NY FILM I SCALA GUDHJEM: MASTERCLASS I KOMIK

Javier Bardem er den populære [tror han] chef Básculas Blanco. Foto©CameraFilm.

 DEN PERFEKTE CHEF:  Anmelderne var ret så glade for filmen – og ikke mindst for Javier Bardem, der spiller den afgørende hovedrolle. Det understøttes af Joakim på kino.dk: ”Bardem er for vild! Mens jeg så, den tænkte jeg, den var lidt langsom og kedelig, men Javier Bardem imponerer igen-igen. Har set ham som en lam mand, der gerne vil dø, som James Bond skurk, som en sølle stakkel i Barcelonas beton-forstader, som top gangster, som kvindebedårende kunstmaler, og nu som selvhøjtidelig direktør. Så ville give den 4 stjerner, MEN dagene efter rumsterede den rundt i hovedet, ikke mindst når jeg var på arbejde. Så det er en film der ’vokser’, faktisk små-genial … så jeg går op til 5 stjerner ;-)”.

DEN PERFEKTE CHEF er ikke kun en masterclass i underspillet, komisk timing fra Javier Bardems side, men også en på én gang ætsende og underfundig satire over livet på en helt almindelig arbejdsplads.

Javier Bardem er Básculas Blanco, der driver et familieforetagende og håber på at modtage en særlig udmærkelse for sin indsats, men så skal alt også stå snorlige. Og det kniber det med. En fyret medarbejder er på hævntogt, den næstkommanderende er ude i en eksistentiel krise og begår fejl, og så er der den meget unge, kvindelige praktikant, som forstyrrer chefens dispositioner. Det knager i furerne, så mon firmaet kan få sin ufortjente udmærkelse?

Velkommen til Javier Bardem som ’den perfekt som røvhulschef’, som Soundvenues anmelder Lise Stenbæksgaard udtrykker sig.

Filmen tog pladsen som Spaniens Oscar-kandidat og slog alle rekorder ved den spanske Goya-uddeling, hvor filmen var nomineret til ikke mindre end 20 priser – og vandt 6! – naturligvis inklusive Bedste Film.

DEN PERFEKTE CHEF
vises i Scala Gudhjem
fra fredag 20. januar til og med onsdag 25. januar.
[Torsdag 19. januar er der ikke film, men koncert med Steffen Brandt, Gustaf Ljunggren og sangerinden Maria Frank]
Hverdage kl. 19:15
Weekend kl. 16:15
Biograf-cafeen åbner 45 minutter før filmstart.
Billetpris: 95 kroner.
Spilletid: 120 minutter.
Censur: 11+.

En Biografklub Danmark film.

Anmelderne var både glade og enige:

Ann Lind Andersen, Berlingske: Som den helt store lysende stjerne i midten står Javier Bardem. […] Hans præstation som den privilegieblinde Blanco er klart et af hans karrieres højdepunkter. 4 stjerner ud af 6.

Wendy Ide, Filmmagasinet Ekko: Javier Bardem er fænomenal som magnetisk manipulator i spansk arbejdspladssatire, der viser, hvordan livet flasker sig for de rige og magtfulde. 4 stjerner ud af 6.

Eva Novrup Redvall, Information: ... balancerer morsomt arbejdspladssatire og samfundskritik, mens en forrygende Javier Bardem selvoptaget jager en hæderspris på en spansk vægtfabrik.
[Information uddeler ikke stjerner]

Jacob Wendt Jensen, Morgenavisen Jyllands-Posten: 20 år efter den geniale film ‘Mandage i Solen’ brillerer Javier Bardem igen i en spansk film af Fernando de Aranoa. Denne gang er det dog i en film af noget lettere karat. 4 stjerner ud af 6.

Per Juul Carlsen, Kristeligt Dagblad: Den Perfekte Chef bliver især båret hjem af den spanske stjerne Javier Bardem. Han nyder helt tydeligt at udstille en kapitalist, som tror, han er guds gave til fabriksarbejderne.
4 stjerner ud af 6.

Lise Stenbæksgaard, netmediet Soundvenue: Javier Bardem er eminent som manipulerende chef i satire over den almindelige arbejdsplads, men den lidt bedagede fortælling spænder ben for større komiske udslag.
4 stjerner ud af 6.

Bo Green Jensen, Weekendavisen: … filmen overhalede Pedro Almódovars ‘Parallelle Mødre’ på stregen, da Spanien skulle vælge sin Oscar-kandidat. […] Især slutscenen er en mesterklasse i, hvordan man holder igen. Javier Bardem er sjældent set bedre.
[Weekendavisen uddeler ikke stjerner]

Film Fakta
DEN PERFEKTE CHEF
Original titel: El Buen Patrón
Instruktør: Fernando León de Aranoa
Medvirkende: Javier Bardem, Manolo Solo, Almudene Amor, Sonia Almarcha, Tarik Rmili, Celso Bugallo, Martin Páez, Mara Guil, Maria de Nati, Nicolas Ruiz, Óscar de la Fuente, Fernando Albizu, Rafa Castejón, Francesc Orella, Yaël Belicha, Nao Albet, Dalit Streett Tejeda, Daniel Chaorro med flere
Manuskript: Fernando León de Aranoa
Producere: Fenando León de Aranoa, Javier Pons, Jaume Roures med flere
Musik: Zeltia Montes
Foto: Pau Esteve Birba
Klip: Vanessa Marimbert
Casting: Luis San Narciso
Special Effects: David Campos, Susane Contea, Jaoquin Dorado med flere
Stunts: Antonio Tomás Alcázar, David Carpintero, Luis Cros med flere
Kostumer: Pablo Baraza, Lourdes Fuentes med flere
Produktionsselskab: MK2 Film
Dansk distribution: Camera Film.