NY FILM I SCALA GUDHJEM: NÅR LIVET VÆLTER

Mille Dinesen er Maja, som står over for at blive udnævnt til overlæge – lige inden hun bliver kasseret af sin ægtemand. Det er hun absolut ikke tilfreds med. Foto©Scanbox.

 TAG MIN HÅND:  Sidste film i Scala Gudhjem handlede om Jordens undergang. Denne uges film handler på en måde om det samme, men på et noget mindre, personlig plan. Det kan filmens Maja – ageret af Mille Dinesen – skrive under på. Hun modtager pludselig en mail fra sin mand [Ulrich Thomsen], der er på ’tænkepause’ i Dubai. Her fortæller han, at han vil skilles, og at Maja bare lige kan logge på Borgerservice med Nem-id og vælge rubrikken ’straksskilsmisse’. Ja, så er det at – ikke Verden ­– men ens egen verden synker i grus og nærmest bliver udslettet.

Det er en dramatisk historie, som er velkendt af mange ægtefolk i dette store ’skilsmisse-land’, som Danmark efterhånden har udviklet sig til. Men humoren og sødmen ligger og lurer i baggrunden, mens Maja stædigt forsøger at genvinde styringen over sit liv. Det sker på vanlig vis gennem swiping på partner-portalen ’Tinder’ nedskyllet med rigelige mængder kølig rosé.

Anmelderne er rimelig glade – ikke mindst Nicki Bruun fra filmmagasinet Ekko, som tildeler fire stjerner af seks med ordene: “Man forlader TAG MIN HÅND med et smil på læben, og det er en hel del værd i en grum verden.”

Det er skuespilleren og dramatikeren Lars Kaalund, der her debuterer som spillefilmsinstruktør. Ellers har han været rundt om det meste i underholdningsbranchen. Efter sin afgang fra Statens Teaterskole grundlagde han teatret Mungo Park i Allerød i 1992, hvor han både skrev og instruerede. I 1998 overtog han Østre Gasværk i København. Senere prøvede han operaer på Det Kongelige Teater og satte blandt andet ’Robin Hood’ op i Ulvedalene i Dyrehaven nord for København.

Kaalund var desuden en af hovedkræfterne bag den populære TV2-serie ’Rita’, hvor han også brugte Mille Dinesen i hovedrollen. I øjeblikket er han ved at lægge sidste hånd på den nye tv-serie ’Hjørdis’. Dernæst venter 3. sæson af Rita.

Puha … en ikke alene flittig mand, men også succesrig med alt han har haft fingrene nede i.

TAG MIN HÅND
vises i Scala Gudhjem
fra torsdag 3. til onsdag 9. februar
Hverdage 19:15
Lør- og søndage 16:15
Biograf-cafeen åbner 45 minutter før filmstart
Billetpris: 85 kroner
Spilletid: 107 minutter
Censur: 11+.

En Biografklub Danmark film

Anmelderne var enige og rimelig glade:

Ugebladet Femina: Varm, charmerende og eftertænksom.
4 hjerter ud af 6.

Ugebladet ALT for damerne: Dansk feelgood-film med kant og charme.
4 stjerner ud af 6.

Nicki Bruun, filmmagasinet Ekko: Man forlader ’Tag min hånd’ med et smil på læben, og det er en hel del værd i en grum verden.
4 stjerner ud af 6.

Film Fakta
TAG MIN HÅND
International titel: Touch Me
Instruktør: Lars Kaalund
Medvirkende: Mille Dinesen, Ulrich Thomsen, Troels Kortegaard Ullerup, Mia Lyhne med flere
Manuskript: Morten Dragsted
Producer: Morten Rasmussen og Wadt Thomsen
Fotograf: Maggie Olkuska
Lyd: Allan Holmberg
Komponist: Jesper Mechlenburg
Scenograf: Nikolaj Danielsen
Klipper: Per K. Kirkegaard
Casting: Lene Paaske
Produktionsselskab: Deluca Film
Dansk distribution: Scanbox Entertainment Danmark A/S.