NY FILM I SCALA GUDHJEM: JOHN MOGENSEN FRA FØDSEL TIL DØD … OG EN GENERALFORSAMLING

Rasmus Bjerg er formidabel som den perfektionistiske og fordrukne sanger John Mogensen. Foto©NordiskFilm

SÅ LÆNGE JEG LEVER handler om en af Danmarks største musikpersonligheder – John Mogensen – og hans op- og nedture gennem livet som turnerende musiker, ægtemand og far. Filmen følger John gennem hans barndom, hans tid med vokalgruppen Four Jacks og senere under hans store succes med solokarrieren, indtil han i 1977 dør af et hjerteanfald forårsaget af det alt for store alkoholforbrug, der fulgte ham hele hans voksne liv.

Publikum væltede ind til premiere-weekenden, der blev den største åbning for en dansk film nogensinde. Pressen er rimelig godt tilfredse.

FILMANMELDERNE:

Kim Skotte, Politiken: “… Som hærværksportræt af en martret skønånd klemt inde mellem en blokvogn, en kasse bajere og en stak ubetalte regninger er ’Så længe jeg lever’ stærkt. Men på andre punkter overdøver de høje nagler de finere nuancer …”
4 hjerter ud af 6.

Jeppe Krogsgaard Chrsistensen, Berlingske Tidende: “Men når Bornedal lykkes med ’Så længe jeg lever’, skyldes det langt, langt hen ad vejen Rasmus Bjerg, der er sublim som Mogensen.”
4 stjerner ud af 6.

Katrine Sommer Boysen, Jyllands-Posten: “… Ikke siden ’Nattevagten’ (1994) har Bornedal været så gennemført på det store lærred …” 
5 stjerner ud af 6.

Lone Nikolajsen, Information: “… en god film om en perfektionistisk drukkenbolt, der skrev gode sange og levede for hårdt til sit eget og sine nærmestes bedste. Den er også et stykke veliscenesat kulturhistorie …”

Henrik Queitsch, Ekstra Bladet: “… Tidsbilledet sidder også lige i skabet uden at være demonstrativt, men det er som sagt først og fremmest for Bjergs skyld, at man skal indløse billet …”
4 stjerner ud af 6.

Michael Lind, BT: “… Rasmus Bjerg er fantastisk og troværdig i rollen – han ER John Mogensen …”
4 stjerner ud af 6.

Filmfakta:

SÅ LÆNGE JEG LEVER
Instruktion og manuskript: Ole Bornedal
Fotografi: Jesper Tøffner
Klip: Anders Villadsen
Scenografi: Rasmus Thjellesen
Musik: Joachim Holbek

Medvirkende: Rasmus Bjerg som John Mogensen, Helle Fagralid som John Mogensens hustru, Harald Kaiser Hermann som John som barn, Katinka Evers, Bebiane Ivalo Kreutzmann, Troels Malling som Bent Werther, Laus Høybye, Kasper Leisner, Carl-Christian Riestra som Otteo Brandenburg, Peter Mygind, Caspar Phillipson som Jørn Hjorting, Flemming Enevold som Erhard Jakobsen, Peter Christoffersen som Johnny Reimar, Lars Ranthe, Paw Henriksen.

Danmark 2018
109 minutter
85 kroner
+11 år.

Vises i Scala Gudhjem:
Fra torsdag 29. marts til og med onsdag 4. april

Hver dag 19:15
Biografen åbner 18:30
Køb eller bestil billet på www.scalagudhjem.dk

 

GENERALFORSAMLING I BIOGRAFEN

SÅ SKER DET igen: Generalforsamling i Scala Gudhjem

ONSDAG 4. APRIL 19:30.

Hvis du ikke allerede er medlem, så kan du betale kontingent ved indgangen. Det koster 125 kr. pr. person årligt. For en husstand 225 kr.

Støt op om et af fyrtårnene i Gudhjem … en super moderne biograf, der viser film hver dag året rundt. Alt drevet af frivillig arbejdskraft.