NY FILM I SCALA GUDHJEM: FREDDIE MERCURY GENOPLIVET – IGEN-IGEN

Skuespilleren Rami Said Malek – født i USA af ægyptiske forældre – har høstet stor anerkendelse  for sin utrolige forvandling til sang-ikonet Freddie Mercury. Foto©TwentiethCenturyFox.

 BOHEMIAN RHAPSODY  er en sang af det britiske rockband QUEEN. Den er skrevet af Freddie Mercury til bandets album ’A Night at the Opera’ fra 1975. Sangen har intet omkvæd, men består i stedet af fire hoveddele: En ballade-del, en guitarsolo, en opera-agtig passage og en hård rock-del. På udsendelsestidspunktet var det den dyreste single, der nogensinde var lavet, og den er stadig en af de mest gennemarbejdede indspilninger i den populære musiks historie.

Og hvis du ligesom synes, at du har læst dette her før, er det ikke helt løgn. For det er anden gang at Scala sætter ’Bohemian Rhapsody’ på plakaten. Det skyldes først og fremmest, at filmen er fremragende og  taler lige ind i hjertet hos alle dem, der elsker musik … og i særdeleshed det verdenskendte band THE QUEEN med Freddie Mercury i spidsen. Men det skyldes også, at filmudbuddet under coronaen, der jo stadig huserer, er minimeret. Udlejerne holder igen på deres dyrt indkøbte film, så længe der er begrænsninger på, hvor mange mennesker, der må sidde i en biograf.

Filmen starter i begyndelsen af 70’erne, hvor den unge immigrant Freddie møder et lille band, der mangler en forsanger. De kalder sig ’Queen’ og sparer sammen til at indspille et album. Takket været Mercurys fremtoning og ikke mindst hans imponerende vokal, baner han vejen for det store gennembrud med hitliste-placeringer, der vil noget.

Men bag kulissen lurer tragedien. Freddie kæmper med at finde sin seksualitet og i sidste ende at føle sig elsket i en verden, hvor han aldrig har følt sig accepteret.

Filmen BOHEMIAN RHAPSODY er en musikalsk hyldest til Mercury. Han døde af AIDS i 1991.

BOHEMIAN RHAPSODY
vises i Scala Gudhjem
fra torsdag 2. juli til og med onsdag 8. juli
Hver aften: 20:00
Læg mærke til, at Scala i juli f’ørst starter filmen 20:00
Biografcafeen åbner 19:15
Billetpris: 85 kroner
Spilletid: 134 minutter
Censur: Tilladt for alle.

Anmelderne var nogenlunde begejstrede:

Klaus Lynggaard, Weekend-Avisen: … Tidsbilledet er perfekt, og hvad angår musikken trofast over for forlægget. Men hvad der løfter den, er Rami Maleks kraftpræstation i rollen som Mercury.

Louise Kidde Sauntved, Berlingske: … det er altså først og fremmest musikaliteten, der bærer filmen: Sangene selv, der heldigvis får masser af plads i fortællingen. 4 stjerner ud af 6.

Christian Monggard, Information: … Det er bestemt underholdende, og der er virkelig sjove scener til både koncerter og i pladestudiet, hvor man får en god fornemmelse af dynamikken mellem de fire meget forskellige medlemmer af Queen …

Henrik Queitsch, Ekstra Bladet: … det er da også lidt sjovt, at en film, der foregiver at være en hyldest til den utæmmede kreativitet, ligner resultatet af en endeløs stribe af regneark og kompromisser. Når man gerne vil gøre alle glade, er der sjældent nogen, der bliver det for alvor.
3 stjerner ud af 6.

Thomas Brunstrøm, BT: … en gennemført musikalsk film, live-scenerne virker ægte, og det er svært ikke at blive revet med, når man ser bandet komponere og spille hits som ‘Bohemian Rhapsody’, ‘ We Will Rock You’ og ‘Another One Bites The Dust’. 3 stjerner ud af 6.

Lisa Brygger, Cinemazone: … tager man filmen for, hvad den er … så er den vældig fin underholdnin. 4 stjerner ud af 6.

Film Fakta
BOHEMIAN RHAPSODY
Instruktion: Bryan Singer
Medvirkende: Rami Said Malek, Joseph Mazzello, Mike Myers, Lucy Boynton, Aidan Gillen, BenHardy, Tom Hollander, Allen Leech, Gwilym Lee, Aaron McCusker med flere
Produktion: Jim Beach, Graham King, Brian May, Peter Oberth, Bryan Singer og Roger Taylor med flere
Manuskript: Anthony McCarten og Peter Morgan
Fotografi: Newton Thomas Sigel
Klip: John Ottman
Scenografi: Aaron Haye
Musik: John Ottman
Land: USA og Storbritannien
Produktionsår: 2018
Biodistributør: Twentieth Century Fox.