NY FILM I SCALA GUDHJEM: VIGGO MORTENSEN KAN IGEN OPLEVES I GUDHJEM

Det var ikke til at komme frem for bornholmere, da Viggo Mortensen besøgte Scala Gudhjem sammen med Ghita Nørby og instruktøren Lisandro Alonso. Det var i 2015. Foto©JørgenKoefoed.

Oscar-vinderen Mahershala Ali og den Oscar-nominerede Viggo Mortensen i Årets Bedste Amerikanske Film GREEN BOOK. Foto©NordiskFilm.

NU KOMMER den amerikanske skuespiller med de danske rødder, Viggo Mortensen, atter på besøg i Scala Gudhjem. 14. maj 2015 kom han sammen med Ghita Nørby for at promovere den argentinske film JAUJO, som de begge medvirkede i. At makkerparret er populære ud over alle grænser kunne man aflæse af, hvor hurtig de 135 plader blev solgt. Hold fast: Det tog lidt under 4 minutter!!

Denne gang må bornholmerne dog nøjes med kun at opleve Viggo på det hvide lærred. Det sker i komedie-dramaet GREEN BOOK, hvor vi bliver vidne til det uforudsete venskab mellem den italiensk-amerikanske dørmand Tony [Viggo Mortensen] og den afro-amerikanske klassiske pianist, Don [Mahershala Ali].

Historien er centreret omkring Dons koncert-turné i Amerikas sydstater i 1960’erne. Han betaler Tony for at være hans chauffør og bodyguard, da de forudser en tur med racistiske forhindringer.

Filmen er en hjertevarm fortælling om venskabet mellem to vidt forskellige mennesker og et indblik i, hvor svært det kan være, når andre ikke vil acceptere, hvem man er.

GREEN BOOK var nomineret til ikke mindre end fem Oscars, men måtte ’nøjes’ med tre:
Bedste Amerikanske Film [OSCAR]
Mahersala Ali – Bedste Mandlige Birollle [OSCAR]
Bedste Originale Manuskript – Nick Vallelonga [OSCAR]
Viggo Mortensen – Bedste Mandlige Skuespiller
Bedste Klip – Patrick J. Don Vito

GREEN BOOK
vises i Scala Gudhjem
fra onsdag 14. til 20. marts 2019
Hverdage + søndag 17. marts 19:15
Lørdag 16. marts 16:15 med GRATIS KAFFE
Søndag 17. marts 16:15 vises TRÆKFUGLE denne ene gang med intro af filmens bornholmske producer Katrin Pors. Se film-omtalen på Bloggen 16. marts.
Biografcafeen åbner 45 minutter før forestillingens start
Billetpris: 85 kroner
Spilletid: 130 minutter
Censur: Frarådes mennesker under 7 år.

En Biografklub Danmark Film.

Anmelderne var stort set ret så begejstrede:

Søren Jacobsen Damm, Berlingske: ...er en moralsk, men samtidig formidabelt underholdende fabel om kampen mellem det feminine og det maskuline, mellem principper og pragmatik, og om fordomme og race. Det er en modig film at lave. 5 stjerner ud af 6

Nanna Frank Rasmussen, Jyllands-Posten: Den er fortalt lige ud af landevejen og i en kronologisk orden, og det er med til at gøre den til den bredt appellerende og fornøjelige oplevelse, som den også er.
5 stjerner ud af 6

Kim Skotte, Politiken: … i længden får den varme kartoffel en lidt underlig smag i munden, og til sidst bliver den ’det betyder ikke noget, om du er sort eller hvid’-stemning så feel goody goody , at man mest af alt får lyst til at spytte den ud. Trods det gode skuespil, slagfærdigheden og den tværpolitiske hjertevarme. 4 hjerter ud af 6

Thomas Brunstrøm, B.T.: Og uanset hvor forudsigeligt det er, så går det lige i hjertekulen, når venskabet mellem de to umiddelbart ikke kompatible personligheder blomstrer – og man forlader biografen muntert fløjtende og med troen på, at verden ikke er så slem endda. 5 stjerner ud af 6

Lisa Brygger, netmediet Cinemazone: … kan man udholde dens lidt firkantet grundform, en lidt for behagesyg tone, og et overvældende fokus på Tony-figuren på pianistens bekostning, så er GREEN BOOK en sød fortælling om en ganske uoplyst hvid mand, der bliver et bedre menneske af at være i selskab med en meget klog sort mand. 4 stjerner ud af 6

Bo hr. Hansen, filmmagasinet Ekko: Her er en film, der er tilforladelig og bred – samtidig med at den taler ind i vores tid om et emne, som ikke burde være aktuelt, men desværre er det. 4 stjerner ud af 6

Rasmus Friis, netmediet Soundvenue: … er hyggelig og underholdende, men også så forudsigelig og letbenet og Hollywood’sk helt ind til marven, at varmen i kroppen hurtigt fiser ud i vinterkulden. 3 stjerner ud af 6.

Film Fakta
GREEN BOOK
Instruktion: Peter Farrelly
Medvirkende: Mahershala Ali, Viggo Mortensen, Linda Cardellini, Dimiter D. Marinov, Mike Hatton, Iqbal Theba, Sebastian Maniscalco, Von Lewis, Joe Cortese, Tom Virtue med flere
Produktion: Peter Farrelly, Jim Burke, Brian Hayes Currie, Nick Vallelonga og Charles B. Wessler
Manuskript: Nick Vallelonga, Brian Hayes Currie og Peter Farrelly
Fotografi: Sean Porter
Klip: Patrick J. Don Vito
Scenografi: Tim Galvin
Musik: Kris Bowers
Land: USA
Sprog: Engelsk med danske undertekster
Produktionsår: 2018
Biodistributør: Nordisk Film.