NY ORGANIST ANSAT I GUDHJEM/ØSTERLARS

Rebecca Forsberg Svendsen er en anerkendt alt-solist, men også en dygtig organist. Foto©RebeccaForsbergSvendsen.

I SØNDAGS var der om eftermiddagen prøvespil til organist-stillingen i Gudhjem og Østerlars kirker. Her besluttede de to menighedsråd, at Rebecca Forsberg Svendsen var den mest kvalificerede.

Rebecca Forsberg Svendsen fra Höganäs i Sverige er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i sang. Derudover har hun dygtiggjort sig scenisk i Istanbul ved koreograf Hazal Selcuk.

Rebecca er en kreativ og alsidig sanger og performer, der kunne – før hun flyttede til Bornholm – opleves mange steder i det danske musikliv med blandt andet Musica Ficta, DR Vokalensemblet og Copenhagen Soloist.

Som solist ses hun jævnligt inden for især barokmusik, men har også optrådt i en række nyskrevne værker af nulevende komponister, deraf i operaerne EZRA af Frans Winther i Odin Teatrets regi og i Den københavnske Opera  af Anders Monrad/Superflex i 2017.

Sidst, men ikke mindst producerer Rebecca sine egne forestillinger, film og projekter. Hendes seneste er ‘Monas Magasin’ fra 2017.

Hun optræder stadig som solist. Således er hun denne sommer med i GUIDOPERAEN, som er et lille operakompagni, som rejser rundt i Danmark for at udbrede kendskabet til opera. I juli giver Guidoperaen koncerter rundt om på Bornholm med titlen MELLEM HIMMEL OG HAV, blandt andet i Østermarie Kirke, Restaurant Le Port i Vang og på forskellige havne. Se kalenderen på facebook. Det sker sammen med pianisten Leif Greibe fra Det Kongelige Teater og sangerne Guido Paevatalu, Niels-Jørgen Riis og Signe Asmussen.

Rebecca flyttede fra København til Bornholm 1. juli sidste år med sin familie i forbindelse med at hun startede som organist ved Østermarie Kirke. Nu har Rebecca skiftet til Gudhjem og Østerlars Kirker, hvor hun begynder 2. august 2021.

Hun har lært sig orgelspil helt tilbage fra sin tidlige ungdom, hvor hun også arbejde som organist.

Hendes mand – Anders Svendsen – er også organist ansat ved Sankt Nikolaj Kirke i Rønne. Familien bor på Gl. Postvej i Nexø.