NY FILM I SCALA GUDHJEM: VOR TIDS KELLERDIRK

En anmelder mener, at Frank Hvam og Casper Christensen er at sammenligne med de berømte Kelledirk Bros: Kjeld Petersen og Dirch Passer. Foto©NordiskFilm.

 KLOVN THE FINAL:  Dette er den tredje film i serien om smarte Casper og klovnede Frank. Filmene – også denne her – har delt vandene i det danske anmelder-korps. Nogen er mavesure, andre velfornøjede.

Kristian Lindberg, Berlingske, mener “at filmen er lige så anstrengende som en aldrende rødvinsfordrukken klike, der stadig synes, at armhuleprutter er the shit”. Mens det estimerede filmmagasin Ekko, der udgives af Cinemateket, drysser fem stjerner ud af seks med ordene: ”Casper og Frank er Danmarks bedste komedieduo i nyere tid – det 21. århundredes svar på Dirch Passer og Kjeld Petersen”.

Det er lidt af et kadeau, at sammenligne de to drenge med Kellerdirk Bros, Kjeld Petersen og Dirch Passer. Ældre mennesker husker dem, som det mest fantastiske crazy-komiske revypar nogensinde. De fandt sammen i 1955 på foranledning af ABC-teatrets direktør Stig Lommer. Deres vanvittige revy-dialoger blev spillet igen og igen i årevis i datidens populære radioprogram ’Giro 413’.

I filmen er Casper noget der stadig ligner den glade ungkarl [selv om han tilsyneladende bor sammen med den kvinde – han har gjort gravid] , mens Frank efter sin 50 års dag døjer med at holde gang i sit mangeårige ægteskab med Mia. Hun overvejer at lade sig skille på grund af både manglende kærlighed og opmærksomhed. Caspers mener, at hun bare skal lægges på is en rum tid, så skal kun nok få varmen igen. Han foreslår derfor en herretur til Island. Turen går ikke som planlagt, hvilket får Frank til at tage tilværelsen og kærligheden op til revision.

KLOVN THE FINAL
vises i Scala Gudhjem
fra torsdag 20. februar til og med onsdag 26. februar
Hverdage 19:15
Lørdag og søndag kl. 16:15 med GRATIS kaffe
Biografcafeen åbner 45 minutter før forestillingen
Billetpris: 85 kroner
Spilletid: 95 minutter
Censur: 11+.

Nogen af anmelderne var i overstadigt rose-humør:

Henrik Queitsch, Ekstra Bladet: Ud over at være noget af det mest begavede, indsigtsfulde og fordomsfri, vi nogensinde kommer til at se om (midaldrende) manderoller og identitet – og såmænd også om ægteskabets væsen – så er KLOVN THE FINAL tilmed den sjoveste danske film siden ’Klovn The Movie’. 5 stjerner ud af 6.

Nanna Frank Rasmussen, Politikens: Selv efter de er blevet 50, er de børn indeni og vil egentlig gerne bare lege. Det er sympatisk, sødt og egentlig forståeligt og så selvfølgelig også helt umuligt. Og det er i denne umulige splittelse mellem lyst og pligt, mellem barn og voksen, at Klovn-universet bliver allermest interessant og rørende. 4 hjerter ud af 6.

Kristian Lindberg, Berlingske: Filmen holder lige akkurat festen gående med nogle svage gags, men til sidst føles KLOVN THE FINAL lige så anstrengende som en aldrende rødvinsfordrukken klike, der stadig synes, at armhuleprutter er the shit. 2 stjerner ud af 6.

Katrine Sommer Boysen, Jyllands-Posten: … meget af den nyeste film er desværre præget af metaltræt repetition af vitser, man allerede synes at have grinet af en gang for meget. 3 stjerner ud af 6.

Thomas Brunstrøm, B.T.: Det er ikke fordi, det er alarmerende usjovt, filmen virker bare som et tv-afsnit, der er trukket unødigt langt ud.
3 stjerner ud af 6.

Nicki Bruun, filmmagasinet Ekko: Efter det upassende, men værdige punktum kan vi rettelig hylde Frank Hvam og Casper Christensen. De er Danmarks bedste komedieduo i nyere tid – det 21. århundredes svar på Dirch Passer og Kjeld Petersen. 5 stjerner ud af 6.

Rasmus Friis, netmagasinet Soundvenue: … filmen er så afgjort et flot farvel til en duo, der i grænselandet mellem det tragiske og komiske igen og igen har ramt vores ømme punkter – i leverpostejslivet og i flugten fra det. Og tak for det. 4 stjerner ud af 6.

Film Fakta
KLOVN THE FINAL
Alternativ titel: Klovn 3
Instruktion: Mikkel Nørgaard
Medvirkende: Casper Christensen, Frank Hvam, Mia Lyhne, Lars Hjortshøj, Michael Carøe med flere
Produktion: Barbara Crone og Jesper Zartov
Manuskript: Casper Christensen og Frank Hvam
Fotografi: Jacob Banke Olesen
Klip: Martin Schade og Morten Egholm
Scenografi: Rasmus Thjellesen
Land: Danmark
Produktionsår: 2020
Selskab: Nutmeg Movies
Biodistributør: Nordisk Film.