NY FILM I SCALA GUDHJEM: FEEL-GOOD FOR ALLE PENGENE

To ensomme sjæle finder sammen i den amerikansk storby-jungle: Andrea Riseborough, som den enlige mor Alice og Tahar Rahium som Marc – ejer af den russiske restaurant The Winter Palce.. Foto©SFstdios.

 THE KINDNESS OF STRANGERS:  Det er den danske instruktør Lone Scherfig, der står bag dette amerikanske melo-drama. Det foregår i USA, og en ikke hel begejstret anmelder mener, at instruktøren er blevet ’lidt for meget forelsket i Manhattan til ‘at den smertefulde beretning fortryller for alvor’, men tilføjer dog, at ’realismen er måske fjern, men man mærker de gode viljer’.

Historien er ganske enkel. Den unge Clara flygter med sine to mindre børn fra sin voldelige ægtemand. De ender i New York uden en dollar på lommen og uden tag over hovedet. Heldigvis møder den nødstedte familie mennesker, som de ganske vist ikke kender, men som rækker en hjælpende hånd ud. Lidt efter lidt opdager de, at deres redning kan ligge i mødet med nye medmennesker. I usikre og hårde tider, hvor mange lever på kanten af undergang, viser det sig, at tilfældige sammentræf og øjeblikke af næstekærlighed kan få overraskende følger.

Lone Scherfig bragede igennem den filmiske lydmur med den romantiske dogmekomedie ‘Italiensk for Begyndere’ i 2000. Filmen blev en af dansk films største publikumssucceser nogensinde, men modtog også en række priser fra det store udland, blandt andet en Sølvbjørn fra Filmfestivalen i Berlin.

Det er aldrig senere hen lykkedes hende, at gentage den overvældende succes, men hun høstede dog pæne roser og store seertal med Danmarks Radios tv-serie ‘Taxa’, hvor hun både skrev og instruerede en række afsnit.

THE KINDNESS OF STRANGERS
vises i Scala Gudhjem
fra torsdag 20. til og med onsdag 26. august
Hver aften 19:15
Biografcafeen åbner 18:30
Billetpris: 85 kroner
Spilletid: 112 minutter
Censur: 11+.

Anmelderne var lidt lunkne:

Mathilde Kristiansen, netmediet Soundvenue: For at skabe sin eventyrstemning afholder ‘The Kindness of Strangers’ sig i sidste ende fra at tage de hårde sider af livet, den ellers så gerne vil skildre, alvorligt.
3 stjerner ud af 6.

Stephanie Caruana, Berlingske: Lone Scherfig er en Danmarks dygtigste instruktører; hun er stærk i historiefortællingen, men virker her for forelsket i Manhattan til at fortrylle for alvor. Realismen er måske fjern, men man mærker de gode viljer. 2 stjerner ud af 6.

Casper Hindse, filmmagasinet Ekko: Man fornemmer aldrig helt, hvor smertefuld denne historie er, selv om samtlige skuespillere serverer deres roller med både charme og svie. Men karaktererne har simpelthen så mange gode intentioner, at de aldrig bliver til mere end det, de er: konstruktioner. 3 stjerner ud af 6.

Film Fakta
THE KINDNESS OF STRANGERS
Instruktion: Lone Scherfig
Medvirkende: Andrea Riseborough, Tahar Rahim, Zoe Kazan, Bill Nighy, Caleb Landry Jones, Jay Baruchel med flere
Produktion: Malene Blenkov
Manuskript: Lone Scherfig
Fotografi: Sebastian Blenkov
Klip: Cam McLauchlin
Scenografi: Carol Spier
Musik: Andrew Lockington
Land: Danmark og USA
Sprog: Engelsk med danske undertexter
Produktionsår: 2019
Selskab: Arte, HanWay Films og Creative Alliance
Biodistributør: SF Studios.