NY FILM I SCALA GUDHJEM: PÅ FLUGT FRA ALDERDOMMEN

Helen Mirren spiller den kræftsyge Ella, der nægter at acceptere alderdommens trummerum, og i steder drager med sin mand på et forrygende road-trip tværs over USA. Foto©Scanbox.

Af Bloggens filmexpert fra Gudhjem Uptown, Jesper Rovsing Olsen:
HELEN MIRREN VAR IKKE umiddelbart begejstret ved tanken om at spille hovedrollen i VORES LIVS FERIE. ”Jeg var lidt forbeholden overfor en film, der fokuserede på alderdom,” har hun forklaret.

Men filmen handler ikke så meget om alderdom, men om et rebelsk ægtepar, der nægter at acceptere alderdommens trummerum, så de stikker af fra læger, familie og sociale normer, og tager på et spontant eventyr.

Og dét er en fortælling, som Helen Mirren har meget lettere ved at forholde sig til. Hendes karriere har aldrig været mere levende end netop nu. Efter en lang karriere var det først som midaldrende, at hun for alvor brød igennem, og i dag, i en alder af 72 år, er hun fortsat på toppen.

I filmen har Ella (Helen Mirren) og John (Donald Sutherland) været gift i mange år. Pensionisten Ella er syg af kræft, og hendes mand, den tidligere litteraturprofessor John, er ved at forsvinde i Alzheimer-tåger. Men Ella nægter at lade sig slå ud. Hun ruller parrets støvede autocamper ud af garagen i Boston, så hun og John kan tage på en sidste ferie sammen. Deres 2600 km lange springtur til Ernest Hemingways museum i Key West bliver fuld af sjove møder og eftertænksomme stunder. Det er her, Ella og John har chancen for at mindes et ægteskab drevet af passion og hengivenhed, men også af hemmeligheder og overraskende afsløringer lige til det sidste.

VORES LIVS FERIE
vises i Scala Gudhjem
fra torsdag 3. maj til og med onsdag 9. maj
Hver aften
klokken 19.15.
Biografcafeen åbner 18:30
Billetpris: 85 kroner
Spilletid: 112 minutter
Censur: Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Bestil eller køb billetter på www.scalagudhjem.dk

De danske anmeldere var næsten helt enige:

Søren Vinterberg, Politiken: …fornemt samspil: flotte Donald Sutherland kærlig og charmerende konfus over for Helen Mirrens resolut usentimentale munterhed og håndfast henkastede omsorg.
4 ud af 6 hjerter.

Nanna Frank Rasmussen, Jyllands-Posten: Det er Helen Mirren og Donald Sutherland, der lægger krop til hovedkaraktererne, og det er en udsøgt fornøjelse at være i selskab med to så intelligente skuespillere.
4 ud af 6 stjerner.

Henning Høeg, BT: Der er lagt op til søde scener og dybsindig snak. Men desværre snubler filmen i sine egne gode intensioner og ender som en velmenende skygge af det, den kunne have været.
3 ud af 6 stjerner.

FILM FAKTA

VORES LIVS FERIE
Originaltitel: The Leisure Seeker
Instruktion: Paolo Virzì
Medvirkende: Helen Mirren, Donald Sutherland, Janel Moloney, Christian McKay
Produktion: Marco Cohen, Fabrizio Donvito, Benedetto Habib, Marty Eli Schwartz
Manuskript: Paolo Virzì, Francesca Archibugi, Stephen Amidon, Francesco Piccolo
Forlæg: Michael Zadoorian
Fotografi: Luca Bigazzi
Klip: Jacopo Quadri
Scenografi: Richard A. Wright
Musik: Carlo Virzì
Land: Italien
Sprog: Engelsk
Produktionsår: 2017
Biodistributør: Scanbox