NY FILM I SCALA GUDHJEM: FREDDIE MERCURY GENOPLIVET

Det kunne være Freddie Mercury … men det er Rami Said Malek som en uforlignelig kopi i den biografiske film om QUEEN og dens legendariske forsanger. Foto©TwentiethCenturyFox.

BOHEMIAN RHAPSODY er en sang af det britiske rockband QUEEN. Den er skrevet af Freddie Mercury til bandets album ’A Night at the Opera’ fra 1975. Sangen har intet omkvæd, men består i stedet af fire hoveddele: En ballade-del, en guitarsolo, en opera-agtig passage og en hård rock-del. På udsendelsestidspunktet var det den dyreste single, der nogensinde var lavet, og den er stadig en af de mest gennemarbejdede indspilninger i den populære musiks historie.

Da den blev udgivet som single, blev nummeret en kommerciel succes, som lå øverst på den britiske single-hitliste i ni uger, og den havde solgt mere end 1 million eksemplarer i slutningen af januar 1976. Den blev efter forsangeren Freddie Mercurys død igen nummer 1 i 1991 og forblev det i fem uger. Dermed endte den med at blive Storbritanniens tredjemest sælgende single nogensinde. Den toppede også hitlisterne i flere andre lande, heriblandt Canada, Australien, New Zealand, Irland og Holland, hvilket hjalp den til at blive en af de bedst sælgende singler nogensinde.

Filmen starter i begyndelsen af 70’erne, hvor den unge immigrant Freddie møder et lille band, der mangler en forsanger. De kalder sig Queen og sparer sammen til at indspille et album. Takket været Mercurys fremtoning og ikke mindst hans imponerende vokal baner vejen for det store gennembrud med hitliste-placeringer, der vil noget.

Men bag kulissen lurer tragedien. Freddie kæmper med at finde sin seksualitet og i sidste ende at føle sig elsket i en verden, hvor han aldrig har følt sig accepteret.

BOHEMIAN RHAPSODY er en musikalsk hyldest til Mercury. Han døde af AIDS i 1991.

Skuespilleren Rami Said Malek, født i USA af ægyptiske forældre, har høstet stor anerkendelse af de amerikanske og britiske anmeldere for sin utrolige forvandling til sang-ikonet.

BOHEMIAN RHAPSODY
vises i Scala Gudhjem
fra torsdag 22. til og med onsdag 28. november
Hverdage
klokken 19:15
Weekend [lør-søndage] klokken 16:15, hvor der er GRATIS KAFFE
Biografcafeen åbner 45 minutter før forestillingens start
Billetpris: 85 kroner
Spilletid: 134 minutter
Censur: Tilladt for alle.

Anmelderne var nogenlunde begejstrede:

Klaus Lynggaard, Weekend-Avisen: … Tidsbilledet er perfekt, og hvad angår musikken trofast over for forlægget. Men hvad der løfter den, er Rami Maleks kraftpræstation i rollen som Mercury.

Louise Kidde Sauntved, Berlingske: ... det er altså først og fremmest musikaliteten, der bærer filmen: Sangene selv, der heldigvis får masser af plads i fortællingen.
4 stjerner ud af 6

Christian Monggard, Information: … Det er bestemt underholdende, og der er virkelig sjove scener til både koncerter og i pladestudiet, hvor man får en god fornemmelse af dynamikken mellem de fire meget forskellige medlemmer af Queen …

Henrik Queitsch, Ekstra Bladet: … det er da også lidt sjovt, at en film, der foregiver at være en hyldest til den utæmmede kreativitet, ligner resultatet af en endeløs stribe af regneark og kompromisser. Når man gerne vil gøre alle glade, er der sjældent nogen, der bliver det for alvor.
3 stjerner ud af 6

Thomas Brunstrøm, BT: … en gennemført musikalsk film, live-scenerne virker ægte, og det er svært ikke at blive revet med, når man ser bandet komponere og spille hits som ‘Bohemian Rhapsody’, ‘ We Will Rock You’ og ‘Another One Bites The Dust’…
3 stjerner ud af 6

Lisa Brygger, Cinemazone: … tager man filmen for, hvad den er … så er den vældig fin underholdning …
4 stjerner ud af 6

Film Fakta
BOHEMIAN RHAPSODY

Instruktion: Bryan Singer
Medvirkende: Rami Said Malek, Joseph Mazzello, Mike Myers, Lucy Boynton, Aidan Gillen, Ben Hardy, Tom Hollander, Allen Leech, Gwilym Lee, Aaron McCusker med flere
Produktion: Jim Beach, Graham King, Brian May, Peter Oberth, Bryan Singer og Roger Taylor
Manuskript: Anthony McCarten og Peter Morgan
Fotografi: Newton Thomas Sigel
Klip: John Ottman
Scenografi: Aaron Haye
Musik: John Ottman
Land: USA og Storbritannien
Produktionsår: 2018
Biodistributør: Twentieth Century Fox.