NY FILM I SCALA GUDHJEM: FULD TRYK PÅ FØLELSERNE

Nikolaj Lie Kaas er forretningsmanden Leo, der lever en behagelig tilværelse lige indtil en begivenhed truer hans ægteskab og dermed samværet med sine børn. Foto©NordiskFilm.

 KOLLISION:  Dette er brødrene Avaz’s anden spillefilm efter debutfilmen ‘Mens vi lever’, der havde premiere i 2017 og solgte over 100.000 biografbilletter. Filmen modtog en Bodil-statuette ud af fire nomineringer og udløste desuden fem Robert-nomineringer.

Om denne anden film kan nå samme højder, kan man tvivle lidt på, når man læser de meget blandede anmeldelser. Thomas Brunstrøm fra B.T. er den mest positive. Han skriver blandt andet: ”Man kan sagtens tage de analytiske briller på og beklikke KOLLISION’s troværdighed hist og her, men dens evne til at gå lige i mellemgulvet kan ingen tage fra den” og kvitterer med 4 stjerner ud af 6

KOLLISION er en såkaldt skilsmissefilm, og eftersom det i Danmark efterhånden er blevet en ren folkesport at gå fra hinanden, har det ikke været svært, at blive inspireret af virkelige begivenheder. Researchen er sket i samarbejde med Foreningen Far, som blandt meget andet hjælper fædre gennem de mange gange svære skilsmisser, hvor børn er involveret.

I filmen er det Leo og Olivias beslutning om at blive skilt, der får alvorlige konsekvenser for deres ni-årige datter. Hun bliver kastebold mellem sine kriseramte forældre, som må træffe svære beslutninger i forsøget på at finde mening og håb efter deres liv er brudt i stykker.

Måske bør det nævnes på plus-siden, at Bent Fabricius-Bjerre har været inde over musikken.

KOLLISION
vises i Scala Gudhjem
torsdag 21. november til og med onsdag 27. november
De sidste fire dage med danske undertexter
Hverdage: 19:15
Lørdage og søndage: 16:15 med GRATIS kaffe
Biografcafeen åbner 45 minutter før forestillingen
Billetpris: 85 kroner
Spilletid: 117 minutter
Censur: 15 år+

En Biograf Klub Danmark film.

Anmelderne var MEGET delte:

Sarah-Iben Almbjerg, Berlingske: Trods den flotte fotografering og de glimrende skuespillere, er det næsten for meget af det onde.
3 stjerner ud af 6.

Thomas Brunstrøm, B.T.: Man kan sagtens tage de analytiske briller på og beklikke KOLLISION’s troværdighed hist og her, men dens evne til at gå lige i mellemgulvet kan ingen tage fra den. 4 stjerner ud af 6.

Katrine Sommer Boysen, Jyllands-Posten: Dramaet føles fortænkt og forceres i Avaz-brødrenes nye drama, der ikke kommer på højde med debutfilmen. 3 stjerner ud af 6.

Samina Jakobsen, Filmmagasinet Ekko: Det er tydeligt, at Avaz-brødrene med deres anden spillefilm gerne vil give publikum i pose og sæk, men vi ender med at drukne i floskler og følelser. 2 stjerner ud af 6.

Film Fakta
KOLLISION
Instruktion: Mehdi Avaz
Medvirkende: Nikolaj Lie Kaas, Cecilie Stenspil, Karla Avaz, Henning Jensen, Tommy Kenter, Sebastian Jessen med flere
Produktion: Misam Avaz, Kim Magnusson og Sara Victoria Bjerre Pedersen
Manuskript: Mehdi Avaz
Fotografi: Daniel Cotroneo
Klip: Anders Hoffmann
Scenografi: Jesper Clausen
Musik: Bent Fabricius-Bjerre og Thomas Volmer Schulz
Land: Danmark
Produktionsår: 2019
Selskab: Rocket Road Pictures
Biodistributør: Nordisk Film.