NY FILM SCALA GUDHJEM: BRAD PITT NÅR STJERNERNE I EN SERIØS RUM-OPERA

Brad Pitt er den ensomme  samurai, der er stolt af, at hans puls-frekvens aldrig er steget over 80 … i AD ASTRA. Foto©20thCenturyFox.

 AD ASTRA  Overskriften stammer fra det engelske dagblad The Guardian. Her giver anmelderen Xan Brooks filmen ikke mindre end 5 stjerner ud af 5. Kort sagt, en anmelder, der er noget mere begejstret end de halvlunkne danske. Så måske skulle du bare gå ind og nyde filmen – uden først at have læst aviserne.

Det er Brad Pitt – som vi for et par uger så som stuntman i Tarantino’s forrygende ’Once upon a time … in Hollywood’ – der denne gang som den uforfærdede astronaut Roy McBride sendes på en tophemmelig rummission for at finde frem til sandheden om sin egen far. Han forsvandt 30 år tidligere på en ekspedition, der skulle bevise eksistensen af udenjordisk liv. Nu er der tegn på, at faren stadig er i live, men desværre ser hans tilbagevenden ud til at kunne true jordens fremtid.

AD ASTRA kommer på 50-året for månelandingen og kan sammenlignes med de tankevækkende science fiction-film GRAVITY, CONTACT og INSTALLAR.

PS: Titlen er latin og betyder ‘mod stjernerne’.

AD ASTRA
vises i Scala Gudhjem
torsdag 10. oktober til og med onsdag 16. oktober
Hver aften: 19:15
Biografcafeen åbner 18:30
Billetpris: 85 kroner
Spilletid: 122 minutter
Censur: 11+.

Anmelderne var en lille smule lunkne

Lone Nikolajsen, Information: ... i de to timer, filmen varer, er det til at forstå, hvad der driver dens hovedperson længere og længere ud i universet, fordi det simpelthen er så overvældende flot en tur at være med på.

Morten Vejlgaard Just, B.T.: Alligevel ender rejsen og meningen med en destination, der ikke er så mystisk, som Gray gerne vil have den til at virke. Heldigvis er Brad Pitt igen alvorligt god at glo på ­– han er rejsen værd.
4 stjerner ud af 6

Søren Vinterberg, Politiken: … de enkelte stærke scener drukner desværre i den ujævne blanding af seriebanal rumopera og fodgængerpsykologi om faderbindinger, tilsat universelt ekkorum. 3 hjerter ud af 6

Katrine Sommer Boysen, Jyllands-Posten: Savnet efter et stort drama, der kan stå mål med de velproducerede scenerier, bliver så stort, at jeg i alle fald kedede mig en stor del af filmen. 3 stjerner ud 6

Damon Wise, filmmagasinet Ekko: AD ASTRA er visuelt ekstraordinær, ikke mindst når den gør det klart, hvor meget vi ville give køb på, hvis vi nåede ud i rummet: Sollys, dyreliv, planter. Men det er også her, filmen falder fra hinanden. 3 stjerner ud af 6

Morten Kildebæk, netmediet Soundvenue: Der er altså velfungerende dele i AD ASTRA, og man kan kun have sympati for James Grays store ambitioner om at lave en anderledes science fiction-film, der har fokus på emotionel smerte snarere end bomber og brag. Desværre falder det til jorden, når fortællingen er sat så klodset sammen. 3 stjerner ud af 6.

Film Fakta
AD ASTRA
Instruktion: James Gray
Medvirkende: Brad Pitt, Tommy Lee Jones, Kimberly Elise, Donald Sutherland, Ruth Negga, John Ortiz, Greg Bryk, Jamie Kennedy, Loren Dean, Lisa Gay Hamilton med flere
Produktion: Dede Gardner, James Gray, Anthony Katagas, Jeremy Kleiner, Brad Pitt og Rodrigo Teixeira
Manuskript: James Gray og Ethan Gross
Fotografi: Hoyte Van Hoytema
Klip: John Axelrad og Lee Haugen
Scenografi: Kevin Thompson
Musik: Max Richter
Land: USA
Produktionsår: 2019
Selskab: New Regency Pictures, Plan B Entertainment, Keep Your Head, RT Features og MadRiver Pictures
Biodistributør: 20th Century Fox.