NY FILM I SCALA GUDHJEM: JAGTEN PÅ MICHELIN-STJERNEN

Ambitionerne er tårnhøje hos kokke-parret Carsten [Nikolaj Coster-Waldau] og Maggi [Katrine Greis-Rosenthal] i SMAGEN AF SULT. Foto©NordiskFilm.

 SMAGEN AF SULT:  Groft sagt består livet af to ting: Mad og kærlighed – mener filmens kvindelige hovedperson Katrine Greis-Rosenthal. Som hun formulerer det: ”Elementer, som vi ikke kan leve uden. Det er begge ingredienser i livet, som kræver opmærksomhed, anstrengelse, prioritering og at man gør sig umage – ellers smager de ikke godt. Jeg synes, filmen rammer parforholdets mange aspekter: Sødt, surt, salt … det bliver nærmest en slags symboler på kærlighedens mange ansigter, og den form for metafor kan jeg godt lide.”

Ægteparret Maggie [Katrine Greis-Rosenthal] og Carsten [Nikolaj Coster-Waldau] spiller hovedrollerne i Christoffer Boes nye film om drømmen om egen gourmet-restaurant og jagten på den forjættede første Michelin-stjerne. Men en dag modtager Carsten et brev om, at hans kone elsker en anden. I deres umættelige jagt efter den ultimative anerkendelse, har de glemt, at livets måltider ikke er gratis.

Anmelderne var noget delte. Politikens Joakim Grundahl var begejstret og disker op med 5 ud af 6 hjerter, mens Ekstra Bladets Henrik Queitsch mener, den er for selvsmagende og vil hellere have en hotdog, hvis filmen er svaret på en gourmet-menu og kvittere med kun 2 stjerner. Alle de andre filmskribenter giver 4 stjerner og er faktisk rimelig godt tilfreds med historien om denne ambitiøse René Redzepi-type og hans uregerlige muse.

SMAGEN AF SULT
vises i Scala Gudhjem
fra torsdag 22. juli til og med onsdag 28. juli
Hver aften 20:00
Biograf-cafeen åbner 45 minutter før filmstart
Billetpris: 85 kroner
Spilletid: 115 minutter
Censur: 15+.

En Biografklub Danmark film
HUSK: Coronapas + ID

Anmelderne var ikke helt enige:

Joakim Grundahl, Politiken: … Boe gør det bare rigtig godt i denne film, og så får han afgørende hjælp til projektet af Katrine Greis-Rosenthal i en hovedrolle, hvor hun skal vise lige så mange sider af en psyke, som der er farvefelter i et kalejdoskop. 5 hjerter ud af 6.

Thomas Brunstrøm, Berlingske: Det er set før, og man kunne vel egentlig lige så godt have serveret fortællingen lige ud af landevejen fra A til Z, men det fungerer. Også selv om man måske godt kunne have ønsket sig en overraskelse eller to undervejs. 4 stjerner ud af 6.

Jacob Wendt Jensen, Morgenavisen Jyllands-Posten: Mad er kærlighed, og mad er også sex. SMAGEN AF SULT har på den krop og sjæl og sin egen form for sanselighed. Hele vejen er man med i historien om denne René Redzepi-type og hans uregerlige muse. Man køber filmens stemning, og man elsker at være med ved bordet. 4 stjerner ud af 6.

Lone Nikolajsen, Information: … med sit fokus på den københavnske restaurantscene, sine storslåede billeder af storbyliv og svensk skov, med karakterernes forkærlighed for både minimalistisk design og en helt almindelig hotdog er den hele tiden lige ved at tippe over og ligne en reklamefilm for moderne skandinavisk kultur.

Henrik Queitsch, Ekstra Bladet: … er simpelthen en virkelig selvsmagende film, som det aldrig lykkes at få tilskueren til at engagere sig i. Er det her er filmens svar på en gourmet-menu, så vil jeg sgu også hellere have en hotdog. 2 stjerner ud af 6.

Fie West Madsen, B.T.: … er en film, man ikke for alvor mærker, og vi kommer aldrig helt derind, hvor vi virkelig føler med karaktererne, fordi det hele bliver lidt for meget overflade i stedet for at være rigtige menneskefølelser. 3 stjerner ud af 6.

Film Fakta
SMAGEN AF SULT
International titel: A Taste of Hunger
Instruktion: Christoffer Boe
Medvirkende: Nikolaj Coster-Waldau, Katrine Greis-Rosenthal, Nicolas Bro, Charlie Gustafsson, Flora Augusta med flere
Produktion: Louise Vesth
Komponist: Mikkel Maltha og Anthony Lledo
Casting: Rie Hedegaard og Jette Termann
Manuskript: Christoffer Boe og Tobias Lindholm
Scenografi: Nikolaj Danielsen
Fotografi: Manuel Alberto Claro
Lyd: Eddie Simonsen og Morten Green
Klip: Janus Billeskov Jansen og My Thordal
Land: Danmark
Produktionsselskab: Zentropa Productions2
Dansk distribution: Nordisk Film.