NY FILM I SCALA GUDHJEM: PROVENSIELLE UFORSKAMMETHEDER AF VÆRSTE SKUFFE

Der er mange chokerende oplevelser i den lille engelske by Littlehampton. Her Olivia Colman, som den fromme Edith sammen med sin forargede veninde spillet af Laura June Hudson. Foto©SFstudios.

 WICKED LITTLE LETTERS:  Englændere har Din Blogger mødt en del af på hans græske favorit-ø Symi. De fleste er ganske muntre med samme ironi som os danskere. Så derfor tror jeg godt, man kan glæde sig til et godt grin i denne engelske komedie. Som Christian Monggaard skriver i Information: ”En på alle måder morsom, spændende og medrivende film, hvor man griner og gyser.” 

Ikke alene bydes der på britisk komik, når den er allerbedst, men filmen er tilmed også baseret på en sand historie om to specielle nabo-koner: Edith Swan var ældre beboer i 1920’ernes Littlehampton – en kystby i West Sussex – og Rose Gooding var hendes irske nabo. Rose var enlig mor, og siden hun flyttede til byen i 1918, havde hun opbygget et ry for at være højrøstet og sladdervorn.

WICKED LITTLE LETTERS
vises i Scala Gudhjem
torsdag 11. juli til og med onsdag 17. juli 2024.
Hver aften i juli: 20:00.
Biograf-cafeen åbner 45 minutter før filmstart.
Billetpris: 100 kroner.
Spilletid: 100 minutter.
Censur: 7+.

50-årige Olivia Colman – blandt kendt for sin rolle som Elisabth II i tv-serie ’The Crown’ – spiller hovedrollen som Edith, den fromme, undertrykte datter af en tyrannisk, religiøs ildsjæl, mens Jessie Buckley er Rose – hendes skandaliserede nabokvinde.

Plottet kredser om en række usignerede, pænt obskøne breve, som Edith modtager, og som hun mistænker Rose for at have skrevet.

Film Fakta
WICKED LITTLE LETTERS
Instruktion: Thea Sharrock.
Manuskript: Johnny Sweet.
Medvirkende: Olivia Colman [Edith Swan], Jessie Buckley [Rose Gooding], Timothy Spali, Malachi Kirby, Anjana Vasan, Edward Judge, Anthony Somers, Tim McMullan, Eileen Atlins, Ian Drysdale, Gemma Jones, Alisha Weir, Hugh Skinner, Michael O’Connor, Paul Chahidi, Lolly Adefope, Joanna Scanlan, Jonny Sweet med flere.
Producere: Graham Broadbent, Olivia Colman, Ed Sinclair med flere.
Musik: Isobel Waller-Bridge.
Foto: Ben Davies.
Klip: Melanie Oliver.
Casting: Jina Jay.
Kostume-design: Charlotte Walter.
Makeup og hår: Fedirica Adorno, Herbie Calder, Denise Kum, Felicity Wright med flere.
Speciel effects: Peter Kersey, Danny Hills med flere.
Stunts: Matthew Stirling med flere.
Finansiel controller: Corrine Milson-Crane.
Produktion: StudioCanal, Film4, Blueprint Pictures, South of the River Pictures og People Person Pictures.
Dansk distribution: SF Studios.