NY UDSTILLING PÅ GUDHJEM MUSEUM: HER HAR VI DEM IGEN – EARTHBOUND – NU NUMMER 4

Gudhjm Museum set fra Sommerfuglemarken. Foto©JørgenKoefoed.

SÅ ER DE HER heldigvis igen – Kunstnergruppen Earthbound. Den blev dannet i forbindelse med en henvendelse til Ben Woodhams i 2015 om en udstilling på Gudhjem Museum. Det tyggede han lidt på og meddelte så, at det ville han gerne, men det skulle være sammen med tre andre kunstnere, som også havde noget ’jordbundet’ – læs ’natur’ – udtrykt i deres værker.

Ben Woodhams er her fjerde gang trådt ud af gruppen. Han har sine egne projekter, som i øvrigt bliver udstillet på museet som næste udstilling 1. juni. Men gruppen har optaget nye medlemmer og leverer igen høj kvalitet inden for keramik, glas, foto og billedkunst.

DEN NYE GRUPPE
I år består gruppen af keramiker Eva Brandt og billedkunstner Lone Schiøtz, der begge har været med fra starten. De nye er glaskunstneren Maj-Britt Zelmer Olsen og kunstfotografen Julie Thesander. Værker af billedkunstneren Barbara Sørensen, der desværre døde for nylig, indgår også efter eget ønske i denne udstilling, som hun netop nåede at deltage i planlægningen af. Barbara var også et af de oprindelige medlemmer fra 2016.

BARBARA SØRENSEN var landskabsmaler og kendt for sine atmosfæriske fortolkninger af vilde kyster og skove. Hun var tiltrukket af ensomme og vilde steder.

LONE SCHIØTZ arbejder med akvarel og grafik og er kendt for sine fortolkninger af øens naturliv.

Julie Thesander: Shapes of Water 5.

JULIE THESANDER fotografere sine naturindtryk. Med lange eksponeringer opnår hun en ny oplevelse af bevægelse og tid.

MAJ-BRIITT ZELMER OLSEN arbejder med glas i en kombination, hvor glassets transperens virker i kombination med materialer som sten, sand, vulkansk aske og metal. Foto©KasperAagaard

EVA BRANDT er prisbelønnet keramiker, som lader sig inspirere af geologiske processer og transformation af råstoffer. Hun opnår en fornemmelse af indre liv og udstråling fra sine store krukker. Foto©TorbenVillumsen.

UDSTILLINGSFAKTA
EARTHBOUND 4

Gudhjem Museum, Stationsvej 1, Gudhjem
Fernisage 27. april kl. 14:00-16:00, hvor der er gratis adgang og lidt vådt og tørt til ganen.
Ellers åben torsdage, fredage, lørdage og søndage kl. 13:00-17:00 frem til og med 26. maj 2024.
Extra åbningsdag 2. Pinsedag mandag 20. maj

Udstilling i Stationsbygningen:
AAGE SCHAD: STEGET OP AF HAVET
AAGE SCHAD blev født i 1904. Han levede i 70 år, hvoraf han tilbragte en god bid af sin tid i Gudhjem. I dag er ved at være helt glemt. Det til trods for at han i en periode oplevede stor anerkendelse og berømmelse både i Danmark og i udlandet.

Gudhjem Museum blev i 2022 kontaktet af Casper Schad, som Aage Schad er grandonkel til. Han og den øvrige familie ejer en del værker af Aage Schad, som de syntes burde udstilles i Gudhjem … det var Udstillingsudvalget enige i. Ud over værkerne, som er i familien eje, kommer museets egne ting også frem i lyset.

Det drejer sig om oliemalerier, skitser og ikke mindst nogle af de skulpturer, der gjorde Aage Schad så berømt i en kort periode. Materialet til skulpturerne er fundet på ture langs kysten og består af grenstumper, trærødder og sten, som er blevet bearbejdet ved lang tid i havet og solen. Aage Schad arbejdede videre med det, naturen allerede havde formet, ved at sætte genstandene sammen på nye måder og i nogle tilfælde også bemale dem. Schad kaldte skulpturerne ”Skulptura anadyomene”, som betyder at de er ’steget op af havet’.

Denne udstilling vises hele sæsonen i Stationsbygningen sammen med de øvrige udstillinger i Udstillingshallen til og med 20. oktober.

DE PERMANENTE UDSTILLINGER

  • Find Motivet – malerier fra Gudhjem i gamle dage med bykort, hvor du kan gå rundt i byen og tjekke, hvordan motiverne ser ud i dag.
  • Gudhjembanen med den fredede station – ude som inde.
  • Oluf Høst Skitsesamling – forstørret på skærm.
  • Dronefilm, der viser hvordan toget har kørt fra Østerlars til Gudhjem.
  • Skulpturhaven.
  •  Sommerfuglemarken.

ENTRÉ TIL MUSEET: 50 kr. Der kan betale kontant, med MobilPay eller med betalingskort. Gratis adgang for mennesker under 18 år og for medlemmer af Gudhjem By- og Museumsforening. Man kan melde sig ind ved indgangen. Det koster 125 kr. pr. næse og 225 kr. for familie på samme adresse. Medlemskabet giver gratis adgang til alle årets udstillinger.