SÅ ÅBNER SCALA GUDHJEM: JAGTEN PÅ SPØGELSER FORTSÆTTER

Jagten på de uregerlige spøgelser foregår blandt andet fra en gammel Cadillac. Foto©SF Studios.

 GHOSTBUSTERS AFTERLIFE:  Tredje gang er lykkens gang. Det gælder også for ’Ghostbusters Afterlife’, som er den tredje film i serien om den spøgelsesbekæmpende trio. Den første så biografmørket i 1989, nummer to i 2016 og nu nummer tre, som modsat de første har fået en temmelig god modtagelse af de danske anmeldere. Selv Kim Skotte fra Politiken er glad og leverer fire hjerter ud af seks, mens Berlingskes Thomas Brunstrøm er endnu mere begejstring og giver ét stjerne-hjerte mere og tilføjer: ”Den er sjov, sød og dramatisk på samme tid, og så kan man vel egentlig ikke forlange mere af en film, der handler om nogen, der iført posede kedeldragter jager spøgelser i en smadret, gammel Cadillac”.

Filmen foregår ude på bøhlandet tæt på en lille, søvnig by, hvor den enlige mor Callie flytter til med sine to børn. Hun har arvet et faldefærdigt hus af sin far. Alt er fred og ingen fare indtil de en dag opdager, at ikke alene huset, men også hele byen er fuld af spøgelser.

Den canadiske instruktør Ivan Reitman bag de to første Ghostbuster-film, som rundede de 75 i år, har overladt instruktionen af nummer tre til sønnen Jason Reitman, som også har været med til at skrive manuskriptet. Dog er farmand ikke helt ude af business, da han har stået for produktionen af den drabelige komedie.

Instruktionen bliver således i familien, lige som der er kendte gengangere i rollerne med Bill Murray, Sigourney Weaver og Dan Aykroyd som en solid backing-gruppe.

GHOSTBUSTERS AFTERLIFE
vises i Scala Gudhjem
fra mandag 17. til onsdag 19. januar
Hverdage  19:30
Biograf-cafeen åbner 45 minutter før filmstart
Billetpris: 85 kroner
Spilletid: 124 minutter
Censur: 11+.

Anmelderne var ret så tilfredse:

Joakim Grundahl, Politiken: I videreførelsen af sin fars filmfranchise fra firserne skaber Jason Reitman på en gang et forrygende nostalgi-trip og en levende nutid, der er lige til at forsvinde ind i. 4 hjerter ud af 6.

Thomas Brunstrøm, Berlingske: Den er sjov, sød og dramatisk på samme tid, og så kan man vel egentlig ikke forlange mere af en film, der handler om nogen, der iført posede kedeldragter jager spøgelser i en smadret, gammel Cadillac. 5 stjerner ud af 6.

Katrine Sommer Boysen, Morgenavisen Jyllands-Posten: Der er i den grad tale om en nostalgisk hyldest til Ivan Reitmans 1980er-klassiker af instruktørens søn Jason Reitman. Hans aldrig svigtende fornemmelse for unge mennesker og deres sprog, der her bliver godt hjulpet på vej af filmens unge stjerner, gør også den nye film til meget mere end et nostalgisk nik.
4 stjerner ud af 6.

Niki Vraast-Thomsen, netmediet Soundvenue: … krydser strålerne mellem nyfortolkning og nostalgi, men den fungerer bedre som hyldest til fortiden end som nyt liv til filmserien. 4 stjerner ud af 6.

FilmFakta
GHOSTBUSTER AFTERLIFE
Instruktion: Jason Reitman
Medvirkende: Finn Wolfhard, Mckenna Grace, Carrie Coon, Sigourney Weaver, Bill Murray, Dan Aykroyd med flere
Produktion: Ivan Reitman
Manuskript: Jason Reitman og Gil Kenan
Fotografi: Eric Steelberg
Klip: Dana E. Glauberman
Musik: Rob Simonsen
Land: USA
Produktionsår: 2021
Dansk distribution: SF Studios.