NY FILM I SCALA GUDHJEM: OSCAR-VINDEREN

Kærlighed opstår. Her Sally Hawkins i en våd omfavnelse med Doug Jones. Foto©NordiskFilm.

DEN AMERIKANSKE fantasy-film THE SHAPE OF WATER fik ikke overraskende en OSCAR for Bedste Engelsk-sprogede Film. Den har betaget anmeldere og publikum og hele verden – ikke mindst for sin skønhed.

Den foregår i Baltimore i 1962. Den enlige Elisa (Sally Hawkins) arbejder som rengøringsassistent i et laboratorium, som drives af regeringen. Hendes liv ændrer sig for altid, da hun og kollega Zelda (Octavia Spencer) opdager et tophemmelig eksperiment på arbejdspladsen: Et amfibisk væsen i en vandtank. Hun bliver venner med væsenet ­– og til sidst også forelsket. Elisa planlægger en flugtforsøg for at slippe væsenet fri, men …

FILMANMELDERNE:

Søren Vinterberg, Politiken: “Helstøbt er måske et paradoksalt ord om en film, der netop viser os ’The Shape of Water’, men ikke desto mindre karakteriserer ordet Guillermo del Toro’s – ikke kun efter min mening – bedste film til dato.” 6 ud af 6 hjerter.

Louise Kidde Sauntved, Berlingske: “Med den fuldkommen fortryllende monster-romance »The Shape of Water« leverer Guillermo del Toro lige præcis det skvæt magi, verden har brug for lige nu.” 5 ud af 6 stjerner.

Frederik Asschenfeldt Vandrup, Jyllands-Posten: “Filmromancer rammer sjældent den magiske, hypnotiske tilstand, hvor publikum går med på blindelegen og glemmer alle de rationelle forbehold, men del Toro er tæt på at nå det stadie…” 6 ud 6 stjerner.

Henning Høeg, BT: “…er fremsynet filmkunst, men samtidig er del Toros tiende værk også en hyldest til Hollywoods klassiske monsterfilm, hvor bæstet viser sig at være historiens mest menneskelige indslag.” 5 ud af 6 stjerner.

Lauge Hendriksen, Cinemazone: “Filmen springer rundt og låner lidt for meget fra forskellige genrer, og det gør at den ellers fine historie desværre bliver lidt for mudret.” 4 ud af 6 stjerner.

Lee Marshall, Ekko: “The Shape of Water er en brillant film, højdepunktet af del Toros karriere, et mesterværk fyldt til bristepunktet med gammeldags filmiske glæder.” 6 ud af 6 stjerner.

Filmfakta:

THE SHAPE OF WATER
[En skikkelse af vand]
Instruktion og manuskript: Guillermo del Toro [Hobbitten, Pans Labyrint, Hellboy, Blade 2]
Medvirkende: Sally Hawkins, Michael Shannon, Doug Jones, Richard Jenkins
USA 2017
119 minutter
85 kroner
Tilladt mennesker over 15 år

Vises i Scala Gudhjem
fra torsdag 22. marts til og med onsdag 28. marts
Hverdag kl. 19:15
Lør- og søndage kl. 16:15 med GRATIS KAFFE
Køb eller bestil billet på www.scalagudhjem.dk

OSCARS:

Bedste Engelsk-sprogede Film
Bedste Originale Manuskript
Bedste Fotografering: Dan Lausten [dansk filmfotograf]
Bedste Lyd
Bedste Kostume-design
Bedste Klip

OSCAR NOMINERINGER:

Bedste Kvindelige Hovedrolle: Sally Hawkins
Bedste Kvindelige Birolle: Octavia Spencer
Bedste Mandlige birolle: Richard Jenkins

GOLDEN GLOBE AWARD:
A
merikansk prisuddeling af Hollywood Foreign Press Association (HFPA) og som har til formål at hylde de bedste præstationer set inden for film- og fjernsynsbranchen, indlandsk som udenlandsk.

Bedste Filmdrama
Bedste Kvindelige Hovedrolle: Sally Hawkins
Bedste Kvindelige Birolle: Octavia Spancer
Bedste Mandlige Birolle: Richard Jenkins.