NY FILM I SCALA GUDHJEM: SKIDE FULD OG PÅ RULLESKØJTER – MED KÆRLIGHED

Der er sjov og ballade i den lille kernefamilie, men en dag går det gruelig galt. Lars Ranthe er den alkoholiserede farmand med Stine Stengade som hustruen. Foto©Foto©Andreas Bastiansen / Scandinavian Film Distribution

 FULD AF KÆRLIGHED:  Det er sjældent, at en dansk film handler om alkoholisme. En af dem var i tidernes morgen med Ib Mossin, der prøvede at komme videre fra værtshusmiljøet, men falder i, da han lige skal have en farvel-øl med gutterne. Senere kom ’Tid til forandring’ i 2004, hvor Waage Sandø er en alkoholiseret advokat, som drikker rødvin fra kontorets kaffekande. Sidst men ikke mindst kom Thomas Vinterbergs Oscarvindende ’Druk’, hvor en flok skolefolk beslutter at peppe deres kedelige liv op med promiller. En af dem hed Peter, som blev ageret af Lars Ranthe.

Nu er ‘Peter’ på banen igen, denne gang i rollen som en familiefar, der gennem længere tid har kigget al for dybt i glasset. Det har skabt masser af sjov og ballade, men en dag går det helt galt. Peter må indlægges efter en druk-ulykke.

Vel tilbage i hjemmet kræver hans kone Helen og deres tre børn, at han går i behandling for sit misbrug. Grædende bukker han under for det kærlige pres.

Det lyder som en klassisk afhængighedsfortælling med en lykkelig slutning. Men det er kun lige indtil Helen til en vennemiddag vender vrangen ud på sig selv: ”Jeg røvkeder mig. Altså der er ikke meget fest, når man skal til at leve med en ædru alkoholiker”.

Peter står nu i et dilemma. Skal han holde fast i sin nye, sunde livsstil og risikere sit ægteskab, eller skal han genstarte tilværelsen med festligt druk og risikere sit liv?

FULD AF KÆRLIGHED
vises i Scala Gudhjem
torsdag 23. maj til og med onsdag 29. maj 2024.
Hver aften 19:15.
Biograf-cafeen åbner 45 minutter før filmstart.
Billetpris: 95 kroner.
Spilletid: 110 minutter.
Censur: 15+.

En Biografklub Danmark.

Det er 53-årige Christina Rosendahl, der både har skrevet og instrueret ’Fuld af kærlighed’. Hun er dansk filminstruktør uddannet på Den Europæiske FilmhøjskoleSuper16Københavns Universitet og New York Film Academy og blandt andet kendt for ’Vores mand i Amerika’.

Film Fakta
FULD AF KÆRHED
Instruktion: Christina Rosendahl.
Manuskript: Chrisina Rosendahl.
Medvirkende: Stine Stengade [Helen], Lars Ranthe [Peter], Viilbjørk Malling Agger, Viktor Hjelmsø, Selma Storm Otto, Malaika Berenth Mosendane, Mathias Bøgelund, Morten Hebsgaard, Michael Birger Ravn Kristensen, Allan Glue, Ella Påske, Luca Uhde Jacobsen, Janus Nabil Bakrawi, Hanne Hedelund, Line Kruse, Birgit Hageneier, Mo Chara med flere.
Producere: Jonas Frederiksen, Julie Carla Mortensen med flere.
Musik: Jonas Struck.
Foto: Louise McLaughlin.
Klip: Mark Bukdahl og Olivier Bugge Coutté.
Casting: Djamila Hansen.
Kostume-design: Juan Bastis.
Makeup: Morten Jacobsen, Pia Engsted, Vibeke Henningsen og Sara Klänge.
Stunts: Anna Elmose, Thor Nielsen, Anne Rasmussen med flere.
Produktion: Nimbus Film.
Dansk distribution: Scandinavian Film Distribution.