik sin skuespiller-oscar for hovedrollen i Howards End, og sin forfatter-oscar for manuskriptet til filmatiseringen af Jane Austen-romanen Fornuft og Følelse.) Anmelderne kalder hendes præstation i denne film for en af karrierens bedste, hvilket i dette tilfælde ikke siger så lidt.

Dernæst er der manuskriptforfatteren. Ja, dem plejer De sikkert at ignorere (ligesom man også gør i Hollywood – en branche-vittighed går på blondine-skuespilleren, der for at komme til tops gik i seng med manuskriptforfatteren). Men her er der god grund til at bide mærke i navnet. Ian McEwan er en af de største nulevende britiske forfattere, og ikke mindst hans roman Soning var for nogle år siden grundlaget for en rystende god film af samme nav

Vil De alligevel vide lidt om handlingen, selv om De allerede har besluttet Dem? Ok, da: Fiona Maye ( det er Emma Thompson) er en frem-trædende dommer ved den britiske High Court, hvor hun behandler sager i familieretten. Midt i sit livs største personlige krise står hun pludselig også overfor sin hidtil sværeste sag som dommer. Af religiøse grunde nægter den 17-årige Adam at tage imod en blodtransfusion, der kan redde hans liv, og hans forældre er enige.

Skal Fiona tvinge Adam til at leve mod hans vilje?

DOMMERENS VALG
vises i Scala Gudhjem
fra torsdag 25. til og med onsdag 31. oktober
Hver dag klokken 19:15
Biografcafeen åbner 18:30
Billetpris: 85 kroner
Spilletid: 105 minutter
Censur: Frarådes mennesker under 7 år.

Anmelderne var rimelig tilfredse:

Kim Skotte, Politiken: … En tankevækkende fortælling, som heldigvis langtfra ender med, at dommeren får truffet sit svære valg.
4 ud af 6 hjerter

Louise Kidde Sauntved, Berlingske: … Derfor er det nærmest en lettelse, at Emma Thompson i den grad overtager både styring og fokus, at alt andet bliver et lidt tåget bagtæppe for hendes britisk tilbageholdte eksistens-eksplosion, der er både rørende og skræmmende voldsom på baggrund af hendes ellers så kølige korrekthed.
4 ud af 6 stjerner

Katrine Sommer Boysen, Jyllands-Posten: … End ikke det fænomenale spil fra både Thompson og Tucci, og den herligt underspillede britiske humor, kan file filmens lidt for skarpe kanter af.
4 ud af 6 stjerner

Film Fakta
DOMMERENS VALG
Originaltitel: The Children Act
Instruktion: Richard Eyre
Medvirkende: Emma Thompson, Stanley Tucci, Fionn Whitehead, Ben Chaplin, Eileen Walsh, Anthony Calf, Jason Watkins, Dominic Carter, Nikki Amuka-Bird og Rosie Cavaliero med flere
Produktion: Duncan Kenworthy
Manuskript: Ian McEwan
Forlæg: Ian McEwan
Fotografi: Andrew Dunn
Klip: Dan Farrell
Scenografi: Peter Francis
Musik: Stephen Warbeck
Land: Storbritannien
Sprog: Engelsk
Produktionsår: 2017
Biodistributør: Scanbox.