NY FILM I SCALA GUDHJEM: MADS MIKKELSEN TOPPER – IGEN!

Mads Mikkelsen er den fattige soldat Ludvig Kahlen, der kommer til Jylland for at opdyrke jorden i Nikolaj Arcels film ’Bastarden’. Foto©Henrik Ohsten/NordiskFilm.

 BASTARDEN:  Mon Danmark har produceret en ny Oscar-vinder? Noget kunne tyde på det. Udover at BASTARDEN er udvalgt af den danske Oscar-komité til at repræsentere Danmark i Los Angeles har den vakt betydelig opmærksomhed ved en lang række filmfestivaler.

Jacob Neiiendam, chef for Filminstituttets Internationale afdeling og forperson for Oscar-komitéen, siger:
”De seneste uger har gjort det meget klart, at ’Bastarden’ er den stærkeste danske kandidat til at opnå en Oscar-nominering. Den fik en fantastisk modtagelse fra anmeldere og awards-eksperter ved verdenspremieren i hovedkonkurrencen i Venedig og på de efterfølgende festivaler i Telluride og Toronto. Alle tre topklasse-festivaler har de seneste år været afgørende på vejen til en nominering. Filmen er desuden sikret amerikansk distribution”.

Instruktør Nikolaj Arcels film centrerer sig om den fattige soldat Ludvig Kahlen [Mads Mikkelsen], der i 1755 ankommer til den golde, jyske hede med det mål om at opdyrke jorden og opnå rigdom og ære. Her støder han dog på modstand fra den nådesløse godsejer, Frederik de Schinkel, hvilket fører til en intens konflikt.

Filmen blev ved sin verdenspremiere i Venedig Film Festivals hovedkonkurrence rost af en samlet internationale anmelderstand, som især lovpriste Mads Mikkelsens præstation og filmens episke scope. Branchemagasinet Variety fremhævede Arcels “… sikre, old-school fornemmelse for episke periodefilm,” og Hollywood Reporter betegnede filmen som “… en fremragende historie drevet af et godt manuskript og stærkt skuespil” og skrev videre: “Der er en kunst i at bringe vitalitet og modernitet til historisk drama, og Arcel viser, at han har et godt greb om det.”.

‘Bastarden’ er baseret på Ida Jessens roman ‘Kaptajnen og Ann Barbara’, og instruktør Nikolaj Arcel har skrevet filmens manuskript sammen med Anders Thomas Jensen.

BASTARDEN
vises i Scala Gudhjem
fra torsdag 5. oktober til og med onsdag 11. oktober.
Hver aften kl. 19:15.
Biograf-cafeen åbner 45 minutter før filmstart.
Billetpris: 95 kroner.
Spilletid: 127 minutter.
Censur: 15+.

Der forelå ingen anmeldelser ved Bloggens deadline.

Film Fakta
BASTARDEN
Instruktion: Nikolaj Arcel.
Manuskript: Nicolaj Arcel og Anders Thomas Jensen.
Forlæg: Ida Jessens roman ’Kaptajnen og Ann Barbara’.
Medvirkende: Mads Mikkelsen, Amanda Collin, Lse Risom Olsen, Jacob Lohmann, Magnus Krepper, Morten Hee Andersen, Lasse Steen, Simon Bennebjerg, Melina Hagberg, Gustav Lindh, Kristine Kujaht Thorup, Søren Malling, Thomas G. Gabrielssson, Felix Kramer, Martin Feifel, Morten Burian, Patricia Slauf, Michael Brostrup, Finn Nielsen, Nanna Koppel med flere.
Producere: Louise Vesth med flere.
Musik: Dan Romer.
Foto: Rasmus Videbæk.
Klip: Olivier Bugge Coutré.
Casting: Tanja Grunwald, Ulrike Müller [Tyskland] og Arwa Salmanova [Tjekkiet].
Makeup og hår: Manuela Hallgren, Charlotte Hertz, Pauline Späte med flere.
Stunts: Martin Matejcik, Davis Prusa med flere.
Hestetrænere: Henrik Køler, Johana Spacilova, Martin Zima med flere.
Stillfoto: Henrik Ohsten.
Videooperatør: Ksenila Ziakun.
Droneopertør: Alexander Suhr
Chauffør for Mads Mikkelsen: Lukac Martin.
Sikkerhed: Jannie Vogt.
International pr og marketing: Stefa Zelic.
Produktion: Zentropa Entertainments, Zentropa International Berlin, Zentropa International Sweden, Film i Väst, Det Danske Filminstitut, Den Vestdanske Filmpulje, Eurimages, Czech Film Fund med flere.
Dansk distribution: Nordisk Film.