NY FILM I SCALA GUDHJEM: CATHERINE DENEUVES SIDSTE DAG

Catherine Deneuve er Claire Darling, som impulsivt sælger ud af alle sine ejendele, da hun har besluttet sig for, at denne dag er hendes sidste dag. Foto©41SHADOWS.

 CLAIRE DARLING:  Nogen siger, at livet er for kort til franske film, men måske er denne film en undtagelse. Historien kommer fra USA. Den er baseret på den amerikanske journalist og forfatter Lynda Rutledge Stephensons roman ’Faith Bass Darling’s sidste garagesalg’. Men det er også det eneste, der ikke er fransk i denne meget frankofile film. Fransk films femme fatale ­–­ Catherine Deneuve ­– spiller ikke alene hovedrollen, som kvinden, der er overbevist om, at dette er den sidste dag i hendes liv. Men hendes datter i filmen ­– Chiara Charlotte Mastroianni ­­– er også hendes datter i privatlivet. I øvrigt avlet sammen med italiensk films førsteelsker Marcello Mastroianni.

Filmen udspiller sig over 24 timer i Claires liv. På denne hendes sidste dag på Jorden beslutter hun sig for at afhænde sine ejendele gennem et garagesalg. Da hun gennemgår de mange ting og objekter, hun har samlet i årenes løb, sendes hun ud på en rejse tilbage i tiden.

CLAIRE DARLING er et underfundigt drama krydret med magisk-realistiske elementer og stærkt skuespil. Filmanmelderen Stephanie Caruana giver 4 stjerner ud af 6 i Berlingske med ordene: ’Filmen er dybere end den ser ud til i al sin franske sommersødme. Slutningen er fængende. Og det er sådan en fransk film, som man bør tage sin mor med ind at se, mens man kan.

For instruktøren Julie Bertuccelli har det været lidt af et personligt projekt, da hun blandt andet har henlagt optagelserne til sin bedstemors hjem uden for Paris.

CLAIRE DARLING
vises i Scala Gudhjem
torsdag 5. til og med onsdag 11. september
Hver aften: 19:15
Biografcafeen åbner: 18:30
Billetpris: 85 kroner
Spilletid: 94 minutter
Censur: Tilladt for alle.

Anmelderne var enige om , at det er en OK film:

Stephanie Caruana, Berlingske: … er dybere end den ser ud til i al sin franske sommersødme. Slutningen er fængende. Og det er sådan en fransk film, som man bør tage sin mor med ind at se, mens man kan.
4 stjerner ud af 6

Søren Vinterberg, Politiken: Bertucelli rejser ufortrødent spørgsmål, hun ikke selv har entydige svar på. Og slutningen forekommer mig unødvendigt drabelig, men appellerer muligvis mere indlysende til franske katolikker.
4 hjerter ud af 6

Katrine Sommer Boysen, Jyllands-Posten: Catherine Deneuve og hendes datter er strålende i fransk drama, der desværre er for tungt og rodet til at engagere. 3 stjerner ud af 6

Leslie Felperin, filmmagasinet Ekko: … skuespillerne med Deneuve i front gør Claire Darling til en lille, filmisk godte. Det er et værk, der først lader os hvile i smukke tings skønhed og dernæst i den skønhed, der findes ved at se dem forsvinde. 4 stjerner ud af 6.

Film Fakta
CLAIRE DARLING
Originaltitel: La dernière folie de Claire Darling
Instruktion: Julie Bertuccelli
Medvirkende: Catherine Deneuve, Chiara Mastroianni, Alice Taglioni, Laure Calamy, Samir Guesmi, Olivier Rabourdin, Johan Leysen, Colomba Giovanni, Simon Thomas med flere
Produktion: Yael Fogiel og Laetitia Gonzalez
Manuskript: Julie Bertuccelli, Marion Doussot, Mariette Désert og Sophie Fillières
Forlæg: Lynda Rutledge Stephenson
Fotografi: Irina Lubtchansky
Klip: François Gédigier
Land: Frankrig
Produktionsår: 2018
Selskab: Les Films du Poisson
Biodistributør: 41SHADOWS.