NY FILM I SCALA GUDHJEM: SUCCESFILMEN OVER ALLE NU MED EN TO’ER

Den ternede Ninja og hans ven Aske fortsætter i ‘Ternet Ninja 2’ jagten på den onde legetøjsfabrikant. Foto©NordiskFilm.

 TERNET NINJA 2:  En succesfuld film-1’er bliver næsten altid fulgt op af en 2’er. Det er nu også sket med Anders Mattesens TERNET NINJA. Problemet er desværre ofte, at nummer to falder på gulvet med et brag. Men det er ikke sket med TERNET NINJA 2. Anmelderne er for det meste mere end glade. Flere af dem honorerer med 5 stjerner ud af 6. Det gør Filmmagasinet Ekko’s Nicki Bruun også med ordene: “Det mest imponerende i en film, der fungerer på stort set samtlige planer, er, at den rammer klokkerent i et følsomt spændingsfelt mellem grovkornet humor og hjertevarme budskaber.”

Om besøgstallet kommer lige så højt op som til nummer 1 vides endnu ikke. Den første Ninja-film havde 1. januar 2021 solgt 929.000 billetter siden premieren december 2018. Med næsten en million mennesker i kø til den ternede tøjdukkes eskapader sprang Matthesen og Christoffersens animationsfilm op på førstepladsen som det største danske biografhit, siden folkekomedien ’Op på fars hat’ fyldte biograferne i 1985.

Den store publikumssucces er imidlertid også en kommerciel succes, der ikke bare kommer skaberne og producenten til gode. Når Filminstituttet giver produktionsstøtte, har producenten nemlig pligt til at betale hele eller dele af støtten tilbage, hvis filmens distribution medfører en indtjening af en vis størrelse. I tilfældet med TERNET NINJA vil det sige, at der i alt er kommet 6,88 millioner kroner retur, svarende til det beløb, som filmen modtog i produktionsstøtte.

Ellers er filmens helt – Den Ternet Ninja – vendt tilbage i fin form og mere end opsat på igen at tage fat i kraven på den kyniske legetøjsgigant Phillip Eberfrø. Han er ved at slippe for straf, så uskyldige børn atter kan komme i fare. Jagten på hævn og retfærdighed genoptages sammen med 13-årige Aske. De to flankeres af både Sirene og Askes papfar Jørn, der går all-in med sin nyeste opfindelse: En fordøjelsesapp!

TERNET NINJA 2
vises i Scala Gudhjem
fra torsdag 9. september til og med onsdag 15. september
De sidste fire dage er filmen textet.
Hver aften: 19:15
Biograf-cafeen åbner 45 minutter før filmstart
Billetpris: 85 kroner
Spilletid: 86 minutter
Censur: 11+. Det betyder, at børn under 7 år ikke må se filmen, ej heller i selskab med forældre eller andre voksne. Børn fra 7 år er velkomne til at se filmen i selskab med voksne, og fra 11 år må børn se filmen på egen hånd. Et råd til de unge under 7 år: Skynd jer at bliver ældre.

Anmelderne var temmelig glade:

Sarah-Iben Almbjerg: Berlingske: Med thailudere, sexistiske vittigheder, hyggesexisme og biljagter fortælles en moralsk fabel, der taler tidens ego-dyrkelse midt imod … 5 stjerner ud af 6.

Katrine Sommer Boysen, Morgenavien Jyllands-Posten: Ligesom forgængeren udspiller TERNET NINJA 2 sig i et hæsblæsende tempo, der er enhver actionbasker værdigt, og handlingens subtile vekslen mellem det afsindigt spændende og det latterlige gør filmen eminent. 5 stjerner ud af 6.

Henrik Queitsch, Ekstra Bladet: … er næsten på niveau med forgængeren, og Anders Matthesen har med garanti skabt endnu en kassesucces. 4 stjerner ud af 6.

Kristian Dam Nygaard, B.T.: Faktisk er den spækket med så meget medrivende komik, høj detaljegrad og vildt flot animation, at det vil være decideret uklogt, hvis Anders Matthesen ikke allerede pønser på at lave en tre’er. 5 stjerner ud af 6.

Niki Vraast-Thomsen, netmediet Soundvenue: Stadig sprudlende, og vi er lykkeligvis langt fra Disney, men Matthesens to-er er pænere, lidt mindre sjov og mangler overraskelser for at matche den eminente et’er. 4 stjerner ud af 6.

Joakim Grundahl, Politiken: … det er også alvor, ligesom i 1’eren, der så fremragende balancerede humoren med en fortælling om at finde sig selv og sit eget sprog som et ungt menneske i en tid, hvor normalitet dikteres af et tungt gruppepres i skolegården og på de sociale medier. 4 hjerter ud af 6.

Film Fakta
TERNET NINJA 2
International titel: Checkered Ninja 2
Instruktion: Anders Matthesen og Thorbjørn Christoffersen
Samtlige stemmer på nær Aske og Jessica: Anders Matthesen, Aske [stemme] Louis Næss-Schmidt og Jessica [stemme] Emma Sehested Høegh
Produktion: Trine Heidegaard og Anders Mastrup
Manuskript: Anders Matthesen og Thorbjørn Christoffersen
Klip: Kristian Håskjold
Musik: Christian Vinten
Land: Danmark
Produktionsår: 2021
Produkionsselskab: A. Film
Dansk distribution: Nordisk Film Distribution.