NY FILM I SCALA GUDHJEM: SENTIMENTALT ANGREB PÅ FADER-HJERTET

Henrik Wivel skriver i Kristeligt Dagblad: “Yi Zhang og Haocun Liu spiller de bærende roller, som henholdsvis fange på flugt og en forældreløs kvinde, som minder mere om hinanden, end de i begyndelsen vil stå ved. ET SEKUNDS LYKKE er en rørende og kærlig film om det fornedrede menneskes evne til at yde modstand og rejse sig på trods.” Foto©AnotherWorldEntertainment.

 ET SEKUNDS LYKKE:  ”Jeg var fuldstændigt forsvarsløs over for det sindssygt sentimentale plot”, betror den kontroversielle litteraturkritiker og digter Lars Bukdahl i Filmmagasinet Ekko og afslører, at det er første gang, at han fælder en tårer under en filmforevisning … og undskylder med, at det nok var fordi han netop er blevet far til en pige. Men alligevel! Hvis hr. Bukdahl har grædt, vil jeg anbefale alle at medtage en kasse klinex – men måske gælder det kun dem, der kan mærke en ‘gennemboring af faderhjertet’ der vil få brug for tårer-klude. Lars Bukdahl giver 5 ud af 6 mulige stjerner og sammenligner den med den vidunderlige italienske film ’Mine aftener i Paradiso’ fra 2009.

Dagbladet Information uddeler jo ikke stjerner, men Christian Monggaard skriver begejstret: ”Kinesiske Zhang Yimou er en mesterfortæller, der fra begyndelsen af sin nye film pirrer ens nysgerrighed med en medrivende fortælling om kunst og menneskelighed”.

Filmen udspiller sig under kulturrevolutionen i Kina og følger en fange på flugt fra en ’opdragelsesanstalt’. Hans mål er at se den film, som hans datter medvirker i, og som han ikke har set – altså datteren – i 8 år. Men lige præcis denne filmrulle er blevet stjålet fra byens biograf af en langfingret, lille pige, så hvis filmen atter skal vises, må den lille pige indfanges i en fart.

Det er Zhang Yimou, der har skrevet og instrueret ’Et Sekunds Lykke’. Siden debuten med Guldbjørn-vinderen ‘De røde marker’ fra 1988 har han leveret et mildest talt imponerende antal opsigtsvækkende film. Fx den Guldpalme-nominerede ‘At leve’, ‘Under den røde lygte’, ’Den forbudte by’, ’Hero’ og ’House of Flying Daggers’.

ET SEKUNDS LYKKE
vises i Scala Gudhjem
fra torsdag 8. til og med onsdag 14. september
Alle dage 19:15.
Biograf-cafeen åbner 45 minutter før filmstart.
Billetpris: 95 kroner.
Spilletid: 103 minutter
Censur: 11+.

Anmelderne var meget tilfredse:

Jacob Wendt Jensen, Morgenavisen Jyllands-Posten: Kinesiske Yimou Zhang er efterhånden blevet 72 år, og det er dejligt at se, at han stadig kan lave smukke film. 4 stjerner ud af 6.

Kim Skotte, Politiken: Filmkunstens betydning og kampen om historien er de to meta-lag i Zhang Yimous lille fortælling fra kulturrevolutionen om et umage makkerpars kamp om vildfaren filmspole. 4 hjerter ud af 6.

Freja Dam, netmediet Soundvenue: Kinesiske Zhang Yimou har på trods af styrets filmcensur skabt en smuk og rørende film om faderkærlighed og filmmediets blivende magi. 4 stjerner ud af 6.

Filmsiden.dk: Hyldesten til film, respekt for filmspolen, hvad film i biografen har at byde på, bliver vist på en smuk og udtryksfuld måde.
5 stjerner ud af 6.

Film Fakta
ET SEKUNDS LYKKE
Instruktør: Yimou Zhang
Medvirkende: Yi Zhang, Wei Fan, Xiaochuan Li, Bing Wang, Shaebo Zhang, Allei Yu, Haocun Liu, Yan Li, Yang Yu, Rui Cao, Ziyue Tang,Yunlong Liu, Bin Yu med flere
Manuskript: Yimou Zhang og Jingzhi Zou
Forlæg: Geling Yan
Producere: Ping Dong, William Kong, Liwei Pang og Shaokun Xiang
Foto: Xiaoding Zhao
Musik: Loudboy
Klip: Yuan Du
Casting: Cang Zi
Lyd: Jing Tao med flere
Land: Kina
Dansk distribution: Another World Entertainment