NY FILM I SCALA GUDHJEM: JORDSKÆLVET DER FIK KÆRLIGHEDEN TIL AT SKÆLVE

Ari Alxander spiller videnskabsmanden Elias over for sangeren Oh Land i FOR EVIGT. Foto©NordiskFilm.

 FOR EVIGT:  Det er ikke hver dag, der bliver produceret en dansk science fiction-film. Nu er det sket, og så er det oven i købet vores egen filmproducent Daniel Mühlendorf og hans Hyæne Film, der står bag.

Den handler om et voldsomt jordskælv, som forårsager en sprække i jordkloden flere kilometer under Atlanterhavets overflade. Hændelsen fremskynder globale klimaforandringer, der på kort sigt kan udgøre en trussel mod menneskeheden.

Hændelsen kommer til at påvirke det nyforelskede par Elias og Anita. Da Elias får tilbudt en fremtrædende rolle på holdet af videnskabsmand, der skal forsøge at lukke sprækken i havbunden, vælger han arbejdet frem for kærligheden. Meget senere møder de hinanden igen, hvor Elias konfronteres med livets fravalg. Skulle han have valgt kærligheden? Dramaet bevæger sig mellem kærlighedshistorien på landjorden og det videnskabelige drama nede i det klaustrofobiske ubåds-mørke.

Det er den danskfødte instruktør Ulaa Salim, der både har skrevet og instrueret dobbeltdramaet. I et interview med Det Danske Filminstitut fortæller han:

”Forelskelse og break-up er noget af det mest nære og personlige. Men følelserne er på en måde også ’larger than life’. Derfor synes jeg, science-fiction som rammefortælling passser ret godt til nogle af de mest nære følelser, vi kan have. Jeg ville lave en slags omvendt rumrejse.”

BEMÆRK: Før forestillingen mandag 22. april kommer filmens producer Daniel Mühlendorf og introducere filmen.

FOR EVIGT
vises i Scala Gudhjem
torsdag 18. april til og med onsdag 24. april 2024.
Hver aften 19:15.
Biograf-cafeen åbner 45 minutter før filmstart.
Billetpris: 95 kroner.
Spilletid: 100 minutter.
Censur: 11+.

FILMEN HAVDE VERDENSPREMIERE ved Filmfestivalen i Rotterdam 27. januar og deltog bagefter i hovedkonkurrencen på Göteborg Film Festival. Her blev den dog ikke placeret, men blev flot omtalt i det amerikanske medie ‘Screen Daily’.

’For Evigt’ er optaget i Danmark samt enkelte dage i Island og Norge. Med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje er alle danske optagelser foregået i og omkring Aarhus på locations som fx Musikhuset, Moesgaard Museum, restauranter og på Universitetshospitalet i Skejby. Flere jyske filmarbejdere har været en del af holdet bag filmen. Virksomheden ’Burning Snail’ i Odder med speciale i at bygge scenografi og konstruere rekvisitter, har blandt andet bygget den ubåd, hvor flere af filmens scener foregår i.

Instruktøren Ulaa Salim er 37 år og uddannet på Den Danske Filmskoles Instruktørlinje i 2017. Hans afgangsfilm FÆDRELANDET blev blandt andet nomineret til en Robert.

Film Fakta
FOR EVIGT
International titel: Eternal.
Instruktion: Ulaa Salim.
Manuskript: Ulaa Salim.
Medvirkende: Ari Alxander, Nanna Øland ‘Oh Land’ Fabricius, Halldóra Geirhar∂sdóttir, Helga Kristin Halgadóttir, Morten Holst, Kaj Søholm Lehmkuhl, Simon Sears, Pálmi Gestsson, Viktor Hjemsø, Magnus Krepper, Thomas Magnusson og Zaki Youssef.
Producere: Robin Hounisen, Grímar Jónssson og Daniel Mühlendorf.
Foto: Jacob Møller.
Kostymer: Juan Bastias.
Produktionsassistent: Emilie Johansen.
Produktion: Den Vestdanske Filmpulje, Hyæne Film, Icelandic Film Center, Netop Films, Nordisk Film med flere.
Dansk distribution: Nordisk Film.