NY FILM I SCALA GUDHJEM: MAD-KURSUS TILSAT EN SUPPESKE FLIRT

Her er Kirsten Olesen og Kirsten Lehfeldt i gang med madkurset i den danske film ’Madklubben’ … og når kokke-lærer Michele Venitucci hjælper til er ingredienserne desuden en stor suppeskefuld flirt. Foto©VioseppeDiViesto/NepentheFilm.

 MADKLUBBEN:  I disse corona-tider drømmer de fleste af os om at tage et smut sydpå. For eksempel på et madkursus på et smukt slot i Syditalien. Og det er lige, hvad de tre veninder fra skoletiden – ageret af Kirsten Olesen, Kirsten Lehfeldt og Stina Ekblad – beslutter.

De tre kvinder er i deres livs efterår og slås med hver deres. Marie blev forladt af sin mand juleaften, Berling er den evige single, som fornægter alder og lever det søde liv, mens Vanja lever i minderne om sin afdøde mand.

Rejsen bliver dog ikke helt den tur, de havde regnet med, og de hede sydlandske aftener byder på god mad, men også flirt, jalousi og sandheder.

Midt i virvaret opdager de tre dog, at livet har langt mere at byde på, og at det aldrig er for sent.

Den komedie kan ikke give andet end gode følelser, smil og et par suk. Under alle omstændigheder har den alle ingredienserne – her iberegnet en ung, smuk, varmblodet, italiensk kokke-lærer.

Selv om forudsigeligheden lurer i horisonten, synes flere anmeldere at den er ret sjov. Som Katrine Sommer Boysen skriver i Jyllands-Posten: ”Olesen, Lehfeldt og Ekblad er fornøjelige i front i en komedie, der overordnet set er til at holde ud og af og i flere passager er decideret morsom”.

MADKLUBBEN
vises i Scala Gudhjem
fra torsdag 3. til og med onsdag 9. december
Hverdage 19:15
Lørdag+søndag 16:15
Biografcafeen åbner 45 minutter før filmstart
Billetpris: 85 kroner
Spilletid: 98 minutter
Censur: Frarådes mennesker under 7 år.

HUSK: Med danske undertexter søndag, mandag, tirsdag og onsdag.

Anmelderne var nogenlunde tilfredse:

Katrine Sommer Boysen, Jyllands-Posten: Olesen, Lehfeldt og Ekblad er fornøjelige i front i en komedie, der overordnet set er til at holde ud og af og i flere passager er decideret morsom. 4 stjerner ud af 6.

Kim Skotte, Politiken: Forudsigelig i forhold til sin genre. Velgørende, fordi kønsrollerne er anderledes tvistet i en komedie, der godt nok ender med at smøre temmelig tykt på. Men det hører jo så også genren til.
3 hjerter ud af 6.

Thomas Brunstrøm, Berlingske: … har gode intentioner, men det, der vist var tænkt som en fyrig, varmblodet komedie med sydlandsk temperament, ender mest med at være noget overkogt spaghetti med undersaltet kødsovs, ufarlig Dolmio-sovs og præ-revet parmesan-ost med en distinkt lugt af nemme løsninger. 3 stjerne ud af 6.

Thea Torp, filmmagasinet Ekko: … når Madklubben er bedst, tør den behandle tabuer i øjenhøjde og gå ind i det liv, som kvinder over 60 lever, og som er ret ubeskrevet i dansk film. 4 stjerner ud af 6.

Ditte Fiil Ravn, netmediet Soundvenue: ... er fyldt med gode intentioner, men dens budskab fiser hurtigt ind, og forudsigeligheden lægger en dæmper på de ellers fine præstationer. 3 stjerner ud af 6.

Film Fakta
MADKLUBBEN
Instruktion: Barbara Topsøe-Rothenborg
Medvirkende: Kirsten Olesen, Kirsten Lehfeldt, Stina Ekblad, Troels Lyby, Mia Lyhne, Rasmus Botoft, Peter Hesse Overgaard, Michele Venitucci med flere
Manuskript: Anne-Marie Olesen, Eva Juel Hammerich og Nina Lyng
Fotografi: Mattias Troelstrup
Klip: Lars Wissing
Musik: Kristian Eidnes Andersen og Rasmus Christensen
Land: Danmark
Produktionsår: 2020
Selskab: Nepenthe Film.