NY FILM I SCALA GUDHJEM: NÅR KLIMASAMVITTIGHEDEN KRADSER

Et er at demonstrere for klima-krav, noget andet er at efterleve dem. Foto© Filmbazar.

 REJEN TIL UTOPIA:   Familien Fangel-Mo bor på deres idylliske slægtsgård i de norske fjelde. De har det ligesom Greta Thunberg. De har troen på, at vi mennesker kan redde hele jordkloden, hvis vi agerer på den rigtige måde. Og her opstår deres dilemma: De er nødt til at pendle til arbejde i fly! Så forældrene lider af en nagende klima-samvittighed.

For at redde planeten og børnenes fremtid beslutter de at flytte til ’Karise Permatopia’, et selvforsynende, økologisk landsby-kooperativ i Danmark.

Men det viser sig at være lettere at mene det rigtige, end at gøre det – ikke mindst i en familie fuld af temperamentsfulde individualister med hver deres behov og mindst ligeså mange drømme.

En rå og ærlig film om familieliv i klimakrisens skygge, som ikke mindst Freja Dam, fra netmediet Soundvenue er begejstret for. Hun kalder den ”en tankevækkende og sjældent sjov dokumentarfilm om klimakampen”, og kvitterer med 5 stjerner ud af 6.

Mundbind skal bæres overalt i biografen – undtagen når du sidder på din plads i biografsalen eller i cafeen.

REJSEN TIL UTOPIA
vises i Scala Gudhjem
fra torsdag 5. november til og med onsdag 11. november
Hverdage: 19:15
Lørdag+søndag: 16:15
Biografcafeen åbner 45 minutter før forestillingstart
Billetpris: 85 kroner
Spilletid: 89 minutter
Censur: Tilladt for alle

Anmelderne var meget glade:

Jacob Wendt Jensen, Jyllands-Posten: Man får stof til eftertanke, mens man både griner og føler sig pinligt berørt i selskab med REJSEN TIL UTOPIA, og det har ingen film om klimakampen i mine øjne formået endnu ­– selv ikke den kloge film med Al Gore i sin tid – og alene af den grund skal filmen have mere ros end ris. 4 stjerner ud af 6.

Ralf Christensen, Information: … ikke kun en film om at redde planetens fremtid, men også om, hvordan man lærer at leve i nutiden. Uanset hvor mørk fremtiden ser ud.

Thea Torp, filmmagasine Ekko: Familiens klimarealisering kan alle artige, venstreorienterede, cottagecore-typer, der fantaserer om at skride fra det hele og flytte ud på en selvforsynende gård, lære noget af.
4 stjerner ud af 6.

Film Fakta
REJSEN TIL UTOPIA
Instruktion: Erlend E. Mo
Medvirkende: Ingeborg Fangel Mo, Solbjørg Fangel Mo, Aslaug Fangel Mo og Arve Johannes Fangel Mo
Produktion: Lise Lense-Møller
Fotografi: Casper Høyberg, Erlend E. Mo og Simon Plum
Klip: Åsa Mossberg
Musik: Magnus Jarlbo og Sebastian Öberg
Land: Danmark
Produktionsår: 2020
Selskab: Vilda Bomben Film og Indie Film
Biodistributør: Filmbazar.