NY FILM I SCALA GUDHJEM: FØLG DINE DRØMME

Lesley Manville agerer Mrs. Harris i efterårets varmeste feel-good-film ’Mrs. Harris goes to Paris’. Foto©DávidLukács/AdaFilm/UIP

 MRS. HARRIS GOES TO PARIS:  Hvad enten du arbejder som kassedame i Dagli’Brugsen i Gudhjem eller kører fejemaskinen i Rønnes gader har du sikkert dine drømme. Det har i hvert fald rengøringskonen Ada Harris i Scala Gudhjems nye film.

Ada Harris forelsker sig hovedkulds i en udsøgt Dior-kjole og drømmer … nej, beslutter sig til at sætte alt ind på at købe den. Hun tager ekstra-arbejde, sulter sig og begynder at spille på hundevæddeløb for at finansiere sin drøm.

Turen til Paris bliver det vendepunkt, som ikke alene kommer til at ændre hendes syn på sig selv, men også bliver en øjenåbner for de ansatte i det fornemme Dior-hus, som også bliver ændret for altid.

Filmen er baseret på den amerikanske forfatter Paul William Gallicos roman af samme navn. Den udkom på dansk i 1960 med titlen ‘Mrs. Harris ta’r til Paris’. Gallico blev født i New York 1887 og døde i Monaco i 1976. Han var en myreflittig mand. Han nåede inden sin død som 78-årig at skrive en pæn bunke romaner, hvoraf de 31 er blevet oversat til dansk. Den første var ’Leg med døden’ i 1945 og den sidste en novellesamling om mad og mord: ’Chef d’Oeuvre’ i 1994.

Anmelderne var rigtig glade for filmen. Frederik Asschenfeldt Vandrup skrev blandt andet i Morgenavisen Jyllands-Posten: ”Trænger du, kære læser, til et stort, lunt filmisk kram her, hvor efterårskulden begynder at sætte ind, er ‘Mrs. Harris Goes to Paris’ et vældig godt bud…” Han kvitterede med 4 ud af 6 stjerner.

Anbefalingen er hermed givet videre: ”Gak i Scala Gudhjem og få en varmende krammer”.

MRS. HARRIS GOES TO PARIS
vises i Scala Gudhjem
fra torsdag 10. november til og med onsdag 16. november.
Hverdage kl. 19:15.
Weekenden kl. 16:15.
Biograf-cafeen åbner 45 minutter før filmstart.
Billetpris: 95 kroner.
Spilletid: 115 minutter.
Censur: Tilladt for alle.

Anmelderne var glade:

Bo Tao Michaëlis, Filmmagasinet Ekko: Nu og da virker den som en reklamefilm for Dior, men den er seværdigt underholdende ud fra Umberto Ecos gamle regel om, at to klichéer er til grin, men hundrede er bevægende. 4 stjerner ud af 6.

Christian Monggaard, Information: ’Mrs. Harris Goes to Paris’, der handler om den midaldrende rengøringsdame Ada Harris, som tager til Paris for at købe en Dior-kjole, er en endog meget charmerende film om at følge sine drømme – og om at behandle andre mennesker ordentligt. [Information uddeler ikke stjerner]

Hanne på www.kino.dk: En god aften i biografen med en rigtig god feel-good film i en tid, hvor der ellers ikke er meget at grine af uden for biografens mørke.

Film Fakta:
MRS. HARRIS GOES TO PARIS
Instruktør: Anthony Fabian
Medvirkende: Lesley Manvill, Isabelle Huppert, Jason Isaacs, Lambert Wilson, Lucas Bravo, Rose Williams, Anna Chancellor, Christian McKay, Guillaine Londez, Roxane Duran, Delroy Atkinson, Alba Baptista, Ellen Thomas, Bertrand Poncet, Freddie Fox, Phillippe Beryin, Dorottya Ilosvai, Vincet Martin med flere
Manuskript: Caroll Cartwright, Anthony Fabian, Keith Thompson og Olivia Hetreed
Forlæg: Roman af Paul Gallico
Producere: Guillaume Benski, Anthony Fabian, Xavier Marchand med flere
Musik: Rael Jones
Fotograf: Felix Wiedermann
Klipper: Barney Pilling
Casting: Katalin Baranyl, Andry Pryor og Mahilde Snodgrass
Kostumer: Jenny Beavan
Makeup og hår: Csilla Blake-Horváth, Szandra Biró, Ildikó Molnár, Csaba Szever, Noémi Varró med flere
Lyd: Emiliyan Arnaudov, Zoe Freed, Rebecca Heathcote, Marc Lawers med flere
Speciel Effects: Robert Horváth, Gergo Kalicz, Péter Miskoléczi med flere
Stunts: Viktor Babarczi, Sándor Boros, Csaba Erdos med flere
Dansk distribution: UIP.