NY FILM I SCALA GUDHJEM: SÅ ER BUSTER PÅ BANEN IGEN

Buster nummer to hedder ikke bare Buster. Nu er det med efternavnene Oregon Mortensen. Drengen bag hedder noget helt andet: Manfred Weber Cortzen. Foto©NordiskFilm.

 BUSTER OREGON MORTENSEN:  Den første Buster-film ’Busters Verden’ fra 1984 instrueret af Bille August blev højt besunget af både anmeldere og publikum. Ikke mindst på grund af Nannas hørehængende Buster-sang, som sikkert vil dukke frem igen, når den nye film vises i biograferne.

Den nye BUSTER OREGON MORTENSEN – stadig med inspiration fra Bjarne Reuters roman – har ikke begejstret de professionelle filmkritikere i samme grad. Men det vil nok ikke få danske børn til at blive hjemme ved computeren. Buster er jo stadig Buster – selvom han nu er blevet 11 år. Tre år ældre siden 1984.

Buster er en charmerende knægt med fregner og rødt hår. Dertil er han ret så hitte-på-som med stor veneration for trylleri. Sammen med sin gamle ven Hr. Larsen, øver Buster sig på at vinde sommerens talent-konkurrence, men klassens populære dreng gør alt, hvad han kan for at forpurre tryllenummeret, og samtidig stille ham i dårligt lys over for Brønshøjs nye, søde pige. Men som sagt: Buster er ikke tabt bag en vogn og selvfølgelig finder han på en løsning. Som det gjaldt for den gamle Buster, giver den nye heller aldrig op!

Det er Manfred Weber Cortzen, der er den nye Buster. Han blev opdaget, da han medvirkede i en reklamefilm for sin mor Ane Cortzens DR2-kulturprogram ’K2’. I følge Billed-Bladet er den unge mand allerede blevet bidt af skuespilleriet. Så mon ikke vi snart kan se ham i andre roller fremover.

BUSTER OREGON MORTENSEN
vises i Scala Gudhjem
fra torsdag 5. til og med onsdag 11. august
Hver aften: 19:15
Biograf-cafeen åbner 45 minutter før filmstart
Billetpris: 85 kroner
Spilletid: 92 minutter
Censur: Tilladt for alle.

Anmelderne var ikke lige begejstrede:

Jakob Stegelmann, filmmagasinet Ekko: BUSTER OREGON MORTENSEN er ikke nogen voldsomt dyb film om barndom, håb, optimisme og tab – men den fortæller om de samme ting.
4 stjerner ud af 6.

Kim Skotte, Politiken: Børnene er søde, filmen er sød og moralen handler stadig om at få blik for de vigtige ting i livet, så summa summarum kunne det hele have været meget, meget værre. Også selv om jeg synes, den gamle var bedre. 3 hjerter ud af 6.

Thomas Brunstrøm, Berlingske: Det er ikke en håbløs film, men når man nu ved, at historien er fortalt så meget bedre, er den i hvert fald overflødig. 2 stjerner ud af 6.

Emil Hansen, .B.T.: … hvor originalfilmen fra 1984 havde et forrygende soundtrack sunget af Nanna, en fodboldspillende Ole Thestrup iklædt en stram, rød træningsdragt samt en hovedperson, der ikke var til at stå for, er genindspilningen – der har fået navnet BUSTER OREGON MORTENSEN – blottet for charme. 2 stjerner ud af 6.

Film Fakta
BUSTER OREGON MORTENSEN
Instruktion: Martin Miehe-Renard
Medvirkende: Manfred Weber Cortzen [Buster], Magnus Millang, Henning Jensen, Ibi Støving, Kerstin Jannerup Gjesing, Viola Martinsen med flere
Produktion: Barbara Crone og Hans Bülow Ungfelt
Manuskript: Jesper N. Christiansen
Forlæg: Bjarne Reuter
Fotografi: Bastian Schiøtt
Klip: Søren B. Ebbe
Musik: Frans Bak og Keld Haaning Ibsen
Land: Danmark
Produktionsår: 2021
Dansk distribution: Nordisk Film.