NY FILM I SCALA GUDHJEM: KÆRLIGHEDSGUDSINDEN PÅ SPIL

Johanne Milland er Liv, som pludselig får sat sin tilværelse på hovedet, da hun tilfældigt støder ind i den fanden-i-voldske Andrea, der spilles af Josephine Park. Foto©Scanbox.

 VENUSEFFEKTEN:  Filmen er et komediedrama om at turde elske hinanden og sig selv – en sjov og varm fortælling om familie og om at finde sig selv i kærligheden. Sådan skriver Det Danske Filminstitut om Anna Emma Haudals spillefilmsdebut som instruktør og manuskriptforfatter. Hun er uddannet på Den Danske Filkmskole i 2015 og fik sit gennembrud med ungdomsserien ’Doggystyle’ i 2018-2020 på DR3. Serien vandt blandt andet en Robert for ’Årets Korte TV-serie’.

Handlingen udspiller sig et sted i provinsen. Liv er i starten af 20’erne og arbejder på familiens gartneri, da hun helt uforberedt forelsker sig i den kaotiske Andrea, som har søgt tilflugt i sin onkels idylliske æbleplantage fordi hun er stresset. Liv har knap nok klippet navlestrengen til sine forældre, da Andrea brager ind i hendes liv. Det erotiske møde starter en identitetskrise for Liv, der lærer at kærlighed og familie ikke kommer i en bestemt form, men kan se ud på mange måder.

Nogen vil måske spørge om, hvad en ‘venuseffekt’ er for en størrelse. Ud over at Venus er planet nummer to i vores solsystem talt fra Solen og efter Månen er det mest lysstærke på nattehimlen, så er Venus også navnet på kærlighedsgudinden i den græske mytologi – mon ikke det sidste giver svaret?!

VENUSEFFEKTEN
vises i Scala Gudhjem
9.-10. december + 13.-15. december [med undertexter]
Hver dag 19:30
Biograf-cafeen åbner 45 minutter før filmstart
Billetpris: 85 kroner
Spilletid: 104 minutter
Censur: 11+.

Anmelderne var ret så glade:

Mathilde Kristiansen, netmediet Soundvenue: Når VENUSEFFEKTEN er bedst, føles den både folkelig og sød, samtidig med at den tilføjer en næsten horoskoplig almenmenneskelighed til sine karakterer, der er både troværdige og genkendelige. 5 stjerner ud af 6.

Thomas Brunstrøm, Berlingske: … er en bundsympatisk film med et fint og opbyggeligt budskab, og man vil virkelig gerne holde af den. Alligevel er det svært rigtigt at blive helt revet med eller for alvor ramt af Anna Emma Haudals debutfilm om den unge Liv. 4 stjerner ud af 6.

Jacob Wendt Jensen, Morgenavisen Jyllands-Posten: … er nænsomt fortalt. Haudal gøder jorden langsomt, følsomt og med stor omhu for så at lade velgørende akavede grin og livssandheder gro op af jorden i anden halvdel. 5 stjerner ud af 6.

Lone Nikolajsen, Information: … en gennemført romantisk komedie, der ud over at leve op til genren tilfører den et drys hipsteræstetik og en genuin interesse for andre konstellationer end kernefamilien.

Nicki Bruunstrøm, filmmagasinet Ekko: Undervejs trækkes der både i lattermuskler og tårekanaler, så man mod slutningen har været gennem en følelsesmæssig rutschebane uden at føle sig udmattet. Det er en stor bedrift. Jeg glæder mig allerede til næste tur i Anna Emma Haudals overvældende empati-maskine. 5 stjerner ud af 6.

VENUSEFFEKTEN
International titel: The Venus Effect
Instruktion: Anna Emma Haudal
Medvirkende: Johanne Milland, Josephine Park, Sofie Gråbøl, Lars Mikkelsen, Morten Hee Andersen med flere
Produktion: Lise Orheim Stender og Rikke Sasja Lassen
Manuskript: Anna Emma Haudal og Marie Limkilde
Fotografi: Valdemar Cold Winge Leisner
Klip: Sofie Marie Kristensen
Lyd: Lars Halvorsen, Hans Christian Arnt Torp
Musik: Jenny Rossander
Scenograf: Sabine Hviid og Helle Lygum Justesen
Casting: Rie Hedegaard
Land: Danmark
Produktionsår: 2021
Produktionsselskab: Motor
Dansk distribution: Scanbox Entertainment.