NY FILM I SCALA GUDHJEM: HAN VILLE IKKE BØJE SIG FOR HITLER

Henrik Kauffmann spilles fremragende af Ulrich Thomsen, som fik sit store gennembrud i Thomas Vinterbergs ’Festen’. Virkelighedens Kauffmann bliver slået ihjel på sit dødsleje af sin hustru Charlotte på Skodsborg Badesanatorium grundlovsdag 1963. Foto: SF Studios.

 VOR MAND I AMERIKA:  Adolf Hitler fik lynhurtigt Danmark til at overgive sig betingelsesløst, da han invaderede landet 9. april 1940. Regeringen lagde sig på ryggen efter få timer og indledte herefter et samarbejde med nazisterne.

Men én mand nægtede at danse efter Adolfs pibe. Det var Danmarks ambassadør i Amerika, der ikke ville føje sig efter de tyske krav. Han vælger at gå enegang og på en måde, at skabe et Danmark nummer to, som lægger sig tæt op af supermagten USA og iværksætter en rebelsk plan for at besejre Hitler og dermed give den danske befolkning friheden tilbage. Og ikke mindst at føre landet over på de allieredes side.

I starten var den danske regering rasende, og bad ham komme hjem, så han kunne dømmes for landsforræderi. Han nægtede og fortsatte sit spil. Som krigslykken vendte måtte de danske politikere erkende, at han i sidste ende havde gjort det rigtige for sit land.

Henrik Kauffmann, der spilles fremragende af Ulrich Thomsen, fortsætter efter krigen som ambassadør … og med et fortsat turbulent privatliv i en af cocktail af kvinder og champagne.

Nicki Bruun fra filmmagasinet Ekko giver ligesom de fleste andre medier filmen fire stjerner ud af 6 med ordene: ”… en romantisk underholdende historie om dengang rigtige mænd tog store beslutninger.

VOR MAND I AMERIKA
vises i Scala Gudhjem
fra torsdag 3. til og med onsdag 9. september
Hver aften 19:15
Biografcafeen åbner 18:30
Billetpris: 85 kroner
Spilletid: 110 minutter
Censur: Tilladt for alle.

En biografklub Danmark film.

Anmelderne var lige tilfredse:

Nanna Frank Rasmussen; Politiken: … Rosendahl og manuskriptforfatterne, Kristian Bang Foss og Dunja Gry Jensen, har valgt at lave en film, der undviger det klassiske historiske dramas form og i stedet præsenterer et mere flimrende billede udgjort af fragmenter, små, korte scener og dele af historien… 4 hjerter ud af 6.

Thomas Brunstrøm, Berlingske: Ifølge al mulig foromtale til filmen havde Kauffmanns handlinger afgørende betydning for Danmarks skæbne under og efter krigen. Det er muligt, at dette er korrekt, men det lykkes aldrig filmen at overbevise om hvordan. Kauffmann fremstår generelt som en lettere magtsyg type, der mest af alt er optaget af at mele sin egen kage.
3 stjerner ud af 6.

Frederik Asschenfeldt Vandrup, Jyllands-Posten: Filmen ser godt ud, er opfindsomt filmet og formår at lade en hel krig udspille sig på lydsiden som kontrapunktiske lydcollager til diplomatlivet på poolkanten.
4 stjerner ud af 6.

Henrik Queitsch. Ekstra Bladet: Når VORES MAND I AMERIKA er bedst, er den intet mindre end fremragende. Hele det politiske spil – der jo grundlæggende er ret ufotogent – formidles åndeløst spændende og samtidig så pædagogisk, at selv folk uden de store historiske forudsætninger (som undertegnede) kan være med. 4 stjerner ud af 6.

Nicki Bruun, filmmagasinet Ekko: … gennemført flot biopic, hvor billeder fulde af patina og ord fulde af patos skaber en romantisk underholdende historie om dengang rigtige mænd tog store beslutninger.
4 stjerner ud af 6.

Film Fakta
VOR MAND I AMERIKA
Instruktion: Christina Rosendahl
Medvirkende: Ulrich Thomsen, Denise Gough, Mikkel Boe Følsgaard, Burn Gorman,
Ross McCall med flere
Produktion: Jonas Frederiksen
Manuskript: Christina Rosendahl, Kristian Bang Foss og Dunja Gry Jensen
Fotografi: Louise McLaughlin
Klip: Olivier Bugge Coutté og Janus Billeskov Jansen
Scenografi: Rie Lykke Johannesen
Musik: Jonas Struck
Land: Danmark
Produktionsår: 2020
Selskab: Nimbus Film Productions og SF Studios
Biodistributør: SF Studios.