NY FILM I SCALA GUDHJEM: KNAS I FAMILIEN

Farmand Vagn [Lars Brygmann] har en ny plan for at redde sit bageri. Denne gang vil han lave verdens største ‘træstamme’. Foto©SFstudios.

  BEDRE TIDER:  Det lå ikke umiddelbart i kortene, at 35-årige Milad Avaz skulle beskæftige sig med filmproduktion. Han er født i Teheran i Iran, men er dansk statsborger. Han startede med at arbejde i investeringsfonde og gik videre til Copenhagen Business School, hvor han tog en kandidatgrad i erhvervsstrategi.

Men så skiftede han spor. I 2017 skrev han sin første spillefilm ’Mens vi lever’, som har været vist i Scala Gudhjem. Den blev nomineret til en Robert som ‘Årets Danske Spillefilm’.

Hans BEDRE TIDER får også medvind hos anmelderne. Katrine Hornstrup Yde skriver i dagbladet Information: ”Milad Avaz har brudt med sine filmbrødre, tøjlet den avazske sult efter dobbeltpatos, sprunget ud som sjov og lavet en meget charmerende og meget rørende og personlig komedie om brødre og sorg”.

Denne gang har Milad Avaz både skrevet og instrueret, så det er faktisk hans debut som spillefilmskaber.

Filmens starter, da den depressionsramte Oskar hentes hjem fra et ophold på en psykiatrisk klinik. Han læner sig op ad sin storebror Karl. Ikke ret lang tid efter banker det dog på døren – fogedretten indkalder Karl til retten for en udestående gæld i deres fars bageri.

Oscar og Karl beslutter sig for sammen med deres tredje bror Lukas – at tage til Nordsjælland for at konfrontere deres far, men de tre fremmedgjorte brødre opdager hurtigt, at det står meget værre til end først frygtet. Deres familiebageri er lukningstruet, og hvis der ikke gøres noget akut, står deres fars liv i ruiner.

Men den evigt optimistiske far har en plan! Han vil gentage sin ungdoms succes, men denne gang ikke lave verdens største romkugle, men verdens største træstamme. Alle er med på planen, men snart begynder familie-hemmeligheder, at trille ud af skabet.

BEDRE TIDER
vises i Scala Gudhjem
torsdag 11. januar til og med onsdag 17. januar 2024.
Biograf-cafeen åbner 45 minutter før filmstart.
Billetpris: 95 kroner.
Spilletid: 105 minutter.
Censur: 7+.

Morgenavisen Jyllands-Posten og Filmmagasinet Ekko giver 3 stjerner, mens netmediet Soundvenue, Kristeligt Dagblad, Børsen, Berlingske og Politiken fylder 1 stjerne mere på og giver 4 stjerner ud af 6.

Peter giver 5 stjerner på kino.dk: ”Hvilken skøn historie om det komplekse forhold mellem tre sønner og deres excentriske far, fem år efter deres mor er gået bort . Man er i virkeligt godt selskab hos de fire hovedkarakterer … dog vil jeg fremhæve Ari, han er helt fænomenal”.

Film Fakta
BEDRE TIDER
Instruktion: Milad Schwartz Avaz.
Manuskript: Milad Schwartz Avaz.
Medvirkende: Lars Brygmann, Jens Jørn Spottag, Casper Philipson, Sebastian Jessen, Andreas Jessen, Rasmus Botoft, Lisa Baastrup, Torben Zeller, Mohamed Skinz Ahmad, Ari Alexander, Armanda Radeljak, Johanne Milland, Kat Stephie med flere.
Producere: Misam Avaz og Jannick Dalgaard.
Musik: Thomas Volmer Schulz.
Foto: Michel Copelnd Toft.
Klip: Mads Michael Weile.
Makeup: Maria Refsgaard.
Lyd: Kevin Bavnhøj, Martin Langenbach og Thomas Perez-Pape.
Kostymer: Maria Roed Eriksen.
Produktion: Forty Five Films.
Dansk distribution: SF Studios.