NY FILM I SCALA GUDHJEM: FRA DEN DANSKE FILMSCENE TIL VERDENS-SCENERNE

Der er nok at se til for verdensstjernen Lukas ‘Graham’ Forchhammer: Nyfødte Viola, hustruen Marie-Louise Schwartz og opringer fra hele verden. Foto©CameraFilm.

Lukas Graham er blevet en mega-stjerne. Her er han på vej med sit band for at nedlægge de mange fans verden rundt. Foto©CameraFilm.

 7 YEARS OF LUKAS GRAHAM:  SIDST DIN BLOGGER så Lukas Graham var en lun sommerdag vel tre år tilbage. Han kom ud af Dagli’Brugsen i Tejn – og selvfølgelig i bar overkrop fulgt af tre-fire drenge fra sit slæng. En glad dreng fra Christania som pludselig var røget til himmels som en rødglødende super-nova, der så alligevel godt kunne optræde på den lille scene på Gæstgiveren i Allinge.

Han startede som skuespiller i den populære danske film-serie ’Krummerne’. Her var han Grunk i de fire første film fra 1991-1996. Siden har han fremført sine fantastiske sange med sin meget specielle stemme – blandt andet det første hit ’7 Years’ – på scener kloden rundt.

Han har dog ikke helt sluppet filmen. Denne gang er han med i en dokumentar om sig selv filmet af René Sascha Johannsen gennem hans første syv år. Undervejs stifter han familie, men set indefra kan det være rigtig mange elementer at jonglere med og få til at harmonere. Ikke mindst når hans far undervejs pludselig dør. Drømmene kan nemt blive til mareridt.

Anmelderne var rimelig begejstrede ­– især Jacob Wendt Jensen fra Jyllands-Posten, som skriver, at ’filmen er blevet til en utrolig spændende fortælling om forsiden og bagsiden ved en stor og meget pludselig succes’ honoreret med 5 stjerner ud af 6.

7 YEARS OF LUKAS GRAHAM
vises i Scala Gudhjem
fra torsdag 26. november til og med onsdag 2. december
Hverdage 19:15
Lørdag+søndag 16:15
Biografcafeen åbner 45 minutter før filmstart
Billetpris: 85 kroner
Spilletid: 77 minutter
Censur: Frarådes mennesker under 7 år.

FILM FAKTA
7 YEARS OF LUKAS GRAHAM
Instruktør: René Sascha Johannsen
Medvirkende: Lukas Forchhammer
Producer: Sara Stockmann
Fotograf: René Sascha Johannsen
Klipper: Andreas Bøggild Monies, Anders Albjerg Kristiansen og Bobbie Esra G. Pertan
Lyd: Jacques Pedersen og Rune Thuelund
Komponist: Jens Bjørnkjær
Land: Danmark
Produktionsår: 2020
Produktionsselskab: Sonntag Pictures ApS
Dansk distribution: Camera Film.

Anmelderne var delte, men for det meste glade:

Jacob Wendt Jensen, Jyllands-Posten: Halvanden time i hælene på ham er blevet til en utrolig spændende fortælling om forsiden og bagsiden ved en stor og meget pludselig succes. 5 stjerner ud af 6.

Kim Skotte, Politiken: Det er en film, som Lukas Grahams fans vil elske, fordi de vil føle, de kommer tæt på. Er man udenforstående, vil man med god ret kunne se den som en interessant øjenvidneberetning om et enestående stykke dansk pophistorie. Men som dokumentarfilm er 7 YEARS ikke i sig selv nogen jordrystende oplevelse. 3 hjerter ud af 6.

Kristian Dam Nygaard, .B.T.: … selv om 7 YEARS OF LUKAS GRAHAM mangler en del brikker for at give det fulde billede – det kan også være svært at presse alt ind på 1 time og 18 minutter – så er det samtdig en fed, sjov og flere steder kuldegysfremkaldende oplevelse at følge den danske popsensations vej mod verdensherredømmet. 4 stjerner ud af 6.

Patricia Smollerup, filmmagasinet Ekko: … mest af alt sidder man som publikum tilbage med en følelse af varme og et stort savn til tiden før coronavirus, hvor vi i tonsvis vrimlede til koncerter og samledes om musikkens glæde og fællesskab. 4 stjerner ud af 6.

Freja Dam, netmediet Soundvenue: Det er rørende at følge Lukas Forchhammers udvikling fra en gut med blødt babyface, kort lunte og kreative frustrationer til en voksen mand og far til to, der hviler betydeligt mere i sig selv både arbejdsmæssigt og personligt. 4 stjerner ud af 6.