NY FILM I SCALA GUDHJEM: SANG VARMER HJERTER

Kristin Scott Thomas er den lidt tilknappede Kate, der er med til at starte en sangklub. Den 60-årige engelske skuespiller har de senere år fået et stort internationalt gennembrud med roller i film som ‘Fire Bryllupper og én Begravelse’ ,’ Den Engelske Patient’ og ‘Gosford Park’. Da hun taler flydende fransk, har hun også opnået succes i den fransktalende verden. Foto©Scanbox.

 SANGKLUBBEN:  Filmen er inspireret af den virkelige historie om en gruppe kvinder, hvis mænd er i krig i Afghanistan. Kvinderne opholder sig på en militærbase i England efter at deres mænd er draget af sted. De har ikke meget andet end fritid, som giver al for god grobund til bekymringer om deres bedre halvdele vender hele eller slet ikke hjem.

Så da den tilknappede Kate og den livlige Lisa foreslår fællessang, bliver det modtaget med begejstring. Som sagt, så gjort. Kvinderne danner således det første militære kone-kor, hvor de gennem musikken og sangen støtter hinanden, når tankerne ind i mellem bliver lidt for mørke. Det er en historie om venskab og sammenhold … og som sagt skulle sagen være hel autentisk.

Ikke alle anmeldere var benovet over Sangklubben, men filmmagasinet Ekko honorerede med 4 ud af 6 stjerner og ordene: ”Den rammer plet på det brede menneskelige følelsesaspekt og efterlader publikum med varme i hjertet”.

SANGKLUBBEN
vises i Scala Gudhjem
fra torsdag 6. til og med onsdag 12. august
Hver aften 19:15
Biografcafeen åbner 18:30
Billetpris: 85 kroner
Spilletid: 112 minutter
Censur: Tilladt for alle, men frarådes mennesker under 7 år.

Anmelderne var ikke ALLE lige glade:

Astrid Maan Thomsen, filmmagasinet Ekko: … komediedramaet bliver reddet af budskabet om et fællesskab gennem musik. Den rammer plet på det brede menneskelige følelsesaspekt og efterlader publikum med varme i hjertet. 4 stjerner ud af 6.

Katrine Sommer Boysen, Jyllands-Posten: … Scott Thomas kan redde det meste, og Hogan er vidunderlig, ligesom spillet mellem dem slår om end forudsigelige gnister. 3 stjerner ud af 6.

Christian Monggaard, Information: … Peter Cattaneo og filmens to manuskriptforfattere, Rosanne Flynn og Rachel Tunnard, har et godt blik for mennesker og måden, de taler på, og på intet tidspunkt føler man sig hensat til en af de pastelfarvede, overgearede fantasier, som Hollywood så ofte laver, når amerikanerne tumler med samme slags melodramatiske materiale.

Film Fakta
SANGKLUBBEN
Originaltitel: Military Wifes
Instruktion: Peter Cattaneo
Medvirkende: Kristin Scott Thomas, Sharon Horgan, Emma Lowndes, Gaby French, Lara Rossi, Amy James-Kelly med flere
Produktion: Rory Aitken, Ben Pugh og Piers Tempest
Manuskript: Rosanne Flynn og Rachel Tunnard
Fotografi: Hubert Taczanowski
Klip: Anne Sopel og Lesley Walker
Scenografi: John Beard
Musik: Lorne Balfe
Land: USA
Produktionsår: 2019
Selskab: Balboa Enterprise, Ingenious Media og Koliko Films.
Biodistributør: Scanbox.