NY FILM I SCALA GUDHJEM: GLENN CLOSE BRÆNDER IGENNEM SOM DEN FORSMÅEDE HUSTRU

Glenn Close ved den store Nobelprisfest, hvor hun vælger at stå frem med sandheden om mandens succes. Foto©SFStudios.

DET ER Glenn Close, der er den bærende kraft i THE WIFE. Hun fik sin debut i New York i 1974 efter at have afsluttet sin bachelorgrad i antropologi og drama og begyndte at optræde på en række regionale teatre. Hun fik sin filmdebut i ‘Verden ifølge Garp’ (1982). Den rolle indbragte hende en Oscar-nominering for Bedste Kvindelige Birolle. Siden fulgte en række roller i film som ‘Gensyn med Vennerne’ (1984) og ‘Den bedste’ (1984) og ikke mindst ‘Farligt begær’ (1987) og ‘Farlige forbindelser’ (1988). Alle meget stærke kvinderoller ligesom nu i THE WIFE, hvor hun er gift med sin forfattermand Joe Castleman gennem 40 år, og set gennem fingre med hans mange sidespring, men da Joe står for at modtage Nobels litteraturpris, siger hun stop. Hun orker ikke længere at leve i skyggen af sin mand. På selve festaftenen afslører hun den hemmelighed, som har lagt grunden til hans succes.

DOMMERENS VALG
vises i Scala Gudhjem
fra mandag 5. til og med søndag 11. november
Hverdage klokken 19:15
Weekend [lør-søndage] klokken 16:15, hvor der er GRATIS KAFFE.
Biografcafeen åbner 45 minutter før forestillingens start
Billetpris: 85 kroner
Spilletid: 100 minutter
Censur: Frarådes mennesker under 7 år.

DOMMERENS VALG er en Biografklub Danmark-film

Anmelderne var meget tilfredse:

Eini Carina, Politiken: … et solidt drama, hvor svære tematikker behandles med elegance, og store skuespillere får plads til at udfolde sig, og alene det gør den til en absolut seværdig film.
4 hjerter ud af 6.

Katrine Sommer Boysen, Jyllands-Posten: … Det bedste ved filmen, ud over Close’s pragtpræstation, er, at Runge undlader at forsimple filmens tematik. Der er ingen lette svar, ingen simple konklusioner og intet, der er sort eller hvidt.
4 stjerner ud af 6.

Thomas Brunstrøm, BT: … Glenn Close stjæler billedet konstant, men Jonathan Pryce fortjener også ros for at spille Joe Castleman som både selvhøjtidelig og irriterende, men uden at det bliver en karikatur.
5 stjerner ud af 6.

Lisa Brygger, Cinemazone: … Det er en vældig fascinerende fortælling om, hvad det kræver, og hvordan man opbygger og nedbryder et velfungerende par- og partner-forhold, Björn Runge & co. har skabt.
4 stjerner ud af 6.

Bo hr. Hansen, Filmmagasinet Ekko: … Jane Anderson har skrevet et præcist og bidende manuskript efter Meg Wolitzers roman. Svenske Björn Runge har instrueret knivskarpt. Først og fremmest er filmen et memento mori: Husk på, du skal også dø.
5 stjerner ud af 6.

Film Fakta
THE WIFE
Instruktør: Björn Runge
Medvirkende: Glenn Close, Jonathan Pryce, Christian Slater, Max Irons, Elizabeth McGovern, Harry Lloyd, Annie Starke, Alix Wilton Regan, Karin Franz Körlof, Michael Benz med flere
Produktion: Claudia Bluemhuber, Peter Gustafsson, Rosalie Swedlin, Meta Louise Foldager [dansk producer og CEO for Meta Film] og Piers Tempest
Manuskript: Jane Anderson
Forlæg: Meg Wolitzer
Fotografi: Ulf Brantås
Klip: Lena Dahlberg
Scenografi: Mark Leese
Musik: Jocelyn Pook
Land: Sverige, USA og Storbritannien
Produktionsår: 2017
Biodistributør: SF Studios