NY FILM I SCALA GUDHJEM: FAR TIL FIRE FOR TYVENDE GANG

Sådan ser Lille Per ud anno 2020 – med sin elskede Bodil-elefant … ageret af Elton Rokahaim Møller her 10 år gammel. Det er den tredje gang han er med i en Far-til-Fire-film. Han er søn af sangerinden Szhirley og musikproducer Mads Møller. Foto©NordiskFilm.

 FAR TIL FIRE OG VIKINGERNE:  Hold nu fast! Den nye Far-til-Fire-film er nummer tyve i rækken. Ingen andre danske film-serier har kunnet køre så længe – selv Olsen Banden nåede kun til 16 inclusive den sidste, som var en animationsfilm. Så det er lidt af et jubilæum, men i følge anmelderne er det ikke noget, Nordisk Film har valgt at markere – hverken indholds- eller pr-mæssigt.

Den ellers så sammentømrede familie er denne gang i krise. Mie og Ole kan ikke længere holde ud at dele værelse, Søs er træt af at fungere som familiens reservemor, og Far har ikke det sædvanlige overskud til at tackle Onkel Anders’ særegne opførsel. Tilbage står Lille Per, som bare er ked af det hele. Onkel Anders tilmelder derfor familien et ophold på et familieterapisted, hvor familien skal leve som vikinger i en uge. Med sig har de selvfølgelig også elefanten Bodil, hele familiens gamle krammedyr, som pludselig kommer til at spille en hovedrolle, da hun bliver inddraget i en af de ivrige terapeuters selvopfundne vikinge-øvelser.

FAR TIL FIRE OG VIKINGERNE
vises i Scala Gudhjem
fra lørdag 10. til og med onsdag 18. oktober
Hver eftermiddag 16:15
Biografcafeen åbner 14:30
Billetpris: 85 kroner
Spilletid: 85 minutter
Censur: Tilladt for alle.

Der vises fortsat aften-film 19:15. Til og med 14. oktober OFFICER OG SPION. Fra 15. til og med 21. oktober den danske film DRUK med Mads Mikkelsen – en Biografklub Danmark film.

Anmelderne var triste:

Joakim Grundahl, Politiken: … problemerne skal løses med familieterapi på en vikingeborg. Her kan man genfinde sammenholdet med teambuilding, og det lykkes helt uden troværdighed, overraskelser og humor.
2 hjerter ud af 6.

Jacob Wendt Jensen, Jyllands-Posten: Det er mig en gåde, at man ikke i anledning af jubilæet forsøger sig med noget helt nyt. Bryder ind i banken og sprænger den i stumper og stykker indefra, når billetsalget er stærkt dalende. 2 stjerner ud af 6.

René Fredensborg, filmagasinet Ekko: … halvanden time af et ligegyldigt koncept, der kun handler om at tjene penge på familier, der ikke har noget bedre at tage sig til. 1 stjerne ud af 6.

Film Fakta
FAR TIL FIRE OG VIKINGERNE
Instruktion: Martin Miehe-Renard
Medvirkende: Martin Brygman [Far], Thomas Bo Larsen [Onkel Anders], Elton Rokaheim Møller [Lille Per], Coco Hjardemaal [Søs], Laura Lavigne Bi-Olsen [Mie], Arthur Hjelmsø [Ole] med flere
Produktion:
Henrik Møller-Sørensen og Hans Bülow Ungfelt Medvirkende:
Manuskript: Martin Miehe-Renard og Gitte Løkkegaard
Fotografi: Martin Top Jacobsen
Klip: David Rue
Musik: Keld Haaning Ibsen og Jeppe Kaas
Land: Danmark
Produktionsår: 2020
Selskab: ASA Film Production
Biodistributør: Nordisk Film.

HAR DU SET ALLE TYVE?

Sådan så Lille Per ud anno 1961 – ageret af Ole Neuman … her 14 år gammel. 16. oktober runder han de 73 og ligner desværre nu en person, der har levet et meget , meget hårdt liv. Foto©NordiskFilm.

1953 Far til Fire

1954 Far til Fire i Sneen

1955 Far til Fire på Landet

1956 Far til Fire i Byen

1957 Far til Fire og Onkel Sofus

1958 Far til Fire og Ulveungerne

1959 Far til Fire på Bornholm

1961 Far til Fire med Fuld Musik

1971 Far til Fire i Højt Humør

2005 Far til Fire gi’r Aldrig Op

2006 Far til Fire i Stor Stil

2008 Far til Fire på Hjemmebane

2010 Far til Fire på Japansk

2011 Far til Fire Tilbage til Naturen

2012 Far til Fire til Søs

2014 Onkel Sofus vender Tilbage

2015 Far til Fires vilde Ferie

2017 Far til Fire på Toppen

2018 Far til Fire i Solen

2020 Far til Fire og Vikingerne