NY UDSTILLING PÅ GUDHJEM MUSEUM: HOLKAHESTEN VRINSKER FOR 21. GANG

Klaus Thommesens malerier er særdelse populære og bliver som regel udsolgt meget hurtigt. Foto©KlausThommesen.

DU ER HERMED inviteret til fernisage i dag klokken 13:00. Det sker på Gudhjem Museun, når kunstnersammenslutningen HOLKAHESTEN åbner deres årlige udstilling.

Holkahesten er en kunstnersammenslutning for professionelle kunstnere og kunsthåndværkere med bomæssig tilknytning til Bornholm. For at blive optaget i det gode selskab skal man ­ have været inviteret som gæst, før man kan blive fuldgyldigt medlem.

I år har gruppen således fået et nyt medlem. Det er keramiker MICHAEL GEERTSEN. Han er født i 1966, uddannet fra Det kongelige Akademis Designskole og med et ganske imponerende CV: Soloudstillinger rundt omkring i verden og repræsenteret på anerkendte museer i New York City, London, Paris, Bruxelles og selvfølgelig også i Danmark.

I 2021 kunne hans arbejder ses hos Hjorths Fabrik med udstillingen Geertsen vs. Hjorth. I forbindelse med denne udstilling modtog Michael Geertsen en præmiering fra Statens Kunstfond for særlig høj kunstnerisk kvalitet. I dag bor Michael Geertsen på Bornholm med studio i Rønne på Munch Petersens Vej 9.

Årets gæst er billedkunstneren LINEA JENSEN. Hun er ligeledes en etableret kunstner, som især har udstillet i Sverige og Danmark.

Sammenslutningen Holkahesten består af vidt forskellige yngre og ældre kunstnere, der viser billedkunst, skulptur og kunsthåndværk.13 af de faste medlemmer udstiller i år:

Hans Munck Andersen, keramikerVibeke Glarbo, skulptørJulie Høm, keramikerSilas Inoue, billedkunstner Kaori Juzu, guldsmedHans E. Madsen, lyskunst og fotoHanne Mailand, billedkunstnerKirsten Ortwed, skulptørGerd Hiort Petersen, keramikerPer Suntum, guldsmedKlaus Thommesen, billedkunstnerCharlotte Thorup, keramiker og Inge Lise Westman, billedkunstner.

FAKTA
HOLKAHESTEN
Gudhjem Museum
Stationsvej 1
Fernisage 30. juli 13:00 – 17:00. Der er gratis adgang og museet er vært ved en lille forfriskning, og hvor en række af kunstnerne vil være til stede.
Åben onsdage, torsdage, fredage, lørdage og søndage 13:00-17:00
Sidste dag søndag 4. september.

Entré: 50 kroner. GRATIS for børn under 18 år og for medlemmer af Gudhjem By- og Museumsforening. Du kan melde dig ind ved indgangen, det koster 125 kr./år og giver gratis adgang til årets udstillinger. Der kan betales kontant, med betalingskort og via Mobile Pay.

DE PERMANENTE UDSTILLINGER:

  • Den lokalhistorisk udstilling HANDEL OG HÅNDVÆRK I BRØDDEGADE FRA 1890-1990 vises i Stationsbygningens afgangshal. En spændende udstilling, der fortæller Brøddegades historie i tekst og billeder, beboer for beboer, hus for hus.
  • SKIBSFARTEN mellem Gudhjem og Christiansø – skib for skib – lige fra starten.
  • I ’pakkerummet’ en udstilling om GUDHJEM-BANEN, der fyldte 100 år i 2016. Den startede 1916 og lukkede ned i 1952.
  • I venteværelset – der står som den gang banen var aktiv – vises den 9 minutter lange DRONE-FILM, som følger togets rute fra Østerlars Station til Gudhjem Station.
  • I stationsbygningens er indrettet bibliotek med prøver på alle de mange bøger som kan købes på museet. Her hænger også OLUF HØST store maleri: ’Gudhjem set fra Bokul’, desuden vises en lang række af museets beholdning af Høst-skitser på en skærm.
  • I Stationsbygningen vises video-filmen SKYGGERNE PÅ SKÆRET, hvor tre garvede Christiansø-boere opfrisker minder fra den gang Ertholm var hjemsted for en række kunstnere. Den varer 26 minutter og er produceret af CARLSENFILM.
  • FØRSTESALEN, hvor stationsforstanderen havde sin privatbolig, vises en række fotografier fra dengang farfar var ung.
  • Ved indgangen sælges en række POSTKORT og UDSTILLINGSPLAKATER af blandt andet Oluf Høst, Paul Stoltze, Paul Høm med mange flere.
  • SKULPTURPARKEN og den nye begyndende SOMMERFUGLEPARK er placeret foran museet. Her er der gratis adgang.