NY FILM I SCALA GUDHJEM: HVAD FOREGÅR DER INDE I HOVEDET PÅ EN PUBERTIV TEENAGE-PIGE?

Der er mange følelser inde en teenage-pige, der netop er kommet i puberteten. Her er det Glæden og Angsten, der kæmper om magten inde i Rileys hovede. Foto©WaltDisney.

 INDERST INDE 2:  Det amerikanske filmskab bag ’Inderst Inde 2’ fortæller, at følelserne står i kø inde i hovedet på den unge pige, som det hele drejer sig om. Frygt, Vrede, Afsky og Tristesse drev et velsmurt maskineri i den første film, men nu dukker andre følelser op: Angst, Misundelse, Flovhed og Kedsomhed. “Heldigvis er den fremherskende følelse GLÆDE”, fortæller instruktøren.

Og glade er de uden tvivl også hos animationsstudiet. Filmen ramte i åbningsweekenden i USA 155 mio. dollars i indtjening. Dermed får den årets klart største premiereweekend i de amerikanske biografer.

Faktisk skal man helt tilbage til ’Barbie’ for et år siden for at finde en bedre åbningsweekend i USA. Fænomenet åbnede den gang med 162 mio. dollars.

Den aktuelle film vender tilbage til den unge teenager Rileys sind, hvor hovedkvarteret pludselig står over for en nedrivning, der skal gøre plads til noget helt uventet: Nye Følelser!

INDERST INDE 2
vises i Scala Gudhjem
torsdag 4. juli til og med onsdag 10. juli 2024.
Hver aften 20:00.
Biograf-cafeen åbner 45 minutter før filmstart.
Billetpris: 100 kroner.
Spilletid: 100 minutter.
Censur: 7+.

Kim Skotte, Politiken: Det bliver svært at overgå den første ’Inderst Inde’, som blev en milepæl i animationshistorien i al sin genialitet. Men mindre kan også gøre det. Og 2’eren er en mere end værdig efterfølger.
5 hjerter ud af 6.

Thomas Brunstrøm, Berlingske: Efterfølgeren til den fremragende ’Inderst Inde’ er selvfølgelig sjov og mageløst godt animeret, men også virkelig rørende og empati. 5 stjerner ud af 6.

Netmediet Soundvenue gav 5 stjerner og
Filmmagasinet Ekko gav 4 stjerner.

Film Fakta
INDERST INDE 2
Original titel: Inside Out 2.
Instruktion: Kelsey Mann.
Manuskript: Meg LaFauve, Dave Holstein og Kelsey Mann.
Danske stemmer: Fanny Leander Bornedal, Molly Egelind, Jesper Ole Feit Andersen, Lærke Winther, Cecilie Stenspil, Lisbeth Wulff, Peter Zhelder, Silan Maria Budak Rasch med flere.
Producere: Mark Nielsen med flere.
Musik: Andrea Datzman.
Foto: Adam Habib og Jonathan Pytko.
Klip: Maurissa Horwitz.
Produktion: Walt Disney Pictures pg Pixar Animation Studios.
Dansk distribution: Walt Disney Pictures.