NY FILM I SCALA GUDHJEM: KÆRLIGHEDEN ANNO 2022

Elsker dig … elsker dig ikke … elsker dig … Instruktørparret Julie Rudbæk og Jesper Zuschlag spiller selv hovedrollerne som Anna og Thomas, der er på desperat jagt efter kærligheden. Foto©FinnAHanen/SfStudios.

 ELSKER DIG FOR TIDEN:  Det er det rimelig garvede tv-makkerpar Julie Rudbæk og Jesper Zuschlag, der her præsenterer deres første spillefilm. De er ganske vist begge kun 35 år, men de har gennem fem år lavet den populære tv-serie ’29’. Flere anmeldere mener, at det er vor tids vigtigste serie om venskab og følelser. Første afsnit blev sendt i 2018 og den sidste med titlen ’33’ januar 2021.

Nu handler det om, hvordan kærligheden udspiller sig mellem to moderne mennesker anno 2022. Det er blevet til et anti-romantiske komediedrama, der følger Anna og Thomas. De er hinandens modsætninger, men som begge mangler det samme: Kærligheden.

Det starter med det allerførste møde, igennem den forvirrende forelskelse og til hverdagen melder sin nådesløse ankomst i parforholdet.

Som et kuriosum fortæller Julie Rudbæk, at hun som deltager i det gakkede underholdningsprogram ‘Stormester’ på TV2, kom med et særligt ambitiøst løsningsforslag til en opgave, der gik ud på at give komikeren Mark Le Fêvre sit livs mest uforglemmelige oplevelse, nemlig en filmrolle som flyttemand i ’Elsker dig for tiden’.

Man kommer imidlertid til at vente længe på at se Le Fêvre dukke op. Hans scene, som blev vist i ‘Stormester’, er nemlig blevet klippet ud af filmen. Som årsag til denne ’fadæse’ forklarer Julie: ”Det var en god scene, og Mark var rigtig god, men der var en del scener, som endte med at blive ofret i klipperummet. Kill your darlings!, som man siger, når noget godt må udgå af hensyn til filmens forløb”.

ELSKER DIG FOR TIDEN
vises i Scala Gudhjem
fra torsdag 2. februar til og med onsdag 8. februar.
Hverdage kl. 19:15
Weekend kl. 16:15
Biograf-cafeen åbner 45 minutter før filmstart.
Billetpris: 95 kroner.
Spilletid: 109 minutter.
Censur: Tilladt for alle.

Anmelderne var ikke helt enige:

Thomas Brunstrøm, Berlingske: … ikke bare en vellykket romantisk komedie, det er også et kærligt og kritisk generationsportræt. Og får Poul Krebs’ ‘Sådan nogen som os’ til at være rørende! 5 stjerner ud af 6.

Michael Solgaard, Børsen: ‘Elsker dig for tiden’ lever af, at den aldrig tager den lette løsning, men hele tiden vender kærligheden på hovedet, og både sjovt og realistisk sætter kærligheden på spil i en ny generation. […] Dansk film har fået nyt blod, og det skal belønnes med en tur i biografen.
4 stjerner ud af 6.

Casper Hindse, Dagbladenes Bureau: Gennem grin og enkelte tårer lykkes filmen på eminent vis med at ramme (ungdoms)livet på kornet. Om nogle år vil filmen stå tilbage som en moderne komedieklassiker om tiden anno 2022. Ingen tvivl om det. 6 stjerner ud af 6.

Kjartan Hansen, Filmmagasinet Ekko: … en nyskabende fortolkning af den romantiske komedie. Magien opstår i det kreative samarbejde mellem Julie Rudbæk og Jesper Zuschlag, hvis første spillefilm går lige i hjertet.
5 stjerner ud af 6.

Christian Monggaard, Information: … Julie Rudbæk og Jesper Zuschlag spillefilmdebuterer med en veloplagt og velspillet parforholdskomedie, der argumenterer for kærligheden som en mangeartet størrelse.
[Information uddeler ikke stjerner].

Katrine Sommer Boysen, Morgenavisen Jyllands-Posten: Makkerparret Rudbæk og Zuschlag kommer med deres bud på en u-romantisk komedie til tiden. 3 stjerner ud af 6.

Per Juul Carlsen, Kristeligt Dagblad: Den indledende ‘parringsdans’ er klart den bedste del. Især fordi Julie Rudbæk har en vidunderlig timing.
3 stjerner ud af 6.

Kim Skotte, Politiken: ’Elsker dig for tiden’ er sådan en nede-på-jorden-produktion, der uden de store falbelader lever højt på de veloplagte scener i en hverdagskomisk generationsmarkering. 4 hjerter ud af 6.

Mathilde Johanne Kristiansen, netmediet Soundvenue: … et fint og folkekomisk stykke parforholdsrealisme, som vil give genlyd og vække latter hos alle os med én væg i en spændende farve og forvirrede kærlighedsforventninger. 4 stjerner ud af 6.

Film Fakta
ELSKER DIG FOR TIDEN
Instruktion: Julie Rudbæk og Jesper Zuschlag
Medvirkende: Kasper Dalsgaard, Julie Rudbæk, Jesper Zuschlag, Katinka Lærke Petersen, Sofia Kaufmanas, Katinka Lærke Petersen, Michael Moritzen, Julie Carlsen, Eva Jin, Karoline Brygmann, Helene Reingaard Neumann, Magnus Haugaard Petersen, Cyron Melville, Vibeke Hastrup, Miri Ann Beuschel, Sophie-Marie Jeppesen, Marianne Høgsbro, Anders Brink Madsen med flere
Manuskript: Julie Rudbæk og Jesper Zuschlag
Producere: Lars Bjørn Hansen, Marcelle Linstad Dickmann med flere
Musik: Mads Løkkegaard, Mats Madestan og Mikkel Maltha
Foto: Niels A. Hansen
Klip: Anja Farsig og Cecilia Lægs Mejer
Casting: Anja Philip
Makeup: Beit Jensen
Lyd: Mikkel Groos, Jesper Haugsted med flere
Stunts: Sune Garn, Jack Hansen med flere
Kostumer og makeup: Kathrine Bech og Camilla Nordbjerg
Instruktørerne ønsker at takke Kim Fupz Aakeson, Mayel-Toukhy, Helene Reingaard Neumann, Jytte Vikkelsøe og Marie Østerbye
Dansk distribution: SF Studios.